در حالیکه دموکرات ها راهبرد جدید اوباما در افغانستان را به شدت مورد انتقاد قرار داده اند جمهوریخواهان و در راس آنها جان مک کین، رقیب انتخاباتی او به شدت لب به توهین و تحقیراو گشوده اند.

راهبرد جدید باراک اوباما که گمان می کرد او را از مخمصه انتقادهای داخلی خلاص کند او را در وضعیت پیچیده تری قرار داده است به گونه ای که هم  اینک هم اعضای حزب حامی اش و هم اعضای حزب مخالفش لب به انتقاد و شکایت از او گشوده اند.

پایگاه اینترنتی روزنامه تایمز انگلیس در گزارشی با پرده برداشتن از گرفتاری جدیدی که اوباما برای خود درست کرده نوشته است در حالیکه دموکرات ها راهبرد جدید اوباما در افغانستان را به شدت مورد انتقاد قرار داده اند جمهوریخواهان و در راس آنها جان مک کین، رقیب انتخاباتی او به شدت لب به توهین و تحقیراو گشوده اند.

در همین حال شبکه فاکس نیوز آمریکا نیز که هم اینک از جمله تندترین مخالفان رئیس جمهور آمریکا است و به گفته خودش برای حمله به 24 ساعته فعالیت می کند در گزارشی ادعای روزنامه تایمز را تایید کرده و گفت : اوباما بخاطر جنگ افغانستان، با اماج حملات مواجه شده است 

از نگاه این شبکه شواهد گویای گرفتار شدن رئیس جمهور امریکا در اماج انتقادهای هر دو حزب مطرح این کشور بخاطر راهبرد جدید کاخ سفید در افغانستان است.

به گفته این شبکه اعزام 30 هزار نیروی تازه نفس دیگر آمریکایی به افغانستان درحالی است که رئیس جمهور آمریکا هنگام اعلام راهبرد جدید خود،  تصریح کرد دولت حامد کرزای باید اغوش خود را به روی طالبان به شرط دست کشیدن از اقدامات خشونت امیز بازکند. چنین رویکردی با اعزام نیروهای بیشتر به افغانستان هماهنگی و همخوانی ندارد. در واقع با علم به اینکه اعزام نیروهای بیشتر به افغانستان روحیه جنگندگی در طالبان را افزایش می دهد و می تواند حمایت مردمی بیشتری برای آنها در برابر اشغالگران پدید آورد، تلاش برای نزدیک شدن به آنها و سهیم کردن آنها در قدرت مضحک به نظر می رسد.

در کنار این اوباما به شدت به خاطر نادیده گرفتن پاکستان و نداشتن برنامه برای این کشور مورد فشار است.  براوردهای وزارت دفاع امریکا حاکی از ان است که حدود 20 هزار عضو طالبان در افغانستان فعال هستند و حدود 30 هزار نفر از عناصر طالبان نیز درپاکستان فعالیت دارند. اعضای کنگره امریکا تاکید دارند برای موفقیت در افغانستان باید به مسائلی که در پاکستان همسایه درجریان است توجه داشت زیرا موفقیت در افغانستان تاحدود زیادی به این مساله منوط است.

تمرکز زیاد آمریکا به افغانستان ممکن است باعث رانش این 20 هزار نیروی فعال و مسلح طالبان به سمت پاکستان شود و یا دست کم بخش زیادی از آنها را متوجه این کشور کند. در صورت بروز این اتفاق نه تنها افغانستان از شر طالبان نجات پیدا نکرده بلکه یک کشور تقریبا باثبات ممکن است مانند افغانستان بی ثبات شود و البته خطرات آنه به مراتب سهمگین تر از افغانستان خواهد بود چرا که پاکستان اتمی است.

از این رو جای تعجب ندارد که اعضای کنگره امریکا اعم از دموکرات ها و جمهوریخواهان این سوال را مطرح می کنند که اعزام نیروی بیشتر نظامی امریکا به افغانستان چه تاثیری می تواند بر طالبان پاکستان داشته باشد.

کد خبر 28228

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۳۴ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۴
    0 0
    آنقدر در نوشتن مطالب مربوط به آمریکا هیجان زده و مغرضانه عمل می کنید که گاف های اساسی می دهید : رقیب انتخاباتی اوباما جان مک کین بود نه جان کری و ضمنا سناتور جان کری دمکرات است!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین