طالبانی با بیان اینکه انتخابات موضوع مهمی است و نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت به منتقدان طارق الهاشمی حمله کرده و با میهن پرست خواندن معاون سنی خود گفت که او نگرانی هایی درباره انتخابات دارد و گمان میکند به نفع کشور است که این نگرانی های او مرتفع شود و مادام که نگران است حق دارد قانون را امضا نکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، طارق الهاشمی که پیشتر برخی از منابع عراقی و ایرانی از اقدام او در وتوی بار دوم قانون انتخابات عراق خبر داده بودند قرار است پس از برگزاری این نشست نظر نهایی خود را اعلام کند. ممکن است درصورت حصول توافقاتی ولو نسبی درباره این قانون ، الهاشمی از خیر وتوی مجدد آن بگذرد.
معاون سنی طالبانی با این همه هشدار داده است اگر نمایندگان به سمت اصلاحاتی که مد نظر اوست حرکت نکنند او چاره ای جز استفاده از حق قانونی خود نخواهد داشت.
الهاشمی بار دیگر با انتقاد از کسانی که او را تک رو و خود محور خوانده اند گفت هرگز در وتوی قانون انتخابات تکرویی نکرده و پیش از این کار جلال طالبانی، رئیس جمهور و معاون شیعه او عادل عبدالمهدی را درجریان کار قرار داده است. این معاون سنی عراقی بر وجود نواقصی در قانون تاکید کرده و ضمن لازم دانستن اصلاحات افزوده است: من با رئیس جمهور و معاون (شیعه) وی درباره سازوکارها اختلاف دارم اما ما درباره اصل موضوع اتفاق نظر داریم . تصمیم من در وتوی این قانون ، غافلگیر کننده و تک روی نبوده بلکه بر مبنای رایزنی و بررسی و تبادل دیدگاهها در این خصوص بوده است ".
شبکه تلویزیونی العربیه نیز در گزارشی از جلسه امروز شنبه شورای ریاست جمهوری عراق و پارلمان این کشور درباره قانون انتخابات گزارش داد که الهاشمی تصریح کرده است به تنهایی تصمیم به وتوی قانون انتخابات نگرفته است.
الهاشمی گفته : درباره موضوع قانون انتخابات رایزنی کرده ایم . گامهایی در چند روز اینده برداشته خواهد شد . بخش زیاد این مسئله حل شده و دیدگاهها به یکدیگر نزدیک است. در رسانه ها نیز اعلام کردم طارق الهاشمی در تشخیص خود نسبت به سایر اعضای شورای ریاست جمهوری متمایز نیست . "
حمایت طالبانی از الهاشمی
در پی این اظهار نظر جلال طالبانی رئیس جمهور عراق نیز در اظهاراتی از اقدام طارق الهاشمی معاون سنی خود به وتوی قانون انتخابات این کشور دفاع کرد .
طالبانی با دفاع از هاشمی گفت: " پیش از آنکه چنین موضعی اتخاذ شود من و عادل عبد المهدی با الهاشمی درباره وجود نواقص در قانون، اتفاق نظر داشتیم اما گفتیم برای نوشتن نامه مشترک و سه جانبه به مجلس اماده ایم اما در این باره که این نامه را قبل یا بعد از وتو بنویسیم دچار اختلاف شدیم.
احساس می کنم حمله ظالمانه ای بر ضد الهاشمی صورت گرفته است .من شخصا چنین چیزی را نمی پذیرم و با آن مخالفم. الهاشمی یک مرد ، میهن پرست است که از حق قانونی خودش برای بیان نگرانی اش استفاده کرده که برای عراقی ها مهم است . انتخابات یک مسئله ساده نیست که به سادگی از کنار آن بگذریم".
نظر شما