ترکیه با معامله گازی با رژیم صهیونیستی از وابستگی خود به روسیه می‌کاهد.

ترکیه و رژیم صهیونیستی به تازگی با عذرخواهی نتانیاهو از اردوغان از حادثۀ کشتی مرمره در سال 2010 رابطۀ خود را از سر گرفته‌اند و دو طرف قصد دارند پروژۀ گازی(زیردریایی) به مساحت 600 کیلومترمربع را آغاز کنند. پروژه‌ای با هزینۀ 1.6 میلیارد یورو که گفته می‌شود ساخت آن تا سال 2016 به پایان خواهد رسید و انشعابات آن به اروپا نیز خواهد رسید.
سفیر رژیم صهیونیستی در آنکارا دربارۀ همکاری‌های تل آویو و آنکارا در حوزۀ انرژی می‌گوید: طی ماههای اخیر توافقات مخفیانه‌ای میان دو طرف با موضوع کنسرسیوم استخراج گاز از منابع واقع در حوزۀ اسراییل با شرکتهای چندملیتی در ترکیه صورت گرفته بود.
این مقام صهیونیستی می‌گوید: بازار ترکیه سالانه 50 میلیارد مترمکعب گاز مصرف می‌کند و تا اندازۀ زیادی وابسته به روسیه است. معامله ترکیه با اسراییل می‌تواند تا اندازۀ زیادی از وابستگی‌اش به روسیه بکاهد. پیش‌بینی می‌شود ترکیه سالانه 10 میلیارد مترمکعب گاز از اسراییل خریداری کند.
تمار، نام میدان گازی است که در سال 2009 در 90 کیلومتری سواحل حیفا کشف شد و می‌گویند 250 میلیارد مترمکعب گاز دارد و به گفتۀ وزیر توسعۀ رژیم صهیونیستی استخراج از این میدان گازی تحول بزرگی در معادلات ژئواستراتژیک و گازی منطقه است. به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ لاکروا، در حدود 1000 میلیارد مترمکعب منابع ثابت شدۀ گاز در محدودۀ اقتصادی رژیم صهیونیستی و به امتداد 44000 کیلومترمربع در سواحل مدیترانه قرار دارد که از شمال تا 129 کیلومتری سواحل رش‌هانیکرا و در جنوب در 204 کیلومتری آشکلون واقع شده است. دولت لبنان امضای توافق میان اسراییل و قبرس و قرار گرفتن این سفرۀ گازی در مرزهای آبی کشورش را تأئید کرده است.
ناظران و کارشناسان اقتصادی بر این اعتقادند که ذخایر عظیم این سفرۀ طبیعی، تا 35 سال برای رژیم صهیونیستی استقلال و بی‌نیازی انرژی و ثروتی معادل 300 میلیارد دلار به همراه خواهد داشت، از این رو پیش‌بینی می‌شود رژیم صهیونیستی به میزان قابل توجهی از میزان واردات کاسته و تولید ناخالص داخلی خود را افزایش دهد. (رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی در حال حاضر 3.5% است) از طرفی پیش‌بینی می‌شود رژیم صهیونیستی به کلوب کشورهای صادرکنندۀ گاز جهان متشکل از ایران، قطر، روسیه، الجزایر و حتی ترینیداد، جزایر فالکند و موزامبیک بپیوندد.  
3152 

کد خبر 284768

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین