به گزارش خبرآنلاين، کتاب «100 پرسش و پاسخ درباره آسیبهای ورزشی شما» تالیف «توماس هاوارد» با همکاری «گری دبلیو کی هو» و «جاش لوییز» با ترجمه مشترک پویان ثابت، مسعود حاجیانی و محمد توکلیانفرد، با معرفی شایعترین آسیبهای ورزشی، کمک موثری در پیشگیری از آسیبهای بعدی است كه به اعتقاد مترجم اين كتاب از حیث برخی موضوعات و سوالات مطرح شده چون شکستن گوش کشتیگیران و نوع تمرینات برای پیشگیری از آسیب در دوران بارداری، حاوی اطلاعات جدیدی است که کمتر به آنها پرداخته شده است.
کتاب «100 پرسش و پاسخ درباره آسیبهای ورزشی شما» در 6 بخش، شایعترین و مهمترین آسیبهای ورزشی را دستهبندی کرده و در هر بخش به تعدادی پرسش که توسط ورزشکاران درباره آسیبهای مختلف ورزشی مطرح میشود با روش علمی، پاسخ داده شده است. در بخش اول با عنوان دانستنیهای عمومی، 20 پرسش، درباره آسیبهای مرتبط با ورزش از جمله شایعترین آسیبهای ورزشی در میان زنان ورزشکار، نوع تمرینات برای ورزشکارانی که دیابت و یا فشار خون بالا دارند و گرفتگیهای عضلانی، ارایه شده است. آسیبهای سر، صورت و گردن، بخش دوم کتاب است که در این قسمت، به پرسشهایی درباره آسیبهای این نواحی حساس بدن و کارهای لازم برای پیشگیری و یا پس از وارد شدن ضربه، پاسخ میدهد و راهکارهای علمی و عملی ارایه میکند.
بخش سوم کتاب «100 پرسش و پاسخ درباره آسیبهای ورزشی شما»، به آسیبهای اندام فوقانی، اختصاص دارد. در پاسخ به پرسشهای این بخش، نکاتی درباره جزئیات آسیبهای اندام فوقانی و مراقبتهای پزشکی مربوط به آن، مطرح میشود. بحث محوری سوالات این بخش، درباره آسیبهای شانه و عضلات آن است.
در بخش چهارم ، آسیبهای تنه مانند آسیبهای دندهها، شکم، پهلوها و کمر مطرح میشوند. چه کارهایی درباره کمر درد باید انجام داد، دردهای پهلو و راه چاره، راه درمان شکم ضربهخورده و کارهایی که برای دندههای ضربهخورده باید انجام داد، مباحث مطرح شده در پاسخ به پرسشهای این بخش به شمار میآیند.
در بخش پنجم، آسیبهای اندام تحتانی، از کشیدگی کشاله ران، فتق ناشی از ورزش، درد لگن خاصره و صداهای مفصل ران بررسی و به پرسشهایی که از سوی ورزشکاران در این موارد مطرح شده است، پاسخ میدهد و راهکار عملی ارایه میکند.
بخش پایانی کتاب «100 پرسش و پاسخ درباره آسیبهای ورزشی شما» به آسیبهای ویژه ورزشی، اختصاص دارد. در این بخش، شایعترین آسیبها در ورزشهایی مانند دو و میدانی، بیسبال، بسکتبال، اسکی و اسنوبرد بررسی میشوند.
در بخشي از كتاب با عنوان «سندرم تونل مچ دستی چیست و چگونه بايد آن را درمان کنم؟» كه ايبنا منتشر كرده مي خوانيم:
«سندرم تونل مچ دستی شایعترین آسیب عصبی ناشی از استفاده مفرط در بدن است. در این سندرم عصب میانی در سمت کف دستی مچ آسیب میبیند. عصب میانی به انگشت شست، نشانه و میانی عصب رسانی میکند و سبب تقویت عمل گرفتن توسط انگشت شست میشود. این عصب به دلیل تجمع مایع در تونل مچدستی در مچ دست، کشیدگی یا فشار مکرر بر روی عصب مذکور و یا آسیب حاد همراه با فشار مستقیم ناشی از خونریزی، تحت فشار قرار میگیرد. واضح است که این آسیب میتواند در شکستگیهای مچ دست یا آسیبهایی که نفوذیاند، مانند زخم چاقو یا گلولهی تفنگ، نیز به وجود آید. بیشترین موارد سندرم مچدستی به دلیل وجود حرکات مکرر است که میتواند شامل استفاده از صفحه کلید کامپیوتر، کارهای دستی سنگین در ساختمانسازی یا کارهایی که نیاز به نگهداشتن طولانی مدت مچ دست در حالت خم شده یا باز شده دارد، باشد. به علاوه برخی موارد پزشکی ویژه نیز هستند که موجب تجمع مایعات در دست میشوند، این موارد عبارتند از: التهاب مفصلی مچ دست، کمکاری تیروئید، بارداری و اختلالات کلیوی. »
چاپ نخست کتاب «100 پرسش و پاسخ درباره آسیبهای ورزشی شما» در 240 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه و بهای 9 هزار تومان، از سوی انتشارات حتمی چاپ و روانه بازار نشر کتابهای ورزشی شد.
6060
نظر شما