محققان دریافته‌اند فعالیت جنسی بیشتر، می‌تواند نشانه‌ای از احتمال بالاتر ابتلا به سرطان پروستات باشد

فرنوش صفوی‌فر: تازه‌ترین مطالعات از ارتباط فعالیت جنسی مردان در دوران جوانی با احتمال ابتلای آنها در سنین بالاتر، به سرطان پروستات خبر می‌دهند. به گزارش بی‌بی‌سی، در مطالعه‌ای که محققان دانشگاه ناتینگهام انجام داده‌اند، مشخص شده مردانی که در دهه سوم و چهارم عمرشان، یعنی در فاصله 20 تا 40 سالگی، بیشتر از دیگران فعالیت جنسی داشته‌اند و همچنین عمل خودارضایی را انجام می‌داده‌اند، بیش از دیگران احتمال دارد که به این بیماری مبتلا شوند، این در حالی است که رابطه فعالیت جنسی بیشتر با بیماری، در سال‌های بعد کمرنگ‌تر می‌شود.

به گفته این محققان، در بین بیماران مبتلا، دوپنجم‌شان اظهار کرده بودند که شرکای جنسی متعدد داشته‌اند؛ این در حالی است که در بین افراد سالم، یک‌سوم چنین شرایطی داشته‌اند. همچنین در این مطالعه که در نشریه «اورولوژی بریتانیا» چاپ شده، مشخص شده که در گروه سرطانی‌ها، 40 درصد در دهه 20 عمرشان، عمل خودارضایی را برای تخلیه میل جنسی خود انجام می‌داده‌اند و در بین افراد سالم، 32 درصد این کار را انجام می‌داده‌اند.

مطالعات قبلی نشان‌دهنده نوعی ارتباط بین افزایش هورمون جنسی مردانه و ابتلا به سرطان پروستات بودند. تا آنجا که حتی پژوهشگران به فکر افتاده بودند که از طریق کاهش هورمون در مردان مبتلا، از پیشرفت آن جلوگیری کنند. به همین دلیل این محققان می‌گویند که شاید ارتباط بین فعالیت و میل جنسی بیشتر با سرطان را هم، بتوان با افزایش هورمون جنسی مردانه توجیه کرد، به این شکل که افرادی مبادرت به خودارضایی یا گرفتن شرکای جنسی متعدد می‌کنند که سطح هورمون جنسی بالاتری دارند و این می‌تواند آنها را مستعد ابتلا به سرطان کند.

البته هنوز برای نتیجه‌گیری در این مورد زود است؛ چرا که در این مطالعه، تنها 2 گروه حدود 400 نفره از مردان سالم و مبتلا به سرطان باهم مقایسه شده‌اند که تعداد نسبتا پایینی محسوب می‌شود. ضمن این که مطاله به صورت گذشته‌نگر بوده است و همین ممکن است اشکالاتی را در یادآوری زندگی گذشته، آن هم متعلق به 30 تا 40 سال قبل، به وجود می‌آورد.

اما این مطالعه، از جهت دیگری هم حائز اهمیت است و آن ارتباط پیدا کردن عمل خودارضایی یا استمنا، با یک بیماری جسمی است. در فرهنگ و اصول اخلاقی ما، این عمل نامشروع و تقبیح‌شده است؛ در حالی که متخصصان غربی چندان حساسیتی نسبت به آن نشان نمی‌دادند. این مطالعه، شاید یکی از اولین مطالعاتی باشد که نقش این عمل را در افزایش احتمال ابتلا به یک بیماری جدی جسمی نشان داده است.

سرطان پروستات، شایع‌ترین سرطانی است که مردان را در سراسر جهان مبتلا می‌کند و اتفاقا از جمله سرطان‌هایی است که ارتباط آن با سبک زندگی، به خوبی مشخص شده است و بنابراین می‌توان امیدوار بود که با تغییراتی در سبک زندگی، بتوان از آن تا حد خوبی پیشگیری کرد. چاقی و سیگار کشیدن، از جمله مهم‌ترین عوامل خطر ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود. نکته دیگر این که ازمون خوب و معتبری برای غربالگری زودهنگام این بیماری وجود دارد که با دادن یک نمونه ساده خون، مردان می‌توانند از وجود مراحل اولیه این بیماری در بدن‌شان، آگاه شوند و به موقع فرایند درمان‌شان را آغاز کنند. به همین دلایل است که مطالعات زیادی روی این بیماری در سراسر جهان انجام می‌شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 2876

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۲۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    17 16
    با تشکر مطلب شما بسیار مفید واقع شد
  • مهدی IR ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    16 19
    لطفا یک دکتر خوب برای این بیماری معرفی نمایید