رامین مهمانپرست ، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درمورد سفر هیات مصری به ایران و روابط دو کشور گفت: مصر یکی از کشورهای مهم و بزرگ منطقه است و ایران به عنوان یکی از کشورهای بسیار فعال در تحولات منطقه و در جهت حل بحرانهای منطقه ای در سالهای اخیر نقش موثری را ایفا کرده است. همکاری ایران و مصر حتما به نفع دو کشور، دو ملت و ملتهای منطقه است.
اهم اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه را به نقل از ایسنا بخوانید؛
* باید ارزیابی کرد که چه کشورها، رژیم ها و جریانهایی از نزدیکی ایران و مصر نگران هستند و این نگرانی را در چه مساله ای می بینند.
* طرح مرسی درمورد تشکیل کمیته چهارجانبه ایران، مصر ، ترکیه و عربستان برای حل بحران سوریه مورد استقبال ایران قرار گرفت. ایران یکی از فعال ترین اعضای این کمیته است و طرح های مختلفی تاکنون ارائه کرده ایم و معتقدیم همکاری های بین این کشورها می تواند در رفع بحران و ناامنی ها بسیار موثر باشد. در طول مدتی که گفتوگو های سیاسی بین ایران، مصر و ترکیه دنبال شد و البته عربستان حضور کمرنگ تری داشت به این نتیجه رسیدیم که باید این گفت وگو ها افزایش یابد.
*درباره سفر هیات مصری به تهران، اصل رفت و آمدها و رایزنیها و تلاش برای توسعه روابط دوجانبه و همکاریهای منطقهای و ایجاد ثبات و امنیت مورد تاکید ما و مصر است و باید مورد تاکید همه کشورهای منطقه نیز باشد.
* هیچ گفتوگوی رسمی برای تعیین کشوری به عنوان حافظ منافع کانادا انجام نشده است.
* {درباره اخبار مطرح شده در خصوص حافظ منافع شدن ایتالیا از سوی کانادا در کشورمان} وقتی روابط دو کشور به هر دلیلی قطع میشود یا از روابط رسمی و در چارچوب عادی خود خارج میگردد تصمیمگیری درباره شکل ادامه روابط باید با توافق طرفین صورت گیرد. نمیشود یک کشور اعلام کند میخواهم رابطهام را قطع کنم و فلان کشور حافظ منافع من است.
* اگر قرار باشد کشوری حفاظت منافع کشور دیگری را بر عهده بگیرد باید در چارچوب توافق دو طرف باشد و دو طرف باید بپذیرند که کشورهای دیگری از منافع آنها حفاظت میکنند. اگر قرار باشد ایتالیا حفاظت منافع کانادا را در ایران بر عهده بگیرد در ایران باید پیگیریهایی را به نمایندگی از دولت کانادا انجام دهد. طبیعی است که ما به عنوان کشور میزبان باید در جریان باشیم و یا توافق کرده باشیم. متعاقبا ممکن است ما نیز کشور دیگری را برای حفاظت از منافعمان معرفی کنیم. اگر قرار باشد به نتیجهای برسیم این نتیجه باید حاصل گفتوگوهای ما و دولت کانادا باشد.
* ممکن است در ذهن مقامات غربی عضو 1+5 این موضوع وجود داشته باشد که برگزاری انتخابات ممکن است تغییراتی در نوع مذاکرات ما به دنبال داشته باشد اما اگر چنین ارزیابی دارند، ارزیابی درستی نیست. زیرا فعالیتهای هستهای کشور ما به عنوان فعالیت صلحآمیز که کاملا جزء حقوق مشروع ملت ما است توسط مسئولان ارشد کشور ما تصمیمگیری میشود و به صورت یکپارچه توسط ملت ما مورد حمایت قرار گرفته است. بنابراین هر دولتی که منتخب این ملت باشد از حقوق آنها دفاع میکند.
* هر کسی که کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در کشور باشد باید تعریف مشخصی از روابط خارجی و سیاست خارجی داشته باشد و باید به این مساله کاملا تسلط و اشراف داشته باشد. ممکن است همه کاندیداها نظراتی داشته باشند. سیاست خارجی نظام سیاستی است که در سطح بسیار بالاتری طراحی میشود و همه باید در این چارچوب حرکت کنند.
* اینکه چگونه در این عرصه سیاست خارجی وارد شویم تا منافع بهتر و بیشتری برای ملتمان به دست آوریم بستگی به میزان آشنایی با مسائل سیاست خارجی، تسلط بر حضور و روشهای سیاست خارجی و دیدگاهی دارد که افراد مختلف و کاندیداها مطرح میکنند.
/29220
نظر شما