پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر:

کمیته حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سازمان ملل متحد در نشست روز چهارشنبه در مقر دفتر اروپایی سازمان ملل در ژنو به بررسی گزارش پیشرفت های کشورمان در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پرداخت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر در این نشست معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تعهدات بین المللی ایران و عضویت کشورمان در میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اظهار داشت: تعهد ما به پیشرفت، منبعث از عزم راسخ ایران برای نیل به آینده ای درخشان تر و روشن تر برای مردم و تلاش در جهت بهبود شرایط زندگی آحاد جامعه است.

در این نشست که با حضور رئیس کمیته حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سازمان ملل و سایر مقامات سازمان های بین المللی و کشورهای عضو برگزار شد، آخوند زاده با اشاره به اینکه ایران یکی از اعضای بنیادگذار سازمان ملل متحد بوده که عضو اکثریت قریب به اتفاق اسناد و معاهدات بین المللی در حوزه حقوق بشر است، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به تعهدات مبتنی بر قانون اساسی و تعهدات بین المللی خود ملتزم بوده و با برنامه ای جامع و بلندمدت، پاس نهادن واقعی به ارزش های ذاتی بشری از جمله در حوزه حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را به طور جدی مد نظر داشته و در این چارچوب به پیشرفت های قابل توجهی نیز نائل شده است.

آخوند زاده، به عنوان نمونه، به گزارش توسعه انسانی سال 2013 سازمان ملل متحد اشاره کرد که در آن تصریح شده است: "ایران در فاصله سال های 1990 تا 2012 توانسته است جهش خوبی در رشد توسعه انسانی و پر کردن شکاف توسعه ای داشته باشد و با رشد 67 درصدی توانسته است مقام دوم در میان سی کشوری که بیشترین رشد را در این حوزه داشته اند، کسب کند."
معاون حقوقی وزیر خارجه کشورمان در ادامه اظهار داشت این پیشرفت ها علی رغم این واقعیت حاصل شده است که برخی با اغراض سیاسی و اعمال فشار و تحریم در صدد ایجاد سد بر سر راه پیشرفت کشورمان بوده و البته موفق نشده اند.
او هم چنین با اشاره به اینکه ایران به عنوان عضو فعال میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به سهم خود تلاش زیادی در جهت تحقق اهداف و اصول این کنوانسیون به عمل آورده، گفت: تمام بخش های ذیربط کشور تلاش گسترده ای را برای کمک به بهبود شرایط و استانداردهای زندگی آحاد مردم به ویژه بخش های محروم کشور انجام داده است.
آخوندزاده هم چنین ضمن اشاره به همکاری بلندمدت و سازنده کشورمان با نهادهای حقوق بشری از جمله کمیته حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورمان اظهار داشت، جمهوری اسلامی ایران گزارش تفصیلی و ملی اجرای این حقوق در کشور را ارائه کرده و متعاقبا به تمامی سوالات طرح شده از سوی اعضای کمیته به صورت مکتوب و مستدل پاسخ داده است. علاوه بر این، با اغتنام از فرصت نشست روز جاری، هیئت کشورمان مرکب از مقامات بلندپایه ای که نماینده نهادها، دستگاه ها و وزارت خانه های مختلف ذیربط می باشند، فعالانه در این نشست مشارکت کرده و امیدوار است گفت و گوی سازنده و مثمر ثمری داشته باشد.
معاون وزیر خارجه کشورمان در پایان اظهار داشت، بدون تردید حقوق بشر را باید به عنوان میراث مشترک بشری که در طول تاریخ و با اغتنام از دستاوردهای درخشان همه فرهنگ ها و تمدن ها به دست آمده است، پاس داشت. شالوده این حقوق اصول بنیادین عدم تبعیض، برابری و عدالت است که بایستی در حرکت جوامع به سمت پیشرفت و رفاه مردم خود به آن توجه داشت. تحقق این حقوق مستلزم تلاش جمعی همگان و همکاری همه دولت ها و گوش فرادادن به یکدیگر و توجه عمیق به سنت ها و میراث های تنوع فرهنگی است.
در ادامه اعضای کمیته حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سازمان ملل متحد ضمن استقبال از حضور و مشارکت فعال هیئت کشورمان و ضمن تایید پیشرفت های حاصله در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و توجه به موضوع تحریم های یکجانبه خارجی، سوالات و ابهامات خود را در خصوص گزارش ملی کشورمان مطرح کردند.
نمایندگان نهادهای مختلف کشورمان از جمله ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، وزارت خانه های کشور، علوم تحقیقات و فناوری، راه و شهرسازی، کار، تعاون و رفاه، سازمان بهزیستی و مرکز زنان و امور خانواده ریاست جمهوری نیز با توجه به حوزه سوالات مطروحه پاسخ های مفصل و مستندی ارائه کردند.

4949

کد خبر 290318

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین