روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:

در بازار مسکن تعداد خرید و فروش‌های واحد مسکونی در روزهای گذشته از سال 92 به کمترین حد خود رسیده است.
فروشنده‌ها اگرچه تصمیم به فروش گرفته‌اند، اما از فروش اجتناب می‌کنند.
خریداران نیز فقط به پرسش‌کننده در بنگاه‌های املاک تبدیل شده‌اند و صرفا درباره قیمت‌های فروش از مشاوران املاک سوال می‌کنند.
در این بازار نه اینکه واحد مسکونی برای فروش وجود نداشته باشد یا اینکه همه مردم صاحب‌خانه شده باشند، بلکه آنچه فضای مصنوعی نخریدن و نفروختن را در بازار ملک منجر شده، نامعلوم بودن وضعیت ماه‌های آتی و نگرانی خریدار و فروشنده از ضرر احتمالی در نتیجه انجام معامله در این روزها است. ناتوانی دلالان مسکن در تجزیه و تحلیل چشم‌انداز اقتصاد مسکن برای خریدار و فروشنده تا حدود زیادی در شکل‌گیری رکود موجود موثر بوده است.
خریداران مسکن خیال می‌کنند بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری، قیمت‌ها شروع به کاهش می‌کند و فرصت خرید در تابستان فراهم خواهد شد.
از سوی دیگر فروشنده‌های ملک که عمدتا سازنده‌های واحدهای تازه‌ساز آماده مصرف هستند نیز با این تصور که بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری، معاملات رونق می‌گیرد و در تابستان نرخ رشد قیمت مسکن به اوج خود خواهد رسید، تا آن زمان، دست از فروش کشیده‌اند و تصمیم دارند در تابستان عرضه سنگین واحدهای خود را آغاز کنند.
این نگاه متضاد دو طرف بازار ملک، هم‌اکنون باعث شده حجم معاملات مسکن در بنگاه‌های املاک تهران به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند.
برخی آمارهای رسمی درباره میزان فعالیت بنگاه‌های املاک در شهر تهران در دو ماه اخیر –اسفند سال 91 و فروردین 92- حکایت از کند شدن نبض معاملات دارد.
در ماه‌هایی از سال 91 که معاملات مسکن در اوج رونق قرار داشت و نبض خرید و فروش‌ واحدهای مسکونی در تهران به سرعت می‌زد، ماهانه حدود 20 هزار فقره مبایعه‌نامه در بنگاه‌های املاک شهر تهران تنظیم می‌شد، اما در اسفند سال گذشته حجم قراردادهای خرید آپارتمان در تهران به مرز 12 هزار فقره و در فروردین در حدود 3 هزار مبایعه‌نامه رسید.
کارشناسان بازار مسکن، رکود موجود در معاملات مسکن را با توجه به طرز نگاه خریدار و فروشنده به آینده، برای تابستان، ‌نقطه‌قوت توصیف می‌کنند.
کارشناسان در این‌باره می‌گویند: تصوری که طرف عرضه و طرف تقاضا از بازار مسکن تابستان دارد کمک می‌کند در این فصل، عوامل تحریک قیمت مسکن از کار بیفتد. چون که بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری، متقاضیان خرید مسکن به تدریج شروع می‌کنند به خرید از بازار و فروشنده‌ها نیز واحدهایشان را برای فروش عرضه می‌کنند. در نتیجه، در مقابل اوج‌گیری حجم تقاضا، حجم عرضه نیز متناسب با آن، شروع به افزایش می‌کند و متقاضیان خرید مسکن با کمبود واحد مسکونی فروشی مواجه نخواهند شد.
به این ترتیب اگر چه برخی تحلیلگران بازار مسکن رکود این روزها را به نفع آینده بازار ملک نمی‌دانند اما عوامل شکل‌گیری رکود فعلی، کاملا متفاوت از رکود‌های گذشته است، به طوری که پایان آن بطور قطع به نفع ماه‌های بعد از رکود خواهد بود. همه ساله در زمان رکود، یکی از دو طرف معامله، از بازار خارج می‌شود و طرف دیگر کماکان از قصد خود برای انجام معامله دست برنمی‌دارد.
در سال‌های گذشته زمانی‌که قیمت مسکن به اوج می‌رسید، خریداران از بازار خارج می‌شدند و رکود برقرار می‌شد و بعد از مدتی، که طول دوره رکود باعث فروکش شدن قیمت‌ها می‌‌شد، خریداران به تدریج به بازار برمی‌گشتند، در حالی که فروشنده‌‌ها با ناامیدی از تلاشی که برای فروش در سال‌های رکود داشتند، درست در زمان رونق، از ادامه تلاش باز می‌ماندند و از بازار خارج می‌شدند.
به همین خاطر در سال‌های گذشته، هنگام پایان رکود، حجم عرضه واحد فروشی در بنگاه‌ها تاحدودی کاهش پیدا می‌کرد و به همین علت، هنگام رونق قیمت‌ها تصاعدی افزایش پیدا می‌کرد.
اما امسال، هر زمان که رونق به بازار معاملات مسکن برگردد – بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری- حجم عرضه و تقاضا تقریبا به یک نسبت افزایش پیدا می‌کند، به‌طوری‌که رونق خرید و فروش توام با آرامش نسبی قیمت‌ها، اتفاق می‌افتد. با چنین فرضیه‌ای که برای اواخر نیمه‌اول امسال قابل تصور است، می‌توان به کنترل طبیعی قیمت مسکن در تابستان امیدوار بود.
در حال حاضر اگر چه بازار مسکن در رکود است، اما معدود فروشنده‌هایی که قصد فروش دارند، قیمت‌های کاملا حبابی برای آپارتمان‌هایشان پیشنهاد می‌کنند.
قیمت‌های پیشنهادی فروش واحدهای مسکونی در برخی مناطق تهران به طرز عجیبی نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است، در حالی که خریداران، چنین قیمت‌هایی را پس می‌زنند و قصد خرید ندارند.
اگر در یک ماه جاری –اردیبهشت ماه- این وضعیت ادامه پیدا کند، به‌طور قطع ماه‌های بعد شرایط به نفع خریداران خواهد بود. آنچه این روزها می‌توان به خریداران مسکن در تهران توصیه کرد، این است: «هرگز زیر بار قیمت‌های حبابی فروشنده‌ها نروید و از خریدن اجتناب کنید.»
این توصیه را شاید برخی خریداران به «ضرر ناشی از تاخیر در خرید» تعبیر کنند، اما منظور از این توصیه، نخریدن مطلق نیست بلکه بی‌محلی قاطع به قیمت‌های حبابی است.

3939

 

کد خبر 290381

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نكته بين IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    12 4
    در محله ما دو مجتمع مسكوني با 50 واحد دو ساله كه ساخته شده ولي فقط چند واحد آن پر شده و بقيه خالي هست چرا مسئولين قانون اخذ ماليات از خانه هاي خالي رو تصويب نمي كنند اين خودش جاي سوال دارد .
    • پاي ثابت IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۵
      3 3
      ملكشه دلش نميخواد دست بهش بزنه
  • بدون نام IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    20 10
    نخريد در تير ماه سقوط قيمت شديد داريم
  • صادق IR ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    12 3
    قانونی نانوشته اما تاثیر گذار وجود دارد به نام عرضه و تقاضا.خریدار توان خرید مسکن ندارد و معاملات هم عمدتاً به قصد سود بالا توسط غیر مصرف کننده انجام میشود.وام ناکافیست و درصورت افزایش توان و امکان بازپرداخت ندارد.رکود بازار مسکن تنها در دو حالت برطرف میشود 1-شکست قیمت به میزان زیاد (در حد درآمد جامعه )2-افزایش قدرت خرید جامعه (که به خاطر تورم شدید نیازهای ضروری مانند درمان و خوراک بشدت کاهش یافته) در غیراینصورت بزودی باید منتظر حلبی آبادها و اسکانهای موقت و حاشیه ای و اسکانهای غیرطبیعی(اشتراکی و...)و تبعات وحشتناک آن باشیم.قدرت خرید اصلی جامعه مربوط به قشر دارای درآمد ثابت است یعنی3میلیون کارمند دولت 1.5میلیون حقوق بگیر متفرقه دولت 15 میلیون کارگر که همگی یا زیر خط فقر یا در حوای آن هستند
  • بدون نام IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    10 1
    در پاسخ به پاراگراف انتهایی من خواهش میکنم از خریداران بخرند!!!! مگر با این قیمت ها خریداری توان خریدن دارد که توصیه می کنید که نخرند؟
  • بدون نام IR ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    17 0
    کسی پول نداره که خونه بخره! پارسال تو رشت با 80 میلیون میشد یه خونه ی نقلی پیدا کرد ولی الان 80 میلیون شده پول رهن همون خونه.
  • بدون نام IR ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    14 3
    کسی نمی خرد .قیمت ها 30 درصد حباب دارد که دلال هاو بساز و بفروشها ساخته اند.
  • بدون نام IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    14 4
    کاملا موافقم نخریدن چاره ساز است
  • بدون نام IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    13 2
    عجب تیتر هوشمندانه ای " نه کسی میخرد و نه کسی میفروشد" ! اگر خریدی باشد پس فروشی هم بوده
  • کارشناس مسکن IR ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    15 4
    قیمت مسکن به اندازه فراتر از قیمتهای واقعی بالا رفته واین صغرا کبرا چیدنها کمکی به فروشنده وسازنده نمیکنه وقیمتها بدلیل گرانی بی منطق وحباب گونه بالا رفته وخریدار نداره وبازار ملک کاملا در رکوده وباردیگر تاچند سال دیگر به خواب رفته وتا قیمتها تا50درصد افت نکنه کسی قادر به خرید نخواهد بود وبه هیچ عنوان بابت یک اپارتمان 80متری400میلیون پرداخت نمیکند.یابه عبارتی حتی قادر به دادن 200میلیون هم جهت خریدنخواهد بود.پس بنابرین درنتیجه رکود ومتعاقب ان افت شدیدقیمتها از تیر ماه سال جاری به وقوع خواهد پیوست بدلیل اینکه اکثریت خریداران مسکن قشر جوان است که اندوخته ان چنان ندارد
  • بدون نام IR ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    6 3
    حرف دوستمون ( كارشناس مسكن ) كاملا" درسته. من خودم يكي از كارمندهاي يكي از املاك غرب تهران هستم. واقعا" قدرت خريد مردم پايين اومده. مطمئن باشيد كه بعد از تير ماه باز هم ركود بيشتري توي بازار مسكن حكفرما ميشه . الان بيش از 30 درصد قيمتها حباب هستن و قيمتهاي واقعي نيستن . فقط به خاطر سود بيشتر و چشم و هم چشمي سازنده ها قيمتها به صورت كاذب زياد شده ولي يقين بدونيد كه بالاخره اين حباب ميشكنه مثل 8 -9 سال پيش.
  • ramin IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۲
    1 3
    باتوجه به افزایش بهای تمام شده ساخت مسکن و دلال بازیهای مسکن و بالا رفتن قیمت ارز بعید میدونم تابستان قیمت کاهش پیدا کنه بلکه افزایش هم پیدا میکنه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین