در ادامه گزیده ای از سخنان محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران درهمایش ملی شورای اسلامی شهر و روستا که در محل وزارت کشور برگزار شد به نقل از فارس می آید:
- سراسر برنامهها و برنامهریزیها باید منجر به حضور مردم در تمام عرصهها شود. کشور و اقتصاد را باید مردم اداره کنند و اینکه اقتصاد توسط عدهای معدود اداره شود پیشرفت نمیکند. در عرصه سیاست نیز همین گونه است؛ ملت باید در عرصه سیاست حضور داشته باشند و گروهی معدود نمیتوانند برای ملت تصمیم بگیرند. در عرصه فرهنگی نیز اگر مردم نسبت به فرهنگ اسلامی احساس دلبستگی کنند، فرهنگ حفظ خواهد شد.
- شوراها نباید درگیر مسائل فرعی شوند. ممکن است در شهری به جای 100 جلسه، 10 جلسه شورای شهر برگزار شود و در آن 10 جلسه باید مسائل اصلی مورد بررسی قرار گیرد و روی این کار نظارت شود و اینکه به ازای هر نفر ساعت کار چقدر هزینه شده است، در همین شهر برخی از پروژه تا 5 برابر هزینه عادی اجرا شده است، خب میتوان با این هزینه 5 پروژه را اجرا کرد.
- باید دید که آیا اجرای برخی از پروژهها با محیط شهری و محیط زیست هم خوانی دارد یا خیر. شوراها باید نظارت کافی بر روی هزینهها و بودجه ها داشته باشند.
- همه ما باید دست به دست هم دهیم و کشور را بسازیم، باید مراقب نیز باشیم که اگر در یک گوشه ای اتفاقی نیز می افتد بلافاصله آن را روی آنتن نفرستیم، شیطان است که این کار را میکند. ما باید اراده کنیم و کشور را بسازیم.
- شوراها یک شبکه بسیار خوب در کل کشور برای سازندگی محسوب میشوند. انشاالله انتخابات شوراها با حضور با شکوه تر مردم برگزار میشود، البته من به همزمانی این انتخابات با انتخابات ریاست جمهوری راضی نیستم، این کار در ابتدا با هدف کاهش هزینهها انجام شد اما در حال حاضر با دو برابر هزینه در حال انجام شدن است.
- در برخی از کشورها مردم تنها در انتخابات دو حزب را با زدن یک علامت مشخص میکنند. در انتخابات ما مردم هستند که انتخاب میکنند، آن هم با 1700 نامزد که انتخاب هر کدام از آنها زمان میبرد.
- سؤالی که من در اینجا مطرح میکنم این است که چرا شهید مطهری همچنان زنده است و در روند حرکت ملت ما چنین تأثیرگذار بوده است. شهید مطهری انسان عالمی بود که به مهمترین موضوع هستی یعنی انسان توجه ویژهای داشت،خدا عالم را برای انسان خلق کرده است و عالم در خدمت انسان است. زمانی انسان میتواند به سعادت برسد که شناخت دقیقی از خود داشته باشد. اقتصاد، فرهنگ و سیاست همه اینها به این برمیگردد که ما چه تعریفی از انسان داشته باشیم. تمام علوم مطرح در حوزه اقتصاد، جامعهشناسی و روانشناسی تابع تعریف انسان است و اگر این تعریف درست ارائه شود همه چیز درست میشود.
- ارزش انسان در عالم بسیار بالا است. شهید مطهری برای انسانها ارزش قائل بود، او هیچگاه یک کلمه نیز در سخنانش تهمتی وارد نکرد و حرف مخالفان خودش را بهتر از خود آنها ارائه میکرد. شهید مطهری با استدلال تمام سخنان خود را مطرح میکرد و همه حرفها را میشنید. شهید مطهری هیچ اندیشهای را مکتوب نمیکرد. پیامبر اسلام هم همینگونه بود و او با محبت و انسانیت جلو رفت و هیچگاه با شمشیر جایی را فتح نکرد.
- یکی از مهمترین مشکلات انسان تعریف از انسان است. به نظر من شیوه ترور شهید مطهری نیز بسیار معنا دارد، گلوله را به مغز ایشان شلیک کردند. بدخواهان و غرق شدگان در مادیات نمیتوانستند اندیشههای ایشان را تحمل کنند.
- اندیشههای شهید مطهری بینظیر بود. شهید مطهری در حوزه اقتصاد نیز اندیشههای خوبی داشتند که ظرفیت آنها وجود نداشت و آن را جمع کردند، حضرت امام(ره) در مورد آثار شهید مطهری میفرمایند که هیچ انحرافی در آن وجود ندارد.
/2727
نظر شما