پنجره نوشت:

«نمی‎گویم نمی‎آیم» این آخرین موضع‎گیری اکبر ‎هاشمی رفسنجانی درباره حضورش در انتخابات ریاست جمهوری است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اخیرا مواضع مهمی را در دیدار با جمعی از حامیانش بیان کرده است. در این راستا و به منظور واکاوی کنش‎های سیاسی اخیر‎ هاشمی با حجت الاسلام مهدی طائب استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی گفت‎وگو کرده‎ایم. وی در این مصاحبه با بیان این‎که دوران ‎هاشمی تمام شده است؛ آمدنش به عرصه انتخابات را بعید دانست و البته تأکید کرد که ‎هاشمی از کاندیدای غرب‎گرای این دوره حمایت خواهد کرد. طائب ضمن‎ اشاره به برخی مسائل ماه‎های پایانی ریاست جمهوری ‎هاشمی، دولت سازندگی را در انتخاب گفتمان ‎اشتباه مورد نقد قرار داد و بر منسوخ شدن تفکرات کارگزارانی تأکید کرد. همچنین به گفته وی دو جریان فتنه و انحراف در عمل مشترکات زیادی داشته و دوقطبی شدن فضای انتخاباتی دیگر در کشور تکرار نخواهد شد.این گفت‎وگو را در ادامه می‎خوانید:
در رابطه با حضور آقای‎هاشمی دو مطلب قابل بیان است. اول این‎که در صورت حضور ایشان چه اتفاقاتی می‎افتد و دیگر این‎که خود ایشان می‎خواهد بیاید یا نه؟
در خصوص نکته اول عقیده من این است که آمدن یا نیامدن وی هیچ‎گونه اثری نخواهد داشت. با شناختی که بنده از مردم ایران دارم و با توجه به رشد بصیرت مردم در عرصه‎های مختلف، این نکته قطعی است که ملت خیلی وقت است که از آقای‎ هاشمی و تفکرات و زمانه او عبور کرده‎اند. به عبارتی تفکراتی که زیربنای گفتمان ‎هاشمی و حامیانش را تشکیل می‎دهد، دیگر خیلی قدیمی شده است و این ویژگی ذاتی زمان است. ضمن این که هر کسی در مدیریت اجرایی یک دوره ظهور و بروزی دارد و از محدوده سنی‎ای به بعد دیگر انسان برای انجام بسیاری از کارهای اجرایی ناتوان می‎شود ولو این‎که خود آن فرد این تغییر را نپذیرد. در مجموع معتقدم که ‎هاشمی در فضای سیاسی امروز هیچ‎گونه جایگاهی ندارد.
اما در خصوص نکته دوم نظر بنده این است که خود آقای ‎هاشمی هم بر این نکته واقف است که زمان او و تفکراتش به پایان رسیده و بیشتر به دنبال اثر گذاری بر فرایند انتخابات و روی کارآمدن کسی است که از آن تفکر عدالت‎مدارانه‎ای که در هشت سال گذشته حاکم شده، دور باشد و منشی‎عملگرایانه و تکنوکرات داشته باشد. کسانی که نگاه‎شان به غرب است و در زمان ‎هاشمی به مستضعف می‎گفتند آسیب‎پذیر، قطعا برای آقای ‎هاشمی در این دوره از انتخابات مطلوبند. با توجه به این مطالب معتقدم که خود‎ هاشمی نخواهد آمد.
آقای ‎هاشمی در سخنان اخیر بازهم مطرح کردند که اگر به توصیه‎های من عمل می‎شد، گرفتار شرارت‎های سال 88 نمی‎شدیم. این سخن با توجه به عملکرد وی در فتنه چقدر باورپذیر است؟
ببینید در این چند سال ما انتظار نداشتیم که موضع‎ هاشمی در این خصوص تغییر کند و متوجه شود که عملکرد و تصمیمات وی و خانواده‎اش در آن سال ‎اشتباه بوده است. آن چیزی که در فتنه 88 رخ داد به میدان آمدن جریانی بود که از سال‎ها قبل برنامه‎ریزی و کار کرده و مصمم بود که نظام اسلامی را از مسیر درست خودش منحرف کند. این جریان همچنین از سوی سرویس‎های جاسوسی مهم غرب پشتیبانی شده و به‎شدت مورد تأیید و پشتیبانی بیگانگان بود. مخاطب این توطئه هم شخص آقای احمدی‎نژاد نبود. آن‎ها با این هدف آمده بودند و ملت ما نیز در یک برهه زمانی دشمن را خوب شناخت و مقابل او ایستاد. با توجه به این‎ها توصیه‎های آن زمان ‎هاشمی نه تنها در مقابل این جریان نبود که حتی تقویت آن را هم به دنبال داشت، مانند توصیه ایشان به آزادی محکومان امنیتی آن دوره. در نهایت هم با تدبیر مقام معظم رهبری و بصیرت مردم، جریان فتنه شکست خورد و امروز که به آن دوره نگاه می‎کنیم، ناکارآمدی توصیه‎های‎ هاشمی روشن شده است.
با توجه به نقش آقای ‎هاشمی در فتنه 88، آیا در رفتارها و سخنان اخیر وی برنامه‎ریزی برای نظیر آن‎چه که در سال 88 رخ داد مشاهده می‎شود؟
امروز و پس از گذشت 4 سال از فتنه 88، نه آمریکا قدرت آن زمانش را دارد؛ چرا که در اقصی نقاط جهان و از جمله در خود آمریکا ضربات زیادی خورده و نه آقای‎ هاشمی نقش و نفوذ سال 88 را داراست. فراموش نکنید که او در آن زمان رئیس مجلس خبرگان رهبری نیز بود. از همه مهم‎تر بصیرت روزافزون ملت تقریبا وقوع چنین مسائلی را در کشور غیرممکن کرده است. در نتیجه من چنین برداشتی ندارم؛ چرا که قله‎های فتنه سرخورده و زمین‎گیر شده‎اند.
یکی از مسائلی که شاید برای نخستین‎بار اخیرا از سوی‎ هاشمی رفسنجانی بیان شده این بود که ما با اسراییل سر جنگ نداریم. از نگاه شما این موضوع این سخنان با گفتمان امام و رهبری در خصوص فلسطین و رژیم صهیونیستی تناسبی دارد؟
اگر ‎هاشمی واقعا چنین حرفی زده و مراد و منظور وی نیز این بوده که به هر نحوی هویت‎بخشی برای اسراییل صورت بگیرد، این نه‎تنها ارتباطی به فرمایشات حضرت امام در این راستا ندارد که حتی با بینات قرآنی مخالف است. امروز تردیدی نیست که اسراییل همان یهودی است که در قرآن خداوند به ما امر کرده از آن‎ها بیزار بوده و با آن‎ها بجنگیم و همچنین در قرآن به ما گزارش داده شده هرگونه تهدید و رنج و مشقت، چه درباره شما و چه درباره صالحان دنیا، از ناحیه همین‎هاست. در نتیجه یک انسان سیاسی حتی اگر آگاه هم نباشد نمی‎تواند بگوید که ما با این جرثومه سر ستیز نداریم. امروز کسی که با اسراییل سر ستیز ندارد یا جاهل مطلق است یا همراه با آن‎هاست یا ترسیده و دنیاطلب است.
اتکای آقای‎ هاشمی بر مشکلات و انحرافات دولت فعلی جهت اثبات درستی مواضع 4 سال قبلش منطقی و قابل قبول است؟
اگر ایشان انتظار دارند که دولتی معصوم و بدون خطا در کشور سرکار بیاید، باید گفت تا زمانی که شیطان روی زمین است؛ چنین مسئله‎ای محقق نخواهد شد اما اگر مراد وی این باشد که دولت خود وی بهتر بود و نواقص دولت فعلی را نداشت، به ایشان پیشنهاد می‎کنم که یکبار دیگر بروند و کارنامه چند ماه پایانی دولت دوم‎شان را بررسی کنند. حقیقتا اگر مسائل آن دوره نبش‎قبر شود، به نفع او نخواهد بود.

27301

کد خبر 290856

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    24 1
    اينجوري كه اقاي طايب ميگن خاصيت زمان اينه كه از گفتمان انقلاب هم گذر كنيم؟ بنظرم ايشان ضد باورهاي انقلاب حرف زده اند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین