خبرگزاری مهر نوشت:

حجت الاسلام شهاب مرادی امرو با بیان اینکه عقل باعث افزایش علم و تقوا می شود. همه چیز محتاج عقل و عقل محتاج ادب است، گفت: علم، تقوا وعقل لازمه فرد مبلغ است. اگر چنین کسی نبود تا برای تبلیغ اعزام شود باید طلبه ای را فرستاد که عقل و تقوا داشته باشد اگر چنین کسی نبود باید کسی را فرستاد که عقل داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین شهاب مرادی، امروز 22 اردیبهشت ماه در برنامه آئینه خانه که از شبکه دوم سیما پخش شد در مورد توبه به ارائه سخن پرداخت. مرادی در ابتدای این برنامه، مجری با طرح این سؤال که اگر بعد از توبه، آرامش خاص سراغ ما نیامد، باید چه کنیم؟، گفت: تفاوت لطیفی بین توبه و استغفار وجود دارد. توبه به معنی بازگشت است که شرطش پشیمانی است. استغفار، طلب مغفرت است. توبه، برای هر فرد وجود دارد که خود باید برای اعمال گذشته اش توبه کند اما استغفار هم برای عمل خود و هم عمل دیگران در گذشته و آینده مطرح است و می توان برای خود و گناه آینده و نسل آینده استغفار کرد. چنانچه رسول الله و فرشتگان برای دیگران استغفار می کنند.

وی افزود: حضرت امام جعفر صادق(ع) می فرمایند: جامع ترین دعا، استغفار است، چون وقتی شامل مغفرت خداوند شویم، همه چیز به ما می دهند. ما دائما نیاز به استغفار داریم. ما خیلی به مغفرت خداوند نیاز داریم. در قرآن آمده است «وَأَنِ اسْتَغْفِرُواْ رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَیْهِ» اول استغفار، بعد توبه و پس از آن هم استغفار باید وجود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه اگر کودکی در روز حادثه خطرناکی ببیند شاید سالها خوابش را ببیند، افزود: بنابراین نفس انسان که خیلی لطیف است اثر می پذیرد و گناهان بر او اثر دارد. خیلی از گناهان در دنیا عقوبت دارد. بعضی وقتها مشکلات و مسائل دنیوی عقوبت گناهان ما نیست بلکه طبیعی است. این گونه نیست که همه اتفاقات ما معلول کارهای گذشته است. در سال 150000 طلاق ثبت می شود. دختران یا پسران نباید فکر کنند که این عقوبت به خاطر انجام فلان گناه در گذشته به او رسیده است.

این کارشناس در ادامه سخنانش تصریح کرد: اصلا نمی توان نسبت به چنین امری مطمئن بود چون اولا از کجا می دانیم که تنها این گناه مهم را انجام دادیم و گناه های دیگری انجام نداده است. ممکن است همین گناه که در نظرش مهم بوده به خاطر استغفار یا کاری بخشیده شده باشد و اتفاقا گناهی که به نظرش مهم نبوده به خاطر همین موضوع که او را مهم ندانسته بخشیده نشده و عقوبت بزرگی را داشته است.

وی با بیان اینکه نسبت به زحمت و گشایش بهشت، دنیا، سجن مؤمن و محل خوشی برای بدکاران است، تصریح کرد: اما اساس این است که همه انسانها در دنیا رنجی نبینند. در روایت آمده یکی از مهمترین مصادیق بن بست در زندگی، ترک نماز است. ما عبد خدا هستیم و هر سختی ای که دیدیم باید صبر کنیم و شاکر باشیم، چون عمر ما کوتاه و هر چقدر صبر پیشه کنیم باز هم کم است. هیچ کس دوران جنینی و سختی ها و مصائب آنرا به یاد نمی آورد. سختی این دنیا در مقابل آخرت مثل دوران جنینی به دنیاست. برخی عمدا نماز نمی خوانند و دچار تنگی معیشت نمی شوند.

در ادامه برنامه مرادی با طرح این سؤال که شاید برخی ها این گونه فکر کنند چرا برخی که گناه می کنند، زندگی خوبی دارند؟ گفت: اولا این نگاه ناشی از عُجب است و عجب از هر گناهی بدتر است. عُجب، کبر می آورد و جایگاه آنها قعر جهنم است. عُجب یعنی اینکه خود را با دیگر ی مقایسه می کنیم خود را برتر بدانیم. دوم اینکه شاید چنین شخص از نظر مالی مشکلی نداشته باشد، اما در شدیدترین شرایط روحی قرار دارد. بی حالی در عبادت و قساوت دل هم از نتایج عقوبت است. دل نرم است اما زود سخت و فاسد می شود.

حجت الاسلام مرادی تأکید کرد: امام(ره) در کتاب چهل حدیث می فرماید: خداوند می توانست کاری کند که مؤمن گناه نکند اما چون عُجب می آورد، چنین کاری نکرد. عُجب بدترین گناه است. ما باید مواظب باشیم تا دچار عُجب نشویم. حال نداشتن برای عبادت، بزرگترین عقوبت است. خیلی وقتها برخلاف نگاه غالب خداوند عقوبت مان نکرده است، بلکه اتفاقات و مشکلات امری طبیعی است که ممکن است برای همگان اتفاق بیفتد. امام صادق(ع) در دعایی می فرماید: اولین باری که چشم، پا، دست و قلب و ... گناه کردم باید از اندام ما از کار می افتاد. اما خداوند انسان را با اندامی که گناه کرد باز به آغوش می کشد. خداوند لج باز نیست. باید توبه و استغفار کنیم حتما خداوند ما را می بخشید. شاید ترس از بخشیده شدن از ناحیه شیطان باشد که در دل ما انداخته است.

وی با بیان اینکه برخی ها این گونه فکر می کنند که حالا گناه می کنیم بعد توبه می کنیم، اگر قبل از توبه از دنیا رفتیم چه؟! اینقدر سختی گناه زیاد است که بی آبروریزی دنیا اصلا چیزی نیست، افزود: بعضی از گناهان است که خداوند به خاطر آنها توفیق توبه را از انسان می گیرد، «خَتَمَ اللّهُ عَلَى قُلُوبِهمْ وَعَلَى سَمْعِهِمْ وَعَلَى أَبْصَارِهِمْ غِشَاوَةٌ» اگر توسل به اهل بیت(ع) داشته باشیم گم نمی شویم. خداوند به کسی که قصد توبه دارد کمک می کند. افرادی که دزدی کردند و برگشتند خداوند به آنها آبرو داده است. خداوند بسیار جبار است. کسی که مثلا دزد است شاید در دل خودش بگوید حالا من که آدم بدی هستم این گناه را هم انجام می دهم یا اصلا من لیاقت ندارم نماز بخوانم یا نباید به مراسم امام حسین(ع) بروم.

وی با بیان اینکه برای جبران غیبت یا دروغ باید حلالیت بگیرند. اگر حلالیت، مفسده ای داشته باشد باید برایش طلب مغفرت کنند. باید با دیده احترام با او برخورد کرد، گفت: وقتی احساس امنیت پائین باشد، دروغ زیاد می شود. اگر روحانی ای دروغ بگوید دزد دین مردم است. علم، تقوا وعقل لازمه فرد مبلغ است. اگر چنین کسی نبود تا برای تبلیغ اعزام شود باید طلبه ای را فرستاد که عقل و تقوا داشته باشد اگر چنین کسی نبود باید کسی را فرستاد که عقل داشته باشد. عقل چیز مهمی است اگر عقل باشد انسان دچار ناامنی نمی شود.

این کارشناس با اشاره به اینکه خیلی ها دچار ربا می شوند، بیان کرد: ربا خیلی از زندگی ها را خاکستر کرده است. چشم و هم چشمی ها و ... با عقل از بین می رود. عقل باعث افزایش علم و تقوا می شود. همه چیز محتاج عقل و عقل محتاج ادب است. غیبت و تهمت به این خاطر ایجاد می شود که احساس ناامنی می کنیم اگر عقل داشته باشیم متوجه می شویم که نمی توان با خداوند مبارزه کرد و محبوب مردم شد. اگر غیبتی صورت گرفت و به گوش طرف مقابل رسید باید از او حلالیت گرفت. به همه توصیه می کنم که زود ببخشند و فرصت عذرخواهی کردن به دیگران ندهند.

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه گناهان کبیره، گناهانی هستند که در آیات قرآن به آنها تصریح شده است. یا در تعریف دیگر گناهی که در یک آیه کاملا به آن پرداخته شده، کبیره است. می گویند «الغیبت اشد من الزنا» اما مقایسه بین گناهان کار درستی نیست، باید به مبارزه با خداوند نگاه کرد، چون هر گناهی مبارزه با خداوند است. مخالفت در برابر عظیم، عظیم است. هر گناهی که در مخالفت با خداوند عظیم باشد کبیر است.

وی در پاسخ به این سؤال که برای جبران ظلم به مادری که از دنیا رفته است، اظهار داشت: باید کار خیر انجام داد. برایش طلب مغفرت کرد. به فرزندان و خاله و فامیل ها خدمت کند. خدمت به فامیل خیلی مهم است. خداوند به عنوان مقصد انسان خیلی نزدیک است و همه ما در محضر و حضور خداوند هستیم. هیچ کس نباید احساس بُعد با خداوند داشته باشد.

وی در پایان سخنانش تصریح کرد: همه زندگی، ازدواج نیست. با این وجود از همه می خواهم که خوبیهای دخترهای فامیل را پیش دیگران بگویند و آنها را به دیگران معرفی کنند. اگر غیبت گفته نشود مسلما خوبیها گفته می شود و در این صورت دخترها و پسرهای فامیل زودتر ازدواج می کنند.

کد خبر 292551

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسینی IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
    10 2
    انشالله خداوند این روحانی آگاه و کار بلد را برای اسلام و انقلاب حفظ کند
  • بدون نام IR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
    7 1
    سلام برنامه آيين خانه هر سه شنبه حدود ساعت 18/45 از شبكه دو پخش ميشه كه يكشنبه ها ساعت 12 تكرار ميشه برنامه بسيار عالي و كاربردي هستش كه آدم گذر زمان رو حين ديدنش حس نمي كنه از جناب مرادي بخاطر حضور در اين برنامه متشكرم عزتشان مستدام

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین