ایسنا نوشت:

سازمان استاندارد در حالی به کوتاهی در مورد نظارت بر فرایند تولید سرکه در واحدهای داخلی اذعان کرده است که در همین حال اداره استاندارد استان گیلان به تازگی طی بازدید از دو واحد سرکه‌سازی در شهرک صنعتی لوشان بخش‌هایی از این دو واحد را پلمپ کرد.
سازمان ملی استاندارد اعلام کرده است که در حال حاضر فرآورده سرکه مشمول مقررات اجرایی استاندارد تشویقی بوده و قرار است از ابتدای تیرماه سال جاری مشمول استاندارد اجباری شود.
با این حساب می‌توان نتیجه گرفت که سازمان استاندارد تاکنون که استاندارد سرکه اجباری نبوده، نظارت چندانی روی فرایند تولید این ماده غذایی پرمصرف نداشته است. بد نیست بدانیم استاندارد سرکه در سال 1374 تدوین شد و برای شمشین بار در سال 1391 مورد تجدیدنظر قرار گرفت.
سرکه هم به صورت مصنوعی و هم از طریق تخمیر باکتریایی تولید می‌شود. روش باکتریایی سرکه تنها 10 درصد از تولید دنیا را به خود اختصاص داده است اما به دلیل این‌که قوانین جهانی مربوط به سلامت غذا بر تهیه سرکه خوراکی از مواد بیولوژیکی تاکید می‌کنند از این روش همواره برای تولید سرکه استفاده می‌شود.
اما چند روز پس از انتشار گزارشی درباره تولید سرکه با ماده خطرناک اسید اسیتیک، حالا خبر رسیده که اداره استاندارد گیلان ضمن بازدید از دو واحد سرکه‌سازی در شهرک صنعتی لوشان بخش‌هایی از این دو واحد را به دلیل تخلف پلمپ کرده است. با این وجود به نظر نمی‌رسد در سایر استان‌ها از جمله تهران اقدام مشابهی انجام شده است.
در همین حال یک تولیدکننده سرکه با اشاره به اینکه در هر شرکت صنایع غذایی یک مسوول فنی یا ناظر وجود دارد که به سازمان استاندارد گزارش‌های مربوط به استاندارد و کیفیت را می‌دهد، گفت: وقتی این مسوول فنی حقوقش را از خود شرکت می‌گیرد چطور می‌توانید انتظار داشته باشید که او گزارش‌هایی درستی را از شرکتی که در آن کار می‌کند، به سازمان استاندارد بدهد؟! آیا چنین ناظری می‌تواند تخلف مدیر خود را به سازمان استاندارد گزارش بدهد؟
ضرغام نوروزی با بیان اینکه در بسیاری از شهرهای کشور مانند شیراز در تولید سرکه تخلف رخ می‌دهد، اظهار کرد: متاسفانه در ایران هیچ دستگاهی برای تشخیص وجود اسید اسیتیک در سرکه وجود ندارد و حتی اداره استاندارد تهران نیز به ما اعلام کرد که قادر به چنین کاری نیست. این در حالی است که حتی در کشوری مانند عراق هم در ورودی مرزها دستگاه‌هایی وجود دارد که آنالیز کلیه مواد غذایی را نشان می‌دهند و مورد مشابهی در آذربایجان هم وجود دارد.
وی افزود: این دستگاه‌ها کلیه محتویات داخل مایعات را نشان می‌دهند و باعث تاسف است که ما از داشتن چنین تجهیزاتی محروم مانده‌ایم.
وی همچنین درباره اجباری شدن استاندارد سرکه از ابتدای تیر ماه امسال گفت: تا جایی که من به یاد دارم استاندارد سرکه از سال قبل اجباری شد و مشخص نیست چرا سازمان استاندارد اعلام کرده است که استاندارد سرکه از تیرماه امسال اجباری می‌شود!

3939

کد خبر 293497

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۷
    5 0
    اقا تو رو به خدا به داد ملت برسید بعضی از شرکت های کنسرو ماهی از مواد نانو استفاده میکنن تا کنسروهایشان بو نده همه این مواد از tio2 درست میشن که کاملا سرطانزا هستند
  • علی IR ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۷
    0 1
    تخمیر باکتریایی نیست قارچی است
  • بدون نام IR ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۷
    1 1
    من یک شیمیست هستم و مدتی در یکی از واحدهای سرکه سازی کار کردم مردم نخرید اصلا نخرید فرمول سرکه سیب اینه: اسید استیک اب اسانس وارداتی چینی سیب نگهدارنده
  • گیلان.شفت IR ۰۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۸
    0 0
    باسلام. بنده در شهرک صنعتی شفت در استان گیلان یک واحد صنعتی راکد دارم.اما موضوع اصلی اینست که در قسمت مواد غذایی چند واحد صنعتی وجود دارد که با استفاده از همین روش سرکه تولید میکند.
  • علی IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۸
    2 0
    با سلام گفته اند در هر شرکت یک نفر به عنوان ناظر یا کارشناس تخلفات را به سازمان استاندارد گزارش می دهد ولی چون از همان شرکت حقوق می گیرد نمی تواند درست گزارش بدهد سوال اینجاست اگر از سازمان استاندارد حقوق بگیر وضع بهتر می شود؟ چه بسا که از سازمان استاندارد حقوق قانونی بگیر و از شرکت مذکور زیرمیزی و روال همان روال قبلی باشد بنابر این ابتدا باید اخلاقیات را زنده کرد و بعد نظارتها را تشدید نمود ما انسانیم و انسان جایز الخطاست بنابراین فقط نظارت کارساز است.
  • بدون نام IR ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۸
    1 0
    دیگه سرکه نقد هم به حلوای نسیه نمی ارزد!
  • دکتر IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۸
    3 0
    چرا درباره چیزی حرف میزنید که اطلاعات ندارید. عزیز من ماده اصلی سرکه همون استیک اسیده و چیز دیگه ای نیست. فقط رقیقه. اگر سرکه ای از رقیق کردن استیک اسید تولید بشه، مادامیکه استیک اسید ازجای معتبری مثل کمپانی مرک و .... خریداری بشه هیچ مشکلی نداره. استیک اسید، استیک اسیده چه باکتری تولیدش بکنه چه از طریق شیمیائی تولید بشه. فقط ممکنه که طعمشون فرق بکنه. ولی متاسفانه این کارخانه های متقلب از استیک اسید صنعتی استفاده می کنند که خیلی آلودگی داره و خیلی هم خطرناکه. من دکتری شیمی دارم.
  • بدون نام IR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۸
    1 0
    " تولید سرکه با ماده خطرناک اسید اسیتیک" آخه عزیز من سرکه از استیک اسید ساخته میشه. مگه از اسید دیگه ای هم ساخته میشه؟ این چه حرفیه؟ ای بابا
    • مرتضی IR ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۸
      2 0
      متاسفانه این کارخانه های متقلب از استیک اسید صنعتی استفاده می کنند که خیلی آلودگی داره و خیلی هم خطرناکه.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین