هنگام کشتن هر حیوانی، فرقی نمی کند که موذی باشد یا اهلی و یا هر نوع دیگر، ممکن است این سوال ها پیش بیاید که آیا از نظر شرعی کشتن این حیوان اشکال دارد؟

و یا این پرسشی در ذهن شما باشد که از نظر دین اسلام کشتن چه حیواناتی جایز و کشتن چه حیواناتی حرام است؟ دستورات و سفارش های دین در این باره، چگونه است؟
به جز حیواناتی که جهت مصرف و خوراک انسان کشته می شود؛ در مورد کشتن سایر حیوانات، توجه به دو نکته ضروری است:

  1.  هر حیوانی که در ملکیت دیگری است؛ کشتن آن ممنوع است. حتی مانند مگس و پشه ای که مثلا دانشمند حشره شناسی برای تحقیق آن ها را جمع آوری کرده است.
  2. هر حیوانی که آزار دهنده است و برای دفع آزار آن، راهی جز کشتن نیست؛ می توان آن را کشت. گرچه مانند پرستو باشد که کشتن آن به خودی خود کراهت دارد.در آزاررسانی نیز فرقی نمی کند که به خود شخص آزار برساند یا به دیگرانی که آزار دیدن آن ها مسؤلیتی بیاورد و یا باعث آلودگی مواد غذایی و یا مولد بیماری شود.

اما برای جزئی تر شدن گفتار از روایات بهره می گیریم. حاصل روایات آن است که دو گونه حکم برای کشتار حیوانات قابل تصور است:

  1.  جواز کشتن؛ به این معنا که اگر کسی آن ها را بکشد؛ گنه کار نیست. با این روی کرد؛ کشتن همه حیوانات جایز و بدون اشکال است. اما درخصوص کشتن این حیوانات سفارش هم شده است: انواع مارها،حیوانات ریز مثل شپش، کلاغ، عقرب، سگ هار.
  2. سفارش به نکشتن؛ به این معنا که معصومان علیهم السلام علاقه مند بودند که انسان ها از کشتن آن ها صرف نظر کنند. از این روی حتی از بردن نامشان هم دریغ نکردند: پرستو، هدهد، فاخته(کوکو)، قنبره(چکاوک)،حباری(هوبره) ،صرد(مرغی است که گنجشک را شکار می‏کند و به فارسی ورکاک است) و صوّام(لک لک، ظاهرا) ، شقراق(سبز قبا) مورچه، زنبور عسل، وزغ و هر حیوانی که به انسان پناه آورد.( عاملی، شیخ حر، وسائل الشیعه، ج 11 تا 23)

62303/

کد خبر 293714

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احسان IR ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۰
    39 10
    دین اخلاق و احترام است این اسلام. احترام حتی به حیوانات.
  • ماریا ES ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۱
    19 7
    واقعا براتون متاسفم کشتن هیچ حیوانی که آزار نرسونه در اسلام جایز نیست.لطفا با دلیل حرف بزنید از کجا میگید که کشتن کلاغ و مار و... سفارش شده شما و امسال شما هستید که دین رو تحریف میکنید و یه سری رو از اسلام میرونید
  • احمد IR ۱۹:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۸
    12 0
    کشتن هر حیوانی بستگی به شعور و فرهنگ هر کس داره //یه موقع هست ادم برا تفریح میره کوه ویه مار خیلی خطر ناک میبینه وخیلی راحت میتونه نابودش کنه یا از کنارش رد بشه و بره واون مار هم هیچ تهدیدی برا اون طرف به حساب نمیاد /./امایه موقع هست یه مار تو خونه ادم پیدا میشه حالا هر چی هم اون مار بی خطر باشه باید یا اونو کشت یا برد تو طبیعت رهاش کرد ./ پس هر کاری بستگی به خود اون طرف داره....فرقی هم نمیکنه چه حیوانی باشه./ .اما کشتن یه حیوان بی ازار تو طبیعت یه کار غیر انسانی و غیر اخلاقی هست حالا اون حیوان چه حلال گوشت باشه چه حرام گوشت./الان هم که با وجود یه عده شکارچی بی فرهنگ ویه عده محیط بان بی مسولیت نسل همه حیوانات توایران در معرض انقراض قرار گرفته........
  • محمد جواد IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    10 2
    این رو هم بگید که شکار بی دلیل یا تفریحی حیوانات مجاز نبوده و حتی برخی فقها فتوا داده اند که حتی اگر فرد سفری به قصد چنین شکاری انجام بده، سفرش سفر معصیته و نمازشم اگه بخونه شکسته نیست. واقعاً چقدر از شکارهای امروزی برای تغذیه یا سیر کردن شکم یا از روی نیاز هست؟

آخرین اخبار