دموکراسی شاید به مصر هم برسد. شمارش معکوس برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در مصر از همآکنون آغاز شده و در این میانه فضا هم اندکی برای ابراز نظر مخالفت هموار است . حسنی مبارک رئیس جمهوری مصر پس از فوت ناگهانی نوه خود اعلام کرد که قصد دارد به زودی بازنشستگی خود را اعلام کند. سرکوب مخالفان سیاسی در مصر در میان سکون جامعه جهانی بخصوص ایالات متحده همچنان ادامه دارد،اما ظاهرا مردان جدیدی در راه هستند که عزم خود را برای اصلاحات در مصر جزم کردهاند. مردانی که معروفترین آنها محمد البرادعی است؛ مرد سابقا شماره یک پروندههای هستهای. مدیر کل سابق آژانس بینالمللی انرژی هستهای که از مضر برخواسته و این پست را برای زمان تقریبی یک دهه به خود اختصاص دادهبود،اکنون میخواهد برای سرزمین پدری خود کار انجام دهد.
البرادعی پیش از این زمزمههایی را از دوستان و دشمنان خود مبنی بر کاندیداتوری ریاست جمهوری خود شنیده اما سکوت اختیار کردهبود .اکنون اما این سکوت شکسته شدهاست. البرداعی که زمانی خود را با پروندههای هستهای ایران و کرهشمالی سرگرم کردهبود، اکنون اعلام کردهاست که در صورت اعمال تغییراتی در قانون اساسی مصر حاضر به نامزدی در این انتخابات است .
محمد البرادعی در گفتگو با روزنامه الیوم مصر در این خصوص افزود: اگر در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنم، میخواهم به عنوان نامزد مستقل شرکت کنم. من هرگز خودم را از سوی هیچ حزب سیاسی کنونی نامزد انتخابات ریاست جمهوری نخواهم کرد.
دبیر کل سابق آژانس بینالمللی انرژی هستهای در ادامه اذعان داشت: چون پذیرش نامزدی از سوی احزاب، یعنی موافقت من با چارچوب ساختگی برای نقش سیاسی در مصر و مشروعیت بخشیدن به چارچوبی که حدود 95 درصد ملت مصر را از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری منع میکند. احترام به احزاب امری ضروری است، اما من فردی مستقل هستم و تنها به عنوان نامزد مستقل در انتخابات شرکت میکنم.
وی تصریح کرد: من فردی قانونگرا هستم و قانون، رقابت یا روند سیاسی را در چارچوب غیر قانونی وارد نمیسازد. تفاوت زیادی میان جنبه قانونی و شرعی این مساله و قانون اساسی مصر وجود دارد. در واقع قانون اساسی مصر مشروعیت خود را از دست داده است، چون اکثر شهروندان را از نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری منع کرده است.
البرادعی عنوان داشت: مساله ریاست جمهوری مساله شخصی نیست، بلکه مربوط به سرنوشت کشور است. در چارچوب قانونی تلاش خواهم کرد تا مصر کشوری دموکرات باشد.
مدیر کل سابق آژانس انرژی اتمی در پایان یادآور شد: تغییر در کشور باید با اراده مردمی در چارچوب مسالمت آمیز صورت گیرد. من آماده تلاش در زمینه تغییر قانون اساسی هستم و اگر ملت بخواهند من آماده خدمت خواهم بود.
دبیر کل آژانسبینالمللی انرژی هستهای به دنبال تکیه زدن بر جایگاه ریاستجمهوری وطن خود است
کد خبر 29382
نظر شما