سخنگوی شورای نگهبان می گوید امکان اعتراض به نظر شورای نگهبان براساس قانون وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عباسعلی کدخدایی سه شنبه شب در برنامه گفت وگوی خبری شبکه دو  درباره فرآیند بررسی صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری در شورای نگهبان و موضوع بررسی توان جسمی نامزدها، گفت: ممکن است برخی افراد سوابق مهمی داشته باشند، اما ما بررسی کردیم که وی توانایی بار سنگین ریاست جمهوری را در حال حاضر ندارد؛ بنابراین شرایط سنی هم به عنوان یک شرط مدیریتی در نظر گرفته شد.
کدخدایی ادامه داد: گاهی فردی جوان است و تجربه ندارد ولی گاهی فردی سابقه دارد ولی به لحاظ سنی شرایط کار سنگین ریاست جمهوری را ندارد و همه این موارد در کنار هم سنجیده می شوند و چرا که پست ریاست جمهوری با دیگر پست ها متفاوت است.

فهرست نامزدهای احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان را[ ایـــنـــجــــا] ببینید.

اعتراض به نظر شورای نگهبان معنا ندارد
سخنگوی شورای نگهبان در خصوص شکایت نامزدها هم اظهار داشت: طبق قانون اعتراض به نظر شورای نگهبان معنا ندارد و رای این شورا نهایی است.
وی در پاسخ به این پرسش که مصلحت سنجی تا چه میزان در نظر شورای نگهبان تاثیر گذار است، گفت: اگر مصلحت‌اندیشی به این معنا باشد که خدای ناکرده معیارهای قانونی را مدنظر قرار ندهیم و سراغ این برویم که این فرد از چه گروه و جناحی است، خیر. شورای نگهبان در چارچوب مصالح عالی نظام حرکت می‌کند و در این چارچوب به وظایف خود عمل می‌کند.
وی گفت: شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها تابع قانون اساسی، قانون عادی و مصالح عالی نظام است.
کدخدایی همچنین تاکید کرد: وقتی اسامی عرضه می‌شود، افراد با معیارهای قانونی تطبیق داده می‌شوند و هرکدام از اعضا رای مستقل خود را می‌دهند. البته شناخت اعضا نسبت به افراد ثبت‌نام‌کننده مهم است. مثلا ممکن است کسی اکنون جزو مقامات باشد، سابقه اجرایی نیز قبلا داشته باشد و گزارش خلافی در مورد عملکرد وی داده نشده باشد و دارای ویژگی‌های قانونی نیز باشد؛ بنابراین توان مدیریت این فرد در ذهن اعضا شکل می‌گیرد و اعضا به این نتیجه می‌رسند که بر اساس معیارهای قانونی این فرد شرایط لازم را برای ریاست‌جمهوری دارد.

درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آنچه ملاک بوده و هست قانون اساسی و قانون انتخابات ریاست‌جمهوری است
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: ممکن است فرد دیگری نیز باشد که اکنون مقامی دارد و اخیرا سمت کسب کرده و ما در مورد آن تحقیق می‌کنیم که آیا او می‌تواند بار سنگین ریاست‌جمهوری را بر عهده بگیرد و با توجه به وظایفی که بر عهده دارد و وظایف یک رییس‌جمهور، ممکن است در بررسی‌ها در ارتباط با توان مدیریتی او تردید حاصل کنیم و رای ندهیم.
کدخدایی درباره معیارها برای احراز صلاحیت ثبت‌نام‌کنندگان برای انتخابات ریاست‌جمهوری نیز گفت:‌ درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آنچه ملاک بوده و هست قانون اساسی و قانون انتخابات ریاست‌جمهوری است و ما به چیزی فراتر از آن نمی‌توانیم ورود کنیم. طبیعتا اعضای شورای نگهبان با فضای سیاسی مختلف آشنا هستند و در مورد مباحث گوناگون در جریانند و از اخبار مطلعند. ما معیارها را تبیین کردیم و به عنوان آیین‌نامه داخلی در شورا مقرر شد به صورت دقیق‌تری درباره مصداق‌ها این ملاک‌ها و معیارها تطبیق داده شود.

برخی ملاک های احراز صلاحیت ریاست جمهوری: ایرانی‌الاصل بودن، توان مدیریتی و اعتقاد و ایمان به موازین جمهوری اسلامی
کدخدایی ادامه داد: بر اساس معیارها به افراد رای داده می‌شد. ملاک‌ها و معیارها شامل مسائلی چون ایرانی‌الاصل بودن، توان مدیریتی و اعتقاد و ایمان به موازین جمهوری اسلامی بود که باید با مصادیق تطبیق داده می‌شد و در صورت انطباق این ملاک‌ها با افراد رای مثبت به آنان داده می‌شد و اگر مجموع آرای مثبت حد نصاب لازم را داشت فرد واجد شرایط شناخته می‌شد.

دیگر اظهارات سخنگوی شورای نگهبان به شرح زیر است:
*جلسات و بحث‌های مختلفی درباره توانایی، سوابق، رفتار و گفتار هریک از افراد ثبت‌نام کننده انجام می‌شود و هر یک از اعضا درباره افراد نظری دارند که نهایتا درباره آنها رای‌گیری می‌شود. البته اینطور نیست که در یک زمان کوتاه افراد به این نتیجه برسند بلکه در مورد برخی از ثبت‌نام‌کنندگان چندین جلسه و ساعت‌ها بحث می‌کردیم و اختلاف‌نظرهایی وجود داشت.
* معیارهای قانونی به عنوان ملاک اصلی ماست که باید بر اساس آنها افراد ثبت‌نام‌کننده را با این معیارها تطبیق دهیم تا واجدین شرایط مشخص شوند و با رای‌گیری نهایی نسبت به افراد اظهارنظر می‌شود کما اینکه امشب شورای نگهبان اسامی را به وزارت کشور اعلام کرد و وزارت کشور نیز آن را منتشر کرد. کسانی که رای لازم را نداشته باشند به عنوان واجد شرایط انتخاب نمی‌شوند.
بند 115 قانون اساسی
* این بند ویژگی‌هایی را برای کاندیداهای ریاست‌جمهوری ذکر کرده است. گرچه قانونگذار منع صریحی را نسبت به سایر افراد نگذاشته، ولی با توجه به بند 115 قانون اساسی کسانی که در این عرصه ثبت‌نام می‌کنند باید دارای ویژگی‌هایی باشند از جمله اینکه رجل سیاسی و مذهبی باشند و در بین مردم به این امر شناخته شده باشند. کسانی که دارای این ویژگی هستند می‌توانند ثبت‌نام کنند؛ البته در کنار این شرط، ویژگی‌های دیگری نیز عنوان شده و باید کسانی که احراز صلاحیت می‌شوند دارای این ویژگی‌ها نیز باشند.
* کسی که می‌خواهد سکان‌دار اداره کشور باشد باید از توان مدیریت بسیار گسترده‌ای برخوردار باشد تا بتواند کشور را در عرصه داخلی و بین‌المللی مدیریت کند. در این ارتباط در شورای نگهبان سوابق افراد و برنامه‌های آنها سنجیده می‌شود و ممکن است حتی در این موارد مذاکراتی با افراد صورت گیرد تا بتوانیم توانایی‌های آنها را در این زمینه احراز کنیم.

برخی از کاندیداها نیز بعد از ثبت‌نام برنامه‌های خود را برای شورای نگهبان ارسال کردند
*برخی از افراد را که کاندیدا می‌شوند، اعضای شورای نگهبان به طور کامل می‌شناسند، سوابق آنها مشخص است اما در مورد برخی از افراد ممکن است تردیدهایی وجود داشته باشد. این افراد دعوت می‌شوند، برنامه ارائه می‌کنند و گاهی برنامه‌های آنها در شورا مطرح می‌شود؛ چنانچه برخی از کاندیداها نیز بعد از ثبت‌نام برنامه‌های خود را برای شورای نگهبان ارسال کردند.
*کاندیداها باید معتقد به مبانی جمهوری اسلامی و آنچه که در قانون اساسی در این زمینه ذکر شده است، باشند. در قانون اساسی مبانی ترسیم شده و اگر کسی قانون اساسی را قبول نداشته باشد و مثلا به برخی از اصول آن معتقد نباشد، این انتظار نباید وجود داشته باشد که در شورای نگهبان مورد پذیرش قرار گیرد.

در شورای نگهبان هر فرد به صورت مستقل در مورد هر کاندیدا رای خود را می‌دهد
* در قانون انتخابات نیز شروطی که در اصل 115 قانون اساسی ذکر شده، تکرار شده است و اعضای شورای نگهبان با این معیارها کاندیداها را مورد ارزیابی قرار می‌دهند و به سوابق افراد نیز توجه می‌شود. در شورای نگهبان هر فرد به صورت مستقل در مورد هر کاندیدا رای خود را می‌دهد و اگر به حد نصاب رسید، آن فرد واجد شرایط شناخته می‌شود.

 

/27212

کد خبر 294439

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ساروی IR ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
    44 1
    سلام به اطلاع آنهای که در این چند روز پس از ثبت نام آقای هاشمی هر حرف غلطی چه از تیبون دولتی و مذهبی لایق خودشان بود نسبت به هاشمی روا داشتند می رسانم بدگویان و بدخواهان ما از نوع کسانی نیستند که آنها را مستحق هر نوع مقابله به مثل بدانیم بلکه مستحق آنند که برایشان دعا کنیم تا به راه حق پایبند باشند و اگر هدف دفاع از حق، اسلام، مردم و کشور را داریم، باید از راه همدلی جامعه و تشکیل صفی چون بنیان مرصوص در مقابل دشمنان اسلام مقاومت کنیم؛ چون درشت گویی و برخورد خشن ما را از هدف دور می‌کند. جانباز 45% شیمیائی جنگ تحمیلی
  • سید IR ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    1- آقای جلیلی رجل سیاسی نیست. 2- همین الان کسانی سکان مناسب مهمتر از ریاست جمهوری را دارند که هم سن و یا بزرکتر از هاشمی هستند و الان در حال انجام وظیفه هستند. 3- آقای هاشمی نیاید یعنی به گفته حضرت آقا (حماسه سیاسی ) عمل نکرده اید.
  • بدون نام IR ۰۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    پس بفرمائید تلاش می کنید که مردم از طریق غیرقانونی اعتراض کنن
  • زوح IR ۰۱:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    توجه: واکنش کدخدایی به نامه نمایندگان برای رد صلاحیت هاشمی و مشایی: شورای نگهبان تحت تاثیر احزاب و گروه‌ها قرار نمی‌گیرد 30/2/92 کدخدایی: نظر شورای نگهبان درباره نامزدها نهایی است/ شرایط سنی به عنوان شرط مدیریتی در نطر گرفته شد 31/2/92 من میگویم آقا میخوایید رد صلاحیت(عدم احراز صلاحیت!) کنید خب بهانه سنو اینارو نیارید راست و پوست کنده بگویید ما از ایشون و رای آوری ایشون خوشمون نمیاد دیگه به شعور ملت توهین نکنید انگار مردم نمیدونستن آقای هاشمی چند سالشه و میخواستن چشم بسته به ایشون رای بدن
  • بدون نام IR ۰۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    درود بر هاشمى... با اين رد صلاحيت محبوبيت هاشمى پيش مردم صد برابر شد
  • یک ایرانی EU ۰۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    32 2
    داره مملکت تدبر میخواد، فکر مدیریتی میخواد، برنامه میخواد و وزرایی کاردان. نه زور جوانی. نه کار یدی، مملکت داری در بستر آزمون و خطا یعنی هدر دادن فرصت ها و تلف کردن منابع و از دست دادن سرمایه ی انسانی یک مملکت. شرایط امروز ما به حضور شخصیتی چون هاشمی رو نیاز داره که هم وزنه ی سنگین سیاسی در عرصه ی داخلی و بین المللی هستند و هم چهره ای که در آخرین فرصت سیاسیشون میتونن حماسه ای در تاریخ کشور ما رقم بزنن. مدیریت، فکر مدیریتی میخواد و برنامه ای سنجیده، نگاهی سخاوتمندانه و وزرایی توانمند و دردمند مردم. کاش راهی برای برگشتن هاشمی به این انتخابات وجود داشته باشه وگرنه بدعتی در اصول اعتقادی بوجود خواهد اومد.
  • بدون نام IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    کدام توان بسیار گسترده در بند 115 قانون اساسی را در اقای جلیلی و حداد و غرضی دیده اید که انان را تایید صلاحیت نمودید هر چندغرضی مدیر بدی نبوده اما سالها از ردیف رجل سیاسی بیرون امده حداد یکی از مسببین اصلی بی نظمی های دولت است چرا که بخاطر اشراف نداشتن به کارهای اجرایی نتوانست از قدرت بازدارندگی و نظارت مجلس استفاده کند.
  • بدون نام A1 ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    43 1
    حق دارید.شیر،پیرش هم خطر ناکه.
  • هواداران دکتر واعظ زاده IR ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    21 3
    با سلام! چگونه فردی مانند دکتر واعظ زاده که 30 سال سابقه مدیریت و اجرا هم علمی و هم سیاسی دارد با مسولیتهای مهم علمی و تخصصی از دهه 1360 که رییس جهاد دانشگاهی بود و عضو ستاد انقلاب فرهنگی، با دارا بودن احکام از امام و همه روسای جمهور، عضو مجمع تشخیص، معاون وزیر، رییس مرکز الگوی پیشر فت و... با کسی که تجربه یک سازمان کوچک را هم نداشته و الان تایید شده قابل مقایسه است؟!!!، افکار عمومی 5 میلیون دانشگاهی بایستی قانع شود- امید است ایشان تایید صلاحیت شوند که شایسته مقام ریاست جمهوری هستند.
  • بدون نام IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    21 2
    چهره هاشمی ازاین به بعد محبوب تر نیز خواهد شد و در تاریخ خواهد ماند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین