امیر محبیان در سرمقاله روزنامه رسالت در باره سعید جلیلی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نوشت:

*ظاهراً علاقه یا تلاشی خاص از سوی او برای کاندیداتوری مشاهده نمی شد و برخلاف بعضی از کاندیداها که می کوشیدند خود را به یگانه هدف اصولگرایان مبدل کنند او برای کسب این هدف، حرکتی خاص را انجام نداد و حتی اخباری دال بر عدم علاقه به کاندیداتوری از سوی او شنیده می شد. هرچند نگاهی به سایت حامیانش نشان دهنده آمادگی کامل آنها برای شروع مسابقه دارد.
*کاندیداتوری سعید جلیلی در مجلس ششم دال بر تمایلات وی برای خروج از لاک درون گرایی و نیز میل به ظهور در عرصه سیاسی است.
*سابقه اجرایی او منحصر به حرکت در مسیر ادارات وزارت خارجه و نهایتاً دبیری شورایعالی امنیت ملی است. سابقه سیاسی خاصی از وی گزارش نشده است.
*نوع رفتار و منش سیاسی او بویژه با عنایت به گرایش های افراد نزدیک به او، مبتنی بر عدالت گرایی، آرمان گرایی و نیزساده زیستی مشاهده شده است، برخلاف بعضی از باورمندان به این منش که معمولاً روحیه مهاجم به خود می گیرند، رفتار آرام و توأم با حیا از وی مشاهده می شود.
*نقاط ضعف جلیلی:
1. سابقه اجرایی کم: این نقطه ضعفی است که بر آن انگشت خواهند نهاد و ممکن است درآینده نیز او را با دشواری هایی در عمل مواجه کند.
2. دیپلمات مآبی: گذراندن حدود بیست سال از تجربه سیاسی و اداری در وزارت خارجه یا محیط های مشابه به رفتار فرد شکل داده و او را در سخن ملاحظه کار و البته سنجیده گو و در رفتار کند و محافظه کار می گرداند. این خصلت ممکن است در مدیریت اجرایی که باید تصمیمات به لحظه و قاطع باشد، دشواری هایی برای او ایجاد کند و عملاً مدیریت او را فاقد قاطعیت لازم گرداند.
3. روابط عمومی غیرفعال: شخصیت کمرو و تا حدودی خجالتی که از سعید جلیلی به نمایش درآمده است، تا حدودی حکایت از خصلت غیرفعال او در مواجهه با افکار عمومی و محیط دارد. این خصوصیت کاملاً در ضدیت با خصلت های سیاستمداران عرفی است. افراد خجالتی وکمرو معمولاً در دو وضعیت قرار می گیرند یا در حالت گارد دائمی و فاصله گیری با دیگران قرار گرفته و یا در روابط به دلیل عدم ابراز صریح نظرات و تلاش برای عدم مواجهه با دیگران، به نوعی تحت مدیریت افراد جنجالی یا محیط قرار می گیرند . از لحاظ روانی در سعید جلیلی خصلت مهاجم گری برای هدایت دیگران دیده نشده و فاقد خصلت «رهبری محیط» ارزیابی می شود.
4. عدالت گرایی غیراجرایی: از مجموعه شعارهای عدالت گرایانه سعید جلیلی (که البته از منظر نگارنده بسیار ارزشمند می باشد) نوعی کلی گویی و تفلسف مشاهده می شود که متأسفانه خصلت بسیاری از عدالت گرایان است. آنها از عدالت به مثابه یک آرمان سخن می گویند ولی راهکاری اجرایی عرضه نمی دارند. خاصه آنکه عدالت در مهم ترین و عینی ترین جلوه خود رویکردی اقتصادی دارد که در حوزه تخصص و آگاهی سعید جلیلی نیست.
5. شناخت اندک جامعه از او: جامعه شناخت زیادی از سعید جلیلی ندارد.
*نقاط قوت:
1. جوان بودن: سعید جلیلی هنوز به پنجاه سال نرسیده است و از منظر سیاسی و در عرف حکومتداری جوان تلقی می شود.
2. فقدان گذشته منفی: در محیطی که هر سابقه ای در گذشته به مثابه ابزاری برای تخریب و تهاجم به کاندیدا تلقی می شود، فقدان سابقه جدی و اجرایی جلیلی برای او نقطه قوتی در نظر گرفته می شود و از امکان تخریب او می کاهد.
3. تصویر مثبت: از جلیلی، علاوه بر اینکه تصویری منفی وجود ندارد، در میان نیروهای انقلابی به دلایلی چون سوابق جبهه و جانبازی و منش آرام و مودبانه و رویکرد ولایی او تصویری مثبت وجود دارد.
1717

 

کد خبر 294456

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حقیقت گو IR ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    با رد صلاحیت مشایی، جلیلی عملا تنها گزینه ی حامیان دولت است که هیچ سابقه ی روشن اجرایی هم ندارد و صرفا مذاکره کننده ی هسته ای و دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده و اصلا مناسب ریاست جمهوری نیست
  • بدون نام RU ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    6 27
    برادران عزیز از شما بعیده که اینو تا حالا متوجه نشدین من به قطع و یقین میگم که آقای جلیلی کاندیدای چراغ خاموش دولته.شما فکر میکنید احمدی نژاد انقدر کم هوشه که با اینکه میدانست مشایی رد صلاحیت میشه اونو علم کنه ؟چطور من و شما میدونسیم احمدی نژاد نمیدونست؟؟اون فقط میخواست ذهنها را متمرکز کنه رو مشایی تا کاندیدای اصلی خودش را وارد صحنه کنه یواشکی و با توجه به اینه آفای جلیل پایگاهی در بین حزب اللهی هم داره اونو برنده بکنه..اگه باور ندارید بشینید تگاه کنید اگه همه آدمهای دولت پشت سر جلیلی واینستادند!!!یاعلی جانم فدای سید علی
  • مسعود IR ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    17 14
    ايشان منتصب به دولت بوده و با تمامي افكار دولت به جلو خواهد امد.همان مصيبتهاي 8 ساله با كمي زجر بيشتر.در مذاكرات نشون داده كه صرفا بلد هست حرف بزنه نتيجه گرا نبوده .رياست جمهوري فرد سياس و حيله گر ميخواهد
  • علی نمینی IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    18 6
    احمدی نژاد دیگری در حال هول دادن به جلو است .
  • بي نام IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    آيا ايشان مي تواند معضلات موجود را كه از تورم و بيكاري و قطع رابطه با كشور هاي ديگر و تحريم ها و..........را سامان دهد؟!آقاياني كه از ايشان حمايت مي كنندبايد به سوال بزرگ جواب دهند.
  • بدون نام IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    ایشون کار اجرایی نکرده و از نظر دیپلماتیک هم کار بلد نیست چون پرونده ایران رو به شورای امنیت نمی فرستاد.
  • الی IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    11 12
    به رئیس جمهور سلام کنید
  • بدون نام IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    اينها كه گفته شد همه نقاط ضعف بود كه! نقاط قوتى هم كه شمرده شد خيلى از جوانهاى جبهه رفته دارند، چرا جليلى بايد رييس جمهور شود؟ آيا بايد با دست خودمان مملكت را به دست يك انسان خوب ولى بى تجربه و خجالتى بدهيم ؟
  • مصطفی IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    25 22
    1) جلیلی وقتی بازرس وزارت امور خارجه بود، 17 نفر از سفیران ایران در جای جای جهان را به دلیل مفاسد مالی و اخلاقی و ... برکنار کرد. این یعنی عدالت طلبی غیر اجرایی و خجالتی بودن! 2) جلیلی تنها کاندیدایی است که روی عنصر مقاومت تاکید دارد و آن را رمز پیشرفت می داند. این یعنی دیپلمات مآبی! 3) جلیلی توانست در موضوع هسته ای، ایران را از موضع منفعل و ترسو به جایگاه فعال و مهاجم تبدیل کند. این یعنی روابط عمومی غیر فعال و سایقه اجرایی کم!
  • بدون نام IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    20 3
    متاسفانه مردم ما عادت به داشتن رییس جمهور متین و مودب و باشخصیت ندارن...
  • بدون نام IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    12 15
    با سلام واقعاً برای روزنامه رسالت جای تأسف دارد که چه راحت با بی عدالتی تام به تخریب یک عنصر سیاسی باسابقه و آینده دار کشور می پردازد. البته از برخی از این مطبوعات بیش از این هم انتظاری نیست. ولی ما جوانان ومردم بیاییم مهار نفسمان را بدست عقل و انصاف سپرده و در جریان این تبلیغات آخرت سوز نیفتاده و آخرت خود را به دنیای دیگران بفروشید. به امید سربلندی و عزت ایران اسلامی
  • اشکان IR ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    18 11
    آقای جلیلی به این خاطر تلاش و علاقه‌ای برای کاندیداتوری از خودش نشون نداده و نمیده که خودش رو در حد ریاست جمهوری نمی‌بینه. بنده خدا خودش از ظرفیت‌هاش آگاه هست و عده‌ای دارن اشتباهات انتخابات 84 رو دوباره تکرار می‌کنند. حتی اگه انسان بسیار بسیار خوب و پاک و فرهیخته‌ای هم باشه دلیل بر توانایی مدیریتی و اجرایی‌‌اش نیست. به نظر من وی صرفا یه سخنران در مذاکرات هسته‌ای هست.
  • بدون نام IR ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    2 0
    « تفلسف» چقدر بد واژه انتخاب کرده! تلفظش هم سخته. مجبوری نیستی که انقدر ثقیل حرف بزنی. مثلا می خوای بگی خیلی بلدی؟!
  • بدون نام IR ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    14 7
    آقای جلیلی شاید انسان خوبی باشند ولی از مجموع رفتار ، سوابق و حرکات و بی برنامه بودنشان به هیچ وجه مناسب ریاست جمهوری نیستند و عملا با همان گفتمان 84 احمدی نژاد که نتیجه اش را امروز پس از 8 سال داریم می بینیم وارد شده است آن هم بدون هیچ هماهنگی با اطرافیانش و در دقیقه آخر و شاید صرفا با یک تصمیم احساسی ! هر کاری که جبهه پایداری و نمایندگانشان در مجلس برای رفاه مردم و مشکلاتشان کردند ایشان هم برای مملکت خواهد کرد !!!
  • سعیدی IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    14 5
    ایشون پیشینه منفی ندارند چون در واقع پیشینه خاص اجرایی ندارند و البته ما موفقیت درخشانی از ایشون در زمینه های کاری ندیدیم که حالا سرنوشت کشورمون رو به ایشون بسپریم. خبر آنلاین لطفا بی طرف باش و وظیفه خبررسانیتو انجام بده با حدف کامنت ها به جایی نمی رسی
  • طاهر IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    6 7
    سلام بر جلیلی
  • علی IR ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    28 2
    آقای جلیلی به هیچ وجه با مشایی قابل مقایسه نیست
  • بدون نام IR ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    23 38
    اگر خجلتي بود كه نمي توانست با يك سري گرگ رو در رو بشيند و مذاكره هستي كند. ايشان داراي دكتراي مديريت استراتژيك است و رئيس جمهور موفق حتماً باستي سواد مديريت استراتژيك داشته باشد.و الا سواد پزشكي و مهندسي فارغ از سوابق كاري خيلي به درد مديريت كلان كشور نمي خورد. لذا در حال حاضر ايشان بهترين گزينه است.
  • بنده خدا EU ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۶
    0 3
    واقعا نمیدانید که احمدی نژاد شماهارو باجلیلی دورزده یاخودتون رو به ندانستن می زنید.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین