اجرای متفاوت نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با سه نوع سوال غیرقابل پیش بینی کافی بود تا حاشیه​ها را به متن بیاورد.

نسرین وزیری: مرتضی حیدری مجری این مناظره در ابتدای این نشست سوگند خورد که «بینی و بین الله هیچ کس جز من، رئیس سازمان صداوسیما و دو تن از معاونان وی، کس دیگری در جریان سوالات مناظره نبوده و نیست». اما پس از آنکه با اعتراض صریح محمدرضا عارف، محسن رضایی و حسن روحانی مواجه شد، اذعان داشت که این سوالات مصوب ستاد تبلیغات با حضور نمایندگانی از وزارت کشور و شورای نگهبان است.

سوالات تستی و نمایش تصاویری برای برآوردخوانی نامزدها، وجهی متفاوت از مناظره​های ادوار گذشته بود. سوالات چندگزینه​ای بیشترین انتقادات را برانگیخت و نامزدهایی همچون سعید جلیلی و غلامعلی حدادعادل اگرچه علنا اعتراض نکردند، اما اغلب سوالات را غلط خوانده و به آن پاسخ ندادند.

اعتراضات از استودیو مناظره به بیرون از آن نیز کشیده شد. چه آنکه ساعاتی پس از پایان مناظره​ محمدرضا عارف با بیان اینکه  امیدوارم رسانه ملی در این شیوه مناظرات خود تجدید نظر کند، به خبرآنلاین گفت: انتظار من این بود که بقیه نیز به این شیوه اعتراض کنند اما آنها به سوالات پاسخ دادند. {اینجا} محسن رضایی نیز با انتشار مطلبی در سایت شخصی خود اذعان کرد که اگر شیوه مناظره اصلاح نشود در آن شرکت نمی کنم.  به گفته وی  صداوسیما در طراحی مناظره های امسال از ترس حوادث سال 88 از سوی دیگر بام افتاده است!

حسن روحانی دیگر نامزدی بود که در نشست خبری امروز خود با اعتراض به اینکه  این مناظره وسیله‌ تمسخر در رسانه‌‌های بیگانه شد، اظهار داشت: امیدوارم از این ساعت به بعد رسانه میلی به رسانه ملی تبدیل شود. {اینجا} غرضی هم که در حین برگزاری مناظره، اعتراضی به آن نداشت، امروز هم در گفت و گو با خبرآنلاین​ گفت که شیوه ساز نیست و صداوسیما باید پاسخگوی شیوه برگزاری مناظره باشد. {اینجا}

محمدباقر قالیباف و علی​ اکبر ولایتی شخصا در این باره اظهار نظر نکردند اما نمایندگانشان پیام اعتراض خود را رساندند. شاهین محمدصادقی رییس ستاد ولایتی گفت که «مناظره دیروز با سطح انتخابات ریاست جمهوری تناسبی نداشت» . پرویز اسماعیلی سخنگوی ستاد قالیباف هم که معتقد بود ساختار برگزاری مناظره نیازمند تحول است؛ گفت: تابع تصمیم کمیسیون تبلیغات هستیم. {اینجا}

غلامعلی حدادعادل هم که به برخی سوالات پاسخ نداده و آنها را غلط می​خواند، نیز از همین موضع وارد بحث شد. وی با بیان اینکه نامزدها باید اشکالات مناظره را به مسئولان صداوسیما گوشزد کنند تا طی جلسات مشترکی این مشکلات برطرف شود؛ از رقبایش خواست تا از مناظره‌ها قهر نکنند.

تشبیه مناظره دیروز به «مسابقه از کی بپرسم» از سوی رئیس مرکز پژوهش​ها {اینجا} و دور از شان خواندن آن از سوی رئیس کمیسیون شوراها، نیز گویای نگاه منتقدانه برخی نمایندگان مجلس به نخستین مناظره نامزدهای ریاست جمهور یازدهم بود. مجموعه این انتقادها و درخواست​ های مطرح شده برای بازنگری در نحوه برگزاری مناظره نامزدها را اینجا بخوانید.
دامنه اعتراضات به نحوه مناظره دیروز به چهره​ های آکادمیک و اساتید علم ارتباطات نیز رسید. چه آنکه میرفخرایی خواستار استفاده از تجربه کشورهای دیگر برای مناظره های ریاست جمهوری شد {اینجا} و محمدمهدی فرقانی تاکید کرد: پرسیدن سوالات تستی در شان کاندیداهای ریاست جمهوری نیست.

اگرچه کارگردان مناظره روز گذشته، از آن دفاع کرده است {اینجا}؛ اما موج اعتراضات هم سازمان و صداوسیما را به تکاپو برای بررسی مجدد آن واداشت و هم دادستانی در صدد بررسی آن برآمد. چه آنکه رمضان شجاعی از بررسی اعتراض کاندیداها به مناظره در کمیسیون نظارت بر صدا و سیما خبر داد و ناصر سراج نماینده دادستان کل نیز گفت: پس از بررسی، در مورد ادامه روند مناظره‌ها تصمیم‌گیری می‌شود. {اینجا} احمد توکلی هم برای ادامه مناظره های انتخاباتی پیشنهاد داده است که نامزدها دو به دو، طرف مناظره خودشان را انتخاب کنند. {اینجا}

اکنون رسانه ملی در معرض آزمون بزرگی است که نتیجه آن سه روز دیگر در دومین مناظره انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری یازدهم مشخص خواهد شد که پاسخی در خور به انتقادها داده می​شود یا نه؟

/2929

کد خبر 296245

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۱
    مردم وظیفشونه در انتخابات شرکت کنند چه مناظره باشه چه نباشه /چه مناظره مقبولشان باشه چه نباشد/آقا مردم را دارید بد عادت می کنیدا ببینید ما کی گفتیم. مردم اگر در این انتخابات مردود شوند و حضور حداکثری نداشته باشند به گفته رهبری انتخابات ریاست جمهوری را هم بایستی پارلمانی کرد تا این همه هزینه برای کشور نداشته باشد. حالا اگر وابسته به جایی نیستی نظر بنده را حذف نکن تا همراهی مردم با این نظر را ببینی.
    • بی نام IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۱
      16 89
      خیلی هوشمندانه بود
    • شروین IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۱
      0 0
      همراهی مردم رو دیدی ؟ پس دیگه به جای مردم حرف نزن
    • رضا A1 ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۱
      0 0
      عجب همراهي اي !! رهبر كي گفت پارلماني بشه ؟؟؟؟ شايعه نكن . خبر منتشر كن
  • بی نام NL ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۱
    119 3
    توی این بی برنامگی صدا و سیما و کانال هائی که یک ساعت هم در روز قابل دیدن نیست، خیلی هم برنامه سرگرم کننده و جالبی بود. لطفا زمانشو زیاد کنین و یکی یک کلاه بوقی هم به کاندیداهای محترم بدین. ضمنا برای تنوع خاله شادونه و عموپورنگ رو مجری بذارین.
  • میلاد IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۱
    79 2
    اینا از اولشم میتونستن 8 تا سه تایی بزارن! هم همه با هم رو به رو میشدن هم مناظره شکل میگرفت!
  • جلیل IR ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۱
    79 4
    من به خبرآنلاین پیشنهاد می کنم نظرسنجی با عنوان آیا از مناظره پخش شده صدا وسیما راضی بودید پخش بشه تا معلوم بشه چند درصد راضی وچند درصد ناراضی اند اگه این نظر سنجی رو انجام بدید خیلی جالب میشه
  • بی نام IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۱
    105 3
    دم تحلیلگرتان گرم افرین به دقتتان
  • بی نام EU ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۱
    0 0
    سایت خبرآنلاین سایتی است که به دلیل انتقاد محترمانه از اشتباهی که انجام شده ، نظر را سانسور کرده و علیرغم چندین تذکر بر اشتباه خود نیز پافشاری می کند http://ww1.zz.mu/up/1c3134ee5edc.jpg
  • م A1 ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۱
    12 0
    این برنامه تعداد زیادی بیننده داشت که متاسفانه همه رو نا امید کرد شیوه برنامه بسیار بچه گانه و سطحی بود از صداوسیما از شبکه 1 انتظار خیلی بیشتری بود .
  • بی نام A1 ۲۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۱
    10 0
    صدا و سیما بخش اول میزگردرا(مناظره مصداق ندارد) با هدف پاستوریزه کردن ،چنان سوزاند که کل ویتامین ها و پروتئین هایش هم نابود شد.اما دیگر انتظار نبود بخش دوم به برنامه کودک تبدیل شود.!!!
  • محفوظ IR ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۲
    10 1
    بدنبال انتقادات گسترده از نحوه برگزاری مناظره اقتصادی کاندیداها ، مقرر گردید مناظره بعدی کاندیداها با حضور کلاه قرمزی و پسرخاله برگزار شود .!! تحلیل موضوع : چه بسا مقصود از برگزاری چنین سبکی در مناظره انتخاباتی کاندیداها دلسرد کردن آحاد مردم نسبت به مشارکت در انتخابات و خلق حماسه ای باور نکردنی از جنس دوم خرداد 76 بوده باشد . بگونه ای که جریانی خاص در غیاب اکثریت اعتدال طلب جامعه با آراء پادگانی و سنتی خود به کرسی ریاست جمهوری دست یابد . والا چگونه است که پسر بچه ای دبیرستانی تشخیص می دهد که این شیوه مناظره بیشتر به طنزهائی از جنس خنده بازار یا مسابقه های واحد تفریح و سرگرمی صداوسیما شبیه است . اما مدیران سیاسی آن سازمان و یا ستاد تبلیغات انتخابات کشور چنین تشخیصی نمی دهند ؟! به جز برنامه لوس کردن امر حساس انتخابات و مفتضح نمودن کاندیداها چه نام دیگری می توان بر این حرکت صداوسیما گذاشت ؟ مخصوصاً آنجا که مرتضی حیدری در تلاش برای توجیح کاندیداها نسبت به درستی بخش سئوالات تستی ( که چه بسا طراح یا ایده پردازش خودش بوده است ) در صدد آموزش مدیریت برای کسانی که رجل سیاسی بشمار آمده و قرار است احدی از آنها زمام امور اجرائی کشور را بدست بگیرد ، برمی آید . گوئی آنها دانش آموزانی هستند که هنوز نمی دانند مفهوم اولویت در تصمیم گیری های سیاسی و اقتصادی چیست و چه اهمیتی دارد .!! بازخورد اجتماعی برگزاری این مناظره را می توان در فضای مجازی رصد کرد . امری که نتیجه اش همانا توأم با ادبیات انتقادی و عموماً فکاهی است . عدم اصلاح این شیوه در مناظره بعدی می تواند مؤیدی بر این نگاه ولو بدبینانه باشد که در اینصورت ترک صحنه مناظره را توسط کاندیداهای آزاد منش ، برای رسوائی بدخواهان ملت و احترام به شعور ملی را می طلبد .
  • AGHi IR ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    با احترام به بقیه کاندیداها: رای ما فقط دکتر عارف

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین