لیبراسیون فرانسه:
هر هشت نامزد ریاست جمهوری بر سر پرونده هسته ای ایران با یکدیگر اتفاق نظر دارند و آن تأکید بر حق مسلم ایران بر دستیابی به انرژی صلح آمیز است. این مسئله از سوی فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی نیز تأئید شده است. وی به تازگی اعلام کرده است: نتایج انتخابات ریاست جمهوری هرچه باشد، هیچ تأثیری بر پرونده هستهای ایران نخواهد داشت. این اظهارات عباسی در واکنش به شائبه هایی پیرامون تغییر مواضع دولت جدید در موضوع پرونده هسته ای عنوان شده است.
دیلی تایمز پاکستان:
اولین مناظرههای انتخاباتی ایران که به طور زنده از تلویزیون پخش میشد، به جای بحث و گفتگو بر سر اقتصاد به رنجشها و مسائل بی ارزش ختم شد و بیشترین تمرکز بر روی سوالات و شکل مناظره بود. به گونه ای که تبادل پرسش و پاسخها میان اصلاح طلبان و میانهروها-محمدرضا عارف و حسن روحانی و همچنین محسن رضایی به عنوان نامزد جناح محافظه کاران، سوژۀ خندۀ بسیاری از ناظران ایرانی بود.
اقتصاد، برای بسیاری از ایرانیهایی که در انتخابات شرکت میکنند، وزن و اهمیت زیادی دارد، اما به این مسئله در مناظرهها پرداخته نشد. شکل و نحوۀ برگزاری مناظره، وضعیت نشستن نامزدها در پشت یک میز، تصاویر گلها در دشت پشتِ سر آنها به نظر خنده دار میآمد و از همه مهمتر اینکه به کاندیداها و نامزدها این فرصت داده نشد تا پیرامون برنامههای خود صحبت کنند. روحانی- نامزد میانه رو- در این مناظره اعلام کرد: "مردم خود قضاوت خواهند کرد که شکل برگزاری مناظره توهین آمیز است".
دیلی استار لبنان:
8 نامزد ریاست جمهوری ممکن است بر سر مسائل مختلف با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند، اما زمانی که بحث پرونده هستهای مطرح میشود همۀ آنها بر سر برنامههای صلح آمیز هسته ای اتفاق نظر دارند. در واقع هر کسی که در ایران جای احمدی نژاد بگیرد، سیاست و رویکرد ایران در پرونده هسته ای تغییر نخواهد داشت. جلیلی، مذاکره کنندۀ در پرونده هسته ای ایران نیز بر این مسئله تأکید کرده است: هر فردی که رئیس جمهور شود، ایران غنی سازی اورانیوم را ادامه خواهد داد. تحریمهای غرب بر سر پرونده هسته ای ایران تأثیرات زیادی بر اقتصاد این کشور نهاده است. پول ملی نزدیک به 70 درصد کاهش ارزش داشته و تورم نیز نرخ 30% را نشان میدهد.
4952
نظر شما