به گزارش خبرآنلاین، کتاب «جلال حکمت و عرفان» در هفت فصل به محتوای زندگینامه و آثار، گزیدهای از مقالات استاد آشتیانی، مصاحبههای، زندگی، افکار و آثار، مکاتبات، آشتیانی و آشنایی، تحلیل اندیشهها و دستنوشتهها میپردازد.
مضامین کتاب جلال حکمت و عرفان درباره زندگینامه خودنوشت، میراث مکتوب استاد آشتیانی، تالیفات، تعلیقات، مقالات، در رثای امام عارفان، تذلیل و تکمیل، ختم ولایت در اندیشه عربی، معرفت و علم در کتاب و سنت، در مکتب استاد سیدجلالالدین آشتیانی، نامههای استاد به مولف، آشتیانی و نقد اصفهانی، آیات و روایات به رشته تحریر درآمده است.
در بخشی از این نوشتار آمده است: «سیدجلالالدین آشتیانی از ستارگان فروزان آسمان دانش و فرهنگ اسلامی و ایرانی است که جلوه جلال و معرفت او از مرزهای جغرافیایی این مرز و بوم فراتر رفته و افقهای سرزمینهای دیگر را نیز روشن کرده است. این اندیشور سترگ که وارث دانش اندیشه حکیمان و متالهان بزرگی چون بوعلی سینا، ملاصدرا و مییالدین عربی است، نه تنها احیاگر و مصحح آثار آنان، بلکه شارح منتقد و مدافع معتقد جریان تفکر و اشراقی تاریخ اسلام بوده و با جدیت تمام با تحجر فکری به مبارزه پرداخته و به پیشرفت فکر و فرهنگ اسلامی، کمک شایانی کرده است.»
علامه سیدجلالالدین آشتیانی از معدود علمای عصر حاضر است که در زمینه علوم دینی، فلسفه و عرفاناسلامی، جایگاه رفیعی دارد. علامه آشتیانی مهرماه سال ۱۳۳۸خورشیدی در دانشکده علوم معقول و منقول دانشگاه فردوسی مشهد تدریس خود را آغاز کرد و درسال ۱۳۴۵به مرتبه استادی این دانشگاه ارتقا یافت. از این استاد فرزانه و فیلسوف قرن، ۵۰اثر تحقیقی و تالیف درزمینه فلسفه و عرفان اسلامی بر جای مانده است. وی سوم فروردین ماه سال 1384 دار فانی را وداع گفت.
نخستین چاپ کتاب جلال حکمت و عرفان با شمارگان 600 نسخه، در 480 صفحه و به بهای 160 هزار ریال روانه بازار نشر شده است.
6060
نظر شما