آغاز رسمی انتخابات در عراق


زنگ آغاز رسمی انتخابات در عراق به صدا‌ درآمد.هزاران عراقی واجد شرایط شرکت در انتخابات شوراهای استانی امروز پای صندوق‌های رای حاضر می‌شوند تا نمایندگان خود را راهی این شوراها کنند.انتخاباتی ظاهرا محلی که تبعات آن دامن دولت رسمی عراق به ریاست نوری مالکی را خواهد گرفت.حزب نوری مالکی برای پیروزی در این انتخابات باید موفق به احراز رای اکثریت آرا شود.جواب مثبت رسمی از سوی رای‌دهندگان به حزب حاکم به نوعی تایید عملکرد مالکی در این دو سال و نیم است.

عراقی‌ها این بار برای انداختن آرای خود به صندوق‌ها ابتدا از چندین محل ایست بازرسی عبور می‌کنند.هر کدام از به اصطلاح رای‌دهندگان می‌توانند یک عامل بمب‌گذاری انتحاری باشند.همه چیز حتی خروج سربازان امریکایی از عراق به این انتخابات بستگی دارد.صبح امروز در شرایطی که اوضاع امنیتی در اکثر شهرهای عراق اندک اندک رو به بهبود نهاد،حوزه‌های محل اخذ رای آغاز به کار کردند. در مرکز بغداد رفت و آمد هر گونه خودرو ممنوع اعلام شده‌است.راه‌های منتهی به شهرهای اصلی مسدود شده و فرودگاه‌ها به حالت نیمه تعطیل درآمده‌است.
تا کنون گزارشی از افزایش خشونت در شهرهای اصلی عراق مخابره نشده‌است.در تکریت که در شصت مایلی شمال بغداد واقع است،سه بمب‌ در نزدیکی محل اخذ رای منفجر شد.این انفجارها اما تلفات جانی در برنداشت.در بسیاری از شهرها به عنوان بخشی از تدابیر امنیتی مغازه‌ها بسته شد. سربازان امریکایی برای کاهش از تنش‌های احتمالی با فاصله چشمگیری از صندوق‌های اخذ رای مستقر شده‌اند. ارتش ایالات متحده اعلام کرده‌است که تنها درصورت نیاز وارد عمل خواهد شد. در شهر غربی فلوجه که زمانی محل استقرار اهل تسنن شبه‌نظامی بود، نیروهای امنیتی از خودروهای خود برای انتقال واجدین شرایط به حوزه‌های اخذ رای استفاده می‌کنند.

در شرایطی که این انتخابات بدون هیچ‌گونه خونریزی به پایان برسد،زنگ خروج سربازان امریکایی از عراق هم به صدا درخواهد آمد. نوری مالکی این روزها هم دوست دارد دولتش برگزار کننده انتخابات آرام و بی‌دردسر باشد و هم علاقه‌ای به خروج زودهنگام سربازان امریکایی از کشورش ندارد.
با بسته شدن مدارس در بسیاری از شهرهای عراق،معلمان زن برای بازرسی بدنی رای دهندگان زن استخدام شده‌اند.اخیرا شبه‌نظامیان برای انجام موفقیت آمیز عملیاتهای انتحاری از عاملان زن استفاده می‌کنند که با پوشیدن چادر کمتر توجه مقام‌های امنیتی را جلب می‌کنند.

انعقاد نخستین پیمان همکاری مشترک میان روسیه و کوبا

دوران شکوفایی روابط اقتصادی و سیاسی روسیه و کوبا فرا رسیده‌است.پس از یک دوره وقفه میان روابط مسکو و هاوانا حالا رائول کاسترو و دمیتری مدودف خود را برای بازسازی روابط دوجانبه مهیا می‌کنند. از زمان اتمام جنگ سرد نه فیدل کاسترو حال روسیه را به عنوان شریک قدیمی پرسید و نه روس‌ها برای احیای این روابط تمایلی از خود نشان دادند. دمیتری مدودف و رائول کاسترو هر دو به نوعی چهر‌ه‌های سیاسی درجه دو محسوب می‌شوند.بسیاری ولادیمیر پوتین را همچنان در راس قدرت در روسیه می‌دانند و در کوبا هم هنوز سایه فیدل کاسترو بر این کشور سنگینی می‌کند.
در نخستین روز حضور رائول در روسیه،دو طرف یک پیمان همکاری مشترک امضا کردند.پیمانی که هدف آن احیای اتحاد مسکو -هاوانا است که زمانی شکوفا و پررونق بود.

رائول کاسترو، رییس جمهور کوبا که به جای اونیفورم نظامی مورد علاقه‌ برادرش فیدل، یک کت مشکی و پیراهن سفید بر تن داشت با یادآوری مناسبات دیرین بین کوبا و روسیه دیدار با دمیتری مدودف، رییس جمهور روسیه را آغاز کرد.
رائول کاسترو 77 ساله گفت: ما دوستان قدیمی هستیم. ما یکدیگر را در زمان‌های خوشی و سختی شناخته‌ایم. زمانهایی که شما واقعا بهترین دوستانتان را می‌شناسید. لحظه تاریخی است، یک لحظه مهم در روابط روسیه و کوبا .

مدودف نیز پنجاهمین سالگرد انقلاب کمونیستی کوبا را تبریک گفت و بهترین آرزوها را برای فیدل کاسترو 82 ساله، رهبر انقلاب کوبا فرستاد. فیدل کاسترو از سال 1959 رهبری کوبا را در دست داشت ولی در فوریه گذشته بنا به دلایل بیماری از کار بازنشسته و امور کشور را به رائول برادر کوچک خود سپرد.

این دیدار رسمی که یک ساعت به طول انجامید با امضای توافقنامه‌هایی که بر اساس آنها روسیه کمک غذایی و 20 میلیون دلار وام به کوبا برای خرید تجهیزات ساخت و ساز، انرژی و کشاورزی اعطا خواهد کرد، ادامه یافت. این توافقنامه هم چنین شامل تحویل هواپیمای غیر نظامی توپولف 204 است و روسیه دست کم 25 هزار تن غلات را برای کمک به حل مشکلات غذایی کوبا به این کشور اعطا خواهد کرد. کاسترو روز دوشنبه با ولادیمیر پوتین، نخست وزیری روسیه نیز دیدار می‌کند.

انتصاب رئیس‌جمهور جدید سومالی
پارلمان سومالی سرانجام با تعیین رئیس‌جمهوری این کشور گرفتار آشوب سیاسی نخستین گام را برای بازگرداندن ثبات به این کشور برداشت. این بار قرعه به نام رهبر اسلام‌گرای میانه‌رو این کشور افتاد. امنیت واژه‌ای است که در طول بیست سال گذشته در سومالی غریب واقع شده است و حالا انتظار می‌رود که رئیس‌جمهوری جدید بتواند از پس مشکلات کشور برآید.شیخ شریف شیخ احمد، رییس‌جمهور جدید این کشور پس از استعفای رییس‌جمهور پیشین در ماه دسامبر برای عهده‌گیری این سمت انتخاب شده است. عبدالله یوسف، رییس‌جمهور پیشین پس از عدم موفقیت در آرام کردن ‌کشور در طول چهار سال دوران تصدی‌گری خود استعفا کرد.

شیخ احمد، رییس اتحادیه دادگاه‌های اسلامی سومالی بود که موگادیشو را برای شش ماه در سال 2006 اداره ‌کرد.
گروه شورشی الشباب که کنترل اکثر مناطق سومالی را در دست دارد اعلام کرده که دولت سومالی را به رسمیت نمی‌شناسد. آمریکا، الشباب را گروهی تروریستی مرتبط با القاعده می‌داند.شیخ احمد در بعدازظهر امروز سوگند یاد می‌کند و سپس برای شرکت در نشست اتحادیه آفریقا به پایتخت اتیوپی سفر نماید.

کد خبر 2990

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین