روزنامه آرمان در گفت وگویی با اکبر ترکان، مشاور رئیس‌جمهور منتخب نوشت:

  • یکی از اصلی‌ترین مشکلات امروز ما بحث روابط خارجی و تحریم‌ها علیه ایران است. در حوزه سیاست بالاخره ما با ایالات متحده که تحریم‌هایی علیه ما اعمال کرده است مواجه هستیم و برای اینکه بتوانیم یک دوره گفت‌وگوی سازنده را بگذرانیم نیازمند توافقات جدی در داخل هستیم. به هر تقدیر مشی ایران حل مساله هسته‌ای و دیگر مباحث و اختلافات خارجی از طریق روش‌های دیپلماتیک و مسالمت‌آمیز است. برای اینکه بتوانیم یک دوره موفق کار مذاکراتی داشته باشیم، باید این کار بدون فشار جلو رود. لذا نباید شرایطی پیش بیاید که دولت آقای روحانی طوری تحت فشار باشد که نتواند به خوبی منافع ملی را در مذاکرات جلو ببرد. لذا ما باید از همه استدعا کنیم که برای مذاکره موفق توان مقاومت را بالا ببریم و طرف‌های مذاکره ما اگر احساس کنند ما توان مقاومت نداریم یا کم است، اعمال فشار خواهند کرد و ما امتیاز از دست خواهیم داد. ضمنا در موقعیتی قرار نگیریم که طرف‌های مذاکره ما احساس کنند که دولت تحت فشار سنگین است. این باعث می‌شود که نتوانیم مذاکرات را با حفظ منافع جلو ببریم. برای همین باید رویکرد مطالباتی از دولت متعادل شود، یعنی مطالبات با وضعیت موجود و امکانات دولت همخوانی داشته باشد.
  • در بخش اقتصادی وضع ما بد است و این اصلا شوخی ندارد. با شعار دادن و قلب واقعیت هم وضع ما خوب نمی‌شود. باید واقعیت را بپذیریم. بالاخره تولید ناخالص داخلی ما با رشد منفی مواجه بوده، در سال قبل و امسال هم پیش‌بینی‌ها منفی است. درآمد نفتی ما کمتر از نصف شده و این اوضاع اینطور نیست که بتوان به صورت خیلی فوری و ضربتی همه چیز را درست کرد. اقتصاد ما الان رانتی شده است. جمع کردن این موضوع کار ساده‌ای نیست، هم نیاز به بازسازی سیاسی در کشور دارد تا ریشه رانت خشکانده شود و هم بازسازی اقتصادی تا تصمیمات کارشناسی و دقیق شوند. کارخانجاتی که تعطیل شده‌اند نیاز به وقت زیادی برای بازگشایی دارند.
  • ما باید هم خودمان بدانیم و هم به مردم بگوییم که چیزی در شرایط اقتصادی ما عوض نشده است. همان تحریم‌ها هنوز هستند. دولت یازدهم میراث‌دار تمام صنعت تعطیل و نیمه تعطیل کشور است. میراث‌دار تمام مشکلات اقتصادی است. این دولت باید تمام ساختارهای اقتصادی از بین رفته مثل سازمان مدیریت را احیا کند که باز هم احیای آن حکایت بازگشایی همان کارخانه‌ای است که برای شما مثال زدم. احیای سازمان مدیریت و دیگر نهادهای مشابه فقط مصوبه مجلس نیست. حالا ما باید نه از صفر ولی از چیزی نزدیک به صفر دوباره آغاز کنیم. تنها چیزی که الان تغییر کرده این است که امید در میان مردم ایجاد شده است. این امید و شادابی آغازی است برای اینکه همه آن خرابی‌ها بازسازی شوند. ولی نباید این امیدها را زیاد از حد بزرگ کنیم چون تبدیل به امید واهی می‌شوند و بعد از آن هم سرخوردگی ایجاد می‌کنند. در واقع ایجاد توقعات زیادی یک خطر برای دولت آینده است.
  • جلوتر و بیشتر از همه وظیفه انعکاس واقعیت بر عهده مجلس و صدا و سیماست. این دو نهاد نباید بگذارند که توقع و مطالبه بیجا و غیر واقعی از دولت شکل بگیرد. الان به نظر من تبلیغ کردن بیش از حد آقای روحانی و برنامه‌های ایشان در صدا و سیما لزوما لطف به وی و دولتش نیست. اگر قرار است که توقع بی‌مورد ایجاد نشود صدا و سیما باید همپای آن برنامه‌ها بگوید که دولت یازدهم کشور را در چه وضعیتی قرار است تحویل بگیرد. وضع اقتصاد چیست و شاخص‌های اقتصادی ما چگونه هستند. مجلس هم نباید توقع بی‌مورد داشته باشد و بخواهد دولت معجزه کند. دولت سال 92 را باید با بودجه‌ای به پایان برساند که در شرایط بسیار غیر عادی و با تاخیر و عجله فراوان تصویب شده است. میراثش از دولت‌های نهم و دهم نیز مشخص است. پس باید واقع‌گرا بود و خواسته بیش از حد و غیر واقع‌بینانه از دولت آقای روحانی نداشت.

/2929.

 

کد خبر 299881

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس A1 ۰۳:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    51 21
    خطاب به آقای مشاور باید بگویم که آقای روحانی میدانسته که وضع اقتصادی مردم چگونه است و حتما برایش برنامه داشته که در دوران کاندیداتوری وعده های داده است ، حالا طوری حرف میزنید که انگار از هیچ چیز خبر نداشتید و شما هم بجای درست کردن اوضاع به دنبال کسی میگردید که تقصیر ها را به گردنش بیاندازید. و شانه خالی کنید. شما در قبال مردم مسئولید.
  • سعید IR ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    42 30
    ملت ایران رئیس جمهوری انتخاب کردن که استقلال داشته باشه،نه اینکه برای تصمیم گیری از دشمنان ملت در طی 30سال اخیر مشورت بگیره،تصمیم گیرنده اول و آخر باید رئیس جمهور باشه.آقای ترکان توافقات داخلی یعنی چی؟اگه قراره برای مذاکرات از غیر رئیس جمهور رخصت بگیرین و با ایشون هماهنگ باشید،باز همون آش است و همون کاسه.
  • بی نام A1 ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    77 6
    نان عده ای در دشمن تراشی است یک جوری امریکا را داخل تعریف کرده اند که انگار یک بچه شیطان است و میخواهد ایران را خراب کند نه عزیزم نان عده ای در دشمن تراشی و تحریم است همان های که شعار میدهند فریاد میکشند همان ها دشمن ملت هستند اگر دشمن تراشی نککنند کجا می توانند این افتابه لگن ها را به اسم خودرو به این قیمت گراف به مردم بدهند اگر دشمت تراشی نکنند کجا می توانند بنزین سهمیه بندی کنند اگر ...کجا می توانند این همه دزدی کنند و اگر ... ما می توانیم با همه دنیا ارتباط داشته باشیم ولی عده ای ما مردم را به خاطر منافع خودشان و توهمات ذهنشان گرفتار کرده اند بزرگترین دشمن ملت ایران متحجران و... هستند
    • بی نام A1 ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
      0 0
      سلام،بخشي از صحبتهاي ايشان درست است با كمال تاسف فراوان در درون بدنه نظام آدم هاي مفتخور باري به هر جهت وجود دارد،كه مسولان نظام بايد آنها را بدور بريزد.اينها آبرو برند.نظام بدون ملاحظات سياسي،باندي،خانوادگي،سياه كاري،خودش را ازاين زالوها پاك كند.در آن صورت به سمت شفاف سازي حركت مي كنيم.
  • محمود A1 ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    18 3
    ایشون هم نگفته است که به قول ها عمل نمی کند بلکه با فکر و تدبیر درست و با صبر می توان بر مشکلات غلبه کرد. دوستانی که کار اجرایی کردن می دونن که یک برنامه یک شبه اجرا و به نتیجه نمی رسه. آقای ترکان فرد با تجربه ای هست و نشون داده که بی ربط صحبت نمی کنه. امیدوارم در کارشون موفق بشن.
    • امیر IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
      1 0
      ما هم امیدواریم اگه 8 سال طول نکشه. پیر شدیم اینقدر وعده سر خرمن شنیدیم.
  • پیمان IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    1 0
    قطعا حل مشکلات به آسانی مقدور نیست. راهکارهای علمی و فنی و بکارگیری اهل فن در کنار اعتبار داخلی (که این دولت داره) و در کنار توافق جمعی در جهت جلوگیری از بروز کارشکنی ، راه حل مشکلاته قطعا اگر بخوایم در این میدان پیروز بشیم و باید هم بشیم ، نیازمند تعامل عقلانی با دنیا هستیم و منافع کشور و مردم رو باید به همه چیز ترجیح داد. اگر قراره مصالح ملی و معیشت مردم فدای شعارها و تقابل بشه ، ناهنجاریهای بزرگی بوجود میاد که امروز شاهد اون هستیم و اگر به همین منوال پیش میرفت با فاجعه بزرگی دست به گریبان بودیم آقای روحانی ، حمایت مردم ، رهبری ، اصلاح طلبان . اصولگرایان میانه رو رو داره . مهم نیست که بعضیها از الان دارن معاضدت میکنند . همه با هم به سوی تعامل سازنده با حفظ منافع ملی با دنیا پیش میریم
  • جم A1 ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    1 0
    مهم این است که جهت گیری سیاستها درست باشد و با نگاهی با امید به آینده . آهسته و پیوسته به از تخت گاز رفتن و موتور گیرپاش کردن است !! مهم انتخاب همکاران پاک دست و علاقه مند به نجات کشور و به دور از دروغ است و دنیا را دشمن نپنداریم ما که امیواروار هستیم . ضریفی بمن گفت : راستی این روزها در چهره مردمان این مرز و بوم ، نشاط ، لبخند و امید نمیبینی !؟ پاسخش دادم آری ، به وضوح .... با احترام ،جم ، تهران 1/4/92 خدایا چنین کن سرانجام کار تو خشنود باشی و ما رستگار

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین