به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد ابراهیمی ردیفدان، مدرس آواز و خواننده پیشکسوت سهشنبه چهارم تیر در 87 سالگی در بیمارستان فرمانیه تهران درگذشت.
زندهیاد ابراهیمی که متولد 1305 در اورامانات در کردستان بود، در 12 سالگی به تهران آمد و در دهه 1320 با توجه به صدای خوشی که داشت با استادان بزرگ موسیقی ایران نظیر ابوالحسن صبا، مرتضی محجوبی، حسین تهرانی، غلامحسین بنان، ادیب خوانساری آشنا شد.
او پس از پنج سال آموزش اولین برنامه رادیویی خود را با محمود ذوالفنون در رادیو تهران اجرا کرد. ابراهیمی پس از یک سال اجرای برنامههای مختلف موسیقی در رادیو در سال 1333 به ارکستر مرتضیخان محجوبی، استاد پیانو که با همکاری محمد میرنقیبی اداره میشد، راه یافت و تا 1335 با این ارکستر همکاری کرد.
ابراهیمی از سال 1342 تا اواخر سال 1354 رئیس دفتر اداره کل فعالیتهای هنری و از سال 1354 تا اواخرسال 1358 مدیر امور اداری سازمان ملی فولکلور ایران بود و در فروردین 1359 پس از 24 سال فعالیت هنری مستمر با تقاضای خودش بازنشسته شد.
از چپ به راست، احمد ابراهیمی، جلیل شهناز، حسین همدانیان و منوچهر همایونپور در دهه 1340
مرحوم ابراهیمی در حالی دار فانی را وداع گفت که علاقهمندان موسیقی ایرانی هفته پیش نیز عزادار یکی دیگر از چهرههای شاخص این عرصه شدند.
استاد جلیل شهناز یکی از بزرگترین و سرشناسترین نوازندگان تار و سه تار ایران دوشنبه 27 خرداد پس از تحمل یک دوره بیماری در 92 سالگی از دنیا رفت.
زندهیاد شهناز که متولد سال 1300 در اصفهان بود، از کودکی به موسیقی علاقهمند شد و نواختن تار را در نزد عبدالحسین شهنازی و برادر بزرگ خود حسین شهناز که به خوبی ساز مینواخت، آغاز کرد.
پشتکار زیاد و استعداد شگرف جلیل به حدی بود که در سنین جوانی از نوازندگان خوب اصفهان شد و در همان سنین جوانی به تهران آمد و فعالیت خود را با تکنوازی در رادیو و اجرا در ارکسترهای مختلف این رسانه ادامه داد و پس از مدتی کوتاه با همکاری در «گلها» فعالیت هنری خود را ادامه داد.
این نوازنده تار در طول زندگی هنری خود با هنرمندانی از جمله حبیبالله بدیعی، پرویز یاحقی، همایون خرم، علی تجویدی، منصور صارمی، رضا ورزنده، ناصر افتتاح، جهانگیرملک، اسدالله ملک، حسن کسایی، محمد موسوی، تاج اصفهانی، ادیب خوانساری، محمودی خوانساری، حسین خواجه امیری و محمدرضا شجریان همکاری داشت.
5858
نظر شما