امید و اعتماد همراه با برنامه و یک توصیه

عبدالرحمن سلیمانی مقدم

اندازه‌گیری دقیق از میزان اثرگذاری هر پدیده بر سایر پدیده‌ها یک ضرورت تمام عیار است تا آرمان و آرزو جای واقعیت را نگیرد. این روزها و پس از آشکارشدن نتایج انتخابات یازدهم، موضوع برگشت امید و اعتماد به بازارها و فعالیت‌های اقتصادی به موضوعی با اهمیت تبدیل شده است. گفته می‌شود بازگشت امید و اعتماد به بازارها راه را برای بهبود شاخص‌های معتبر در بازارهای مختلف را هموار کرده است. تردیدی نیست که امید و اعتماد از اثرگذارترین عناصر برای هر جامعه‌ای و هر فعالیتی در سطوح گوناگون است، اما اغراق در میزان و طولانی بودن اثرگذاری آن خطایی است که نباید جامعه ایران را در گردآب آرمان‌های دور و دراز فرو برد.

پس از احیای امید و اعتماد در میان فعالان اقتصادی و شهروندان باید متغیرهای واقعی مثل سرمایه‌گذاری و پس‌انداز تقویت و اندازه‌گیری شود. واقعیت این است که اقتصاد ایران برای دست‌یابی به رشدهای پیش‌بینی شده در اسناد بالادستی مثل برنامه پنجم و سند چشم‌انداز نیاز به جذب سرمایه بالایی دارد. بخشی از این سرمایه را می‌توان از منابع و پس‌انداز داخلی تأمین کرد، اما باید در مسیر جذب سرمایه خارجی باشیم و این راه ره هموار کنیم. تازه‌ترین آمار ارائه شده از سوی معاون اول رئیس دولت دهم حاکی از تصویب 8.4 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در سال 2012 برای ایران بوده است.

این میزان سرمایه‌گذاری مصوب (نه جذب شده) کم‌تر از 25 درصد سرمایه خارجی جذب شده  و کم‌تر از 35 درصد سرمایه خارجی جذب شده امارات متحده عربی است. با توجه شرایط حاضر و نیاز فراوان ایران به جذب سرمایه‌های خارجی توصیه می‌شود که سازمانی ویژه در این حوزه تأسیس شده و نهادی فراسازمانی باشد و از عناصر نیروهای باتجربه و معتبر برای هدایت آن استفاده شود. بخش خصوصی ایران به ویژه اتاق‌های بازرگانی ایران و سراسر کشور نیز می‌توانند و باید در این راه به دولت جدید کمک کنند تا سرمایه خارجی واقعاً به ایران بیاید. امید و اعتماد را باید با برنامه‌های عینی و واقعی همراه کنیم تا برآیند آن افزایش منابع ملی باشد.

*عضو هیئت رییسه اتاق ایران 

3939

کد خبر 301788

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین