واحد مرکزی خبر نوشت:

فرمانده نیروهای مسلح مصر بیانیه ارتش این کشور را قرائت کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی المصریه، عبدالفتاح السیسی پس از نشست با شخصیتهای برجسته دینی، ملی و جوانان مصر با صدور بیانیه ای اعلام کرد: ملت عظیم مصر؛ نیروهای مسلح نمی تواند گوش و چشم خود را بر روی جنبش و فریاد مردم مصر، که خواهان ایفای نقش ملی ارتش هستند و نه نقش سیاسی آن، ببندد. نیروهای مسلح خود اولین نهادی است که اعلام کرد و همچنان اعلام می کند از کار سیاسی به دور است. نیروهای مسلح بر اساس دید نافذ خود احساس کرد ملت مصر که از ارتش استمداد طلبیده است ، از ارتش برای آن استمداد نخواسته که حکومت و قدرت را به دست بگیرد بلکه برای انجام خدمت عمومی و حمایت ضروری از خواسته های انقلاب ملت ارتش را فراخوانده است.
وزیر دفاع مصر تاکید کرد: این پیامی است که نیروهای مسلح آن را از همه مناطق، شهرها و روستاهای مصر دریافت کرد. ارتش هدف این پیام را فهمیده و ضرورت های آن را سنجید و با مسئولیت پذیری و امانت داری تمام، امیدوارنه و متعهدانه به عرصه سیاسی نزدیک شد.
عبدالفتاح السیسی گفت: نیروهای مسلح طی ماه های گذشته تلاش های بسیاری به صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام داد تا وضعیت داخلی را آرام کرده و زمینه را برای آشتی ملی میان همه نیروهای سیاسی و از جمله نهاد ریاست جمهوری ایجاد کند. از ماه فوریه سال 2012 ارتش خواهان گفتگوی ملی شد و تمامی نیروهای سیاسی و ملی به این درخواست پاسخ مثبت دادند و تنها نهاد ریاست جمهوری بود که در لحظات پایانی با این درخواست مخالفت کرد از آن زمان به بعد نیز همچنان درخواستها و طرح های ما برای گفتگوی ملی ادامه پیدا کرد. همچنانکه که نیروهای مسلح چندین بار اقدام به ارائه گزارشی از وضعیت راهبردی داخلی و خارجی کشور کرد که متضمن مهمترین چالش ها و خطراتی بود که کشور از لحاظ امنیتی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی با آن روبرو بود. دیدگاه نیروهای مسلح به عنوان یک نهاد ملی برای کنترل اسباب ایجاد شکاف میان جامعه و از بین بردن اسباب خفقان و مقابله با چالش ها و خطرات برای خروج از بحران کنونی بود. در چارچوب پیگیری بحران کنونی فرماندهی کل نیروهای مسلح در تاریخ 22ژوئن 2013 با رئیس جمهور در قصر القبه دیدار کرد که نظر فرماندهی کل نیروهای مسلح ارائه شد. در این دیدار فرماندهی کل نیروهای مسلح مخالفت خود را با هرگونه رفتار ناشایست با نهادهای ملی و دینی کشور اعلام کرد. همچنین مخالفت خود را با تهدید و ارعاب ملت مصر نیز بیان کرد. ما همچنان امیدوار بودیم آشتی ملی تحقق یابد و نقشه راهی برای آینده تدوین شود و اسباب اعتماد، اطمینان و ثبات برای ملت مصر فراهم شود به گونه ای که خواسته های آنها محقق شود. اما سخنرانی شب گذشته رئیس جمهور قبل از پایان یافتن مهلت 48 ساعته ارتش با خواسته های ملت همخوانی نداشت و خواسته های آنان را براورده نمی کرد. بر این اساس نیروهای مسلح به استناد مسئولیت ملی و تاریخی اش خود را به رایزنی با برخی از شخصیتهای ملی، سیاسی و جوانان پرداخت و در این رایزنی هیچ کس را کنار نگذاشت. شرکت کنندگان در این نشست بر نقشه راه آینده توافق کردند. این نقشه راه که متضمن گام های اولیه است ساخت یک مصر قوی و منسجم را محقق می سازد مصری که هیچ یک از شهروندان و جریان های سیاسی خود را کنار نمی گذارد و به درگیری ها و تفرقه های موجود در کشور پایان می دهد. این نقشه راه مشتمل بر موارد ذیل است:
توقف اجرای قانون اساسی به صورت موقت.
رئیس دادگاه عالی قانون اساسی در مقابل هیئت عمومی دادگاه قسم یاد می کند.
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زود هنگام به گونه ای که طی مرحله انتقالی و تا زمان انتخاب رئیس جمهور جدید رئیس دادگاه عالی قانون اساسی مصر اداره امور کشور را بر عهده خواهد داشت.
رئیس دادگاه عالی قانون اساسی مصر طی مرحله انتقالی حق صدور بیانیه های قانون اساسی را دارد.
تشکیل دولت شایسته سالار قوی و توانا که برای کشور از تمامی اختیارات برای اداره مرحله کنونی برخوردار باشد.
تشکیل کمیته ای که دربرگیرنده تمامی طیف ها و کارشناسان باشد برای انجام اصلاحات پیشنهادی در قانون اساسی که به طور موقت اجرای آن متوقف شده است.
درخواست از دادگاه عالی قانون اساسی مصر به تصویب پیش نویس قانون انتخابات مجلس نمایندگان و آغاز زمینه سازی برای برگزاری انتخابات پارلمانی.
دادن قول شرف رسانه ای که متعهد به آزادی رسانه ها باشد و به قواعد شغلی، بی طرفی، قانونمداری و در نظر گرفتن مصالح عالی ملی پایبند باشد.
اتخاذ تدابیر اجرایی برای حضور جوانان در نهادهای دولت تا آن ها نیز در تصمیم گیری ها سهیم باشند.
تشکیل یک کمیته عالی برای آشتی ملی که از شخصیت های برجسته تشکیل شده باشد و از اعتبار برخوردار بوده و مورد قبل همه نخبگان کشور باشد و نماینده جریان های مختلف باشد.
هشدار نیروهای مسلح:
از همه طیف های ملت عظیم مصر می خواهیم به برپایی مسالمت آمیز راهپیمایی های خود متعهد باشند و از توسل به خشونت که موجب خفقان بیشتر و ریختن خون بیگناهان می شود بپرهیزند.
ارتش هشدار می دهد با همکاری با وزارت کشور مصر بر اساس قانون با تمام قدرت و هوشیاری با هرگونه اقدام برای خارج شدن از چارچوب فعالیت های مسالمت آمیز برخورد می کند. این اقدام بر اساس مسئولیت ملی و تاریخی ارتش صورت می گیرد.
نیروهای مسلح از اعضای ارتش، نیروهای پلیس و دستگاه قضایی شرافتمند و مخلص به خاطر نقش بزرگ ملی و فداکاریهایشان برای حفظ امنیت کشور و ملت مصر تشکر و تقدیر می کند.
خداوند مصر و ملت سرافراز و بزرگ مصر را حفظ کند.

5252

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 301844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا A1 ۲۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
    237 5
    حالا موندم صدا سیما که انقدر می گفت بیداری اسلامی حالا می خواد چی بگه!!!!
    • بی نام A1 ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
      165 4
      اصلا صدا و سیما برای خودش وظیفه ای نمیبینه که بخواد توضیح بده اگر فردا صداوسیما و کیهان گفتن اخوان المسلمین با امریکا بود تعجب نکن
    • بی نام IR ۰۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
      9 1
      عزیزم!! ما کلا ملت جوگیری هستیم!!
    • مسعود IR ۰۴:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
      5 13
      نمیدونم چرا کیهان رو نمیخونید تا الکی اظهار نظر نکنید؟ کیهان از اواسط سال2012 یعنی ازحدود شهریورماه91 درچندمقاله هشدارهای جدی برای تجدیدنظر در دیپلماسی ایران با مصر و اخوان المسلمین نوشته بود و چندبار هم تذکرداده بود که سلفی های تحت سلطه آمریکا در اخوان المسلمین نفوذ دارند
    • بی نام A1 ۰۴:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
      20 2
      صدا و سيما كه خيلي وقته دستش واسه مردم رو شده!
    • بی نام IR ۰۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
      3 12
      وقتی مردم انقلاب می کنن و بعد توی انتخابات در مقابل لیبرال ها و ملی گراها به اسلامگرا ها رای میدن، شما میگی این بیداری اسلامی نیست؟ واقعا شما فکر می کنی این بار دیگه توی انتخابات مردم به اسلامگرا ها رای نمی دن؟
  • بی نام IR ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
    150 4
    اخوان که با آمریکاست، ارتش که با آمریکاست، حسنی مبارک که با آمریکاست، سلفی هام که با آمریکاست. سوال اینجاست که کی با آمریکا نیست؟
    • بی نام DE ۲۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
      7 3
      ما ....
    • بی نام IR ۰۰:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
      11 1
      دشمن!!
    • حميد EG ۰۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
      1 28
      اين حقيقت تلخي هست ، واقعا همه اين گروه ها يا وابسته ي امريكا هستند و يا هم براي تثبيت جايگاه خود مجبورند خود وسياست هاي خود را به امريكا نزديك كنند. كشور مصر شرائط خاص خودش را دارد كه آن شرائط اجازه اينكه مستقل باشند را از آنها گرفته: *مصر حياتش را از نيل گرفته و مسئله آب نيل و سهم و انحصار مصر اهرم فشاري براي قدرت ها براي كنترل مصر هست * مهمترين منبع درآمد مصر صنعت گردشگري هست كه اگه آنچه اسلامگرا ها در ذهن دارند را پياده كنند، آيا ديگه گردشگري به مصر مي رود؟ * اهميت امنيت إسرائيل و نقش مصر در اين خود بهانه مهم ديگري براي كنترل مصر هست. * نقش مصر بروي اعراب و حتي مسلمانان كه نفوذ فرهنگي و ديني دارد براي قدرت ها مهم هست. *كانال سوئز و أهميت استراتژيكي ان. * وجود اقباط .
    • بی نام IR ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
      1 25
      مسلمانان شیعه ،
    • بی نام IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
      1 0
      مالکی که اتفاقا شیعست رو کی آورد سر کار؟!!!!
  • بی نام A1 ۰۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
    18 2
    پايان حكومت ايدولوژيك در مصر . مصر به سمت جدايي دين از سياست ميرود. مرسي مي خواست عقايد خود را بر مصر حاكم كند و نه كشور را اداره كند اما زمان اين نوع حكومت ها به پايان رسيده است
  • محسن A1 ۰۴:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
    13 1
    مرسی حقش بود ، باید بیشتر از اینا سرش بیاد اینقدر به این سلفی ها پر و بال داد و به تندروی ها چراغ سبز نشون داد که عاقبتش این شد حالا برو سنگ عربستان و امارات و قطر رو به سینه بزن همینها دارند از رفتنت خوشحالی میکنند بدبخت حالا برو سلفی ها رو بنداز به جون ملت سوریه خوبت شد