روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با نام «روحانیت و انتخابات 24 خرداد» نوشت:

  • *اقدام رئیس‌جمهور منتخب در دیدار مراجع تقلید و علما و مدرسین حوزه علمیه قم به آنها اطمینان داد که رابطه میان دولت یازدهم با حوزه‌های علمیه و روحانیت، مستمر و پایدار خواهد بود. این دیدار و این سخن از این نظر اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که رابطه دولت‌های نهم و دهم با مراجع تقلید و روحانیت به نازل‌ترین سطح خود رسیده بود و مراجع تقلید حاضر به پذیرفتن رئیس‌جمهور و دیدار با وی نبودند و به عملکرد دولت وی اعتراض‌های فراوانی داشتند و دارند.
  • *از هم اکنون می‌توان پیش‌بینی کرد که دولت یازدهم رابطه مستحکمی با حوزه‌های علمیه و مراجع تقلید خواهد داشت، زیرا رئیس‌جمهور جدید فرزند حوزه است و از عمق جان به نقش بی‌بدیل روحانیت در اصل پیدایش انقلاب اسلامی و پیروزی آن اعتقاد دارد، با نقطه نظرهای مراجع تقلید و علما آشناست و از تأثیر بزرگان دین و حتی بدنه روحانیت در کمک به دولت برای حل مشکلات کشور با خبر است. این آشنائی و اطلاع،‌ نقطه قوتی برای دولت است که با استفاده از آن بسیاری از موانع را از پیش پای دولت بر دارد و مشکلات را حل کند،‌ کاری که دولت‌های نهم و دهم انجام ندادند و رئیس این دو دولت ظاهراً خود را از آن بی‌نیاز می‌دانست.
  • *متأسفانه مدتی است که حوزه علمیه قم با ورود به جزئیات انتخابات و تعیین مصداق، به اعتبار خود لطمه می‌زند. خوشبختانه مراجع تقلید به این نکته توجه دارند و از ورود به این مقوله مصداقی خودداری و به ترغیب مردم به شرکت در انتخابات اکتفا می‌نمایند. در انتخابات 24 خرداد نیز عملکرد مراجع تقلید همین گونه بود و ایکاش جامعه مدرسین و بخش‌های دیگر حوزه علمیه قم نیز همین روش را انتخاب می‌کردند. این انتظار نه از آن جهت است که منافع و مصالح این یا آن فرد مورد نظر باشد، بلکه از این جهت اهمیت دارد که جایگاه جامعه مدرسین و حوزه علمیه قم بالاتر از مصادیق است و هنگامی که وارد مصادیق نمی‌شوند می‌توانند به راحتی از عملکرد رئیس‌جمهور انتقاد کنند و کارهای او هرگز به حساب حوزه و روحانیت نوشته نمی‌شود و از عوارض دیگر نیز مصون می‌مانند.
  • * در این انتخابات، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با انتشار بیانیه‌ای یکی از نامزدهای غیرروحانی ریاست جمهوری را مورد تأیید و حمایت قرار داد و بخش دیگری از حوزه نیز از یکی دیگر از نامزدهای غیرروحانی حمایت و تبلیغ کرد. نتیجه انتخابات که اعلام شد، همه دیدیم مردم به طرف نامزدی رفتند که جامعه مدرسین و بخش دیگر حوزه علمیه قم او را به حساب نیاورده بودند. ظرافت موضوع و نکته پندآموز این واقعه اینست که روحانیت (البته باستثناء مراجع تقلید) به افراد غیرروحانی تمایل نشان دادند ولی مردم به تنها نامزد ریاست جمهوری که در لباس روحانیت بود رأی دادند. این واقعه، برای جامعه مدرسین، حوزه علمیه و روحانیت درس بزرگی است که باید عملکردهای گذشته را تصحیح نمایند و چراغی برای راه آینده باشد.
  • *ظرافت بالاتر اینست که حتی در شهر قم که دو نهاد مهم حوزوی از دو نامزد غیرروحانی حمایت کردند، نیز آقای روحانی بیشترین رأی را آورد و همچون کل کشور اول شد. این واقعیت بظاهر خاموش، فریاد بلندی است که باید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و سایر بخش‌های حوزه آن را با تمام وجود بشنوند و در آینده به لوازم آن ملتزم باشند. نکته نگران کننده اینست که این اولین برخورد جامعه مدرسین و آن بخش دیگر حوزه با مسأله انتخابات ریاست جمهوری نبوده و متأسفانه چندمین بار است که تکرار می‌شود.
  • * روحانیت شیعه هرگز به هیچ دولت و دستگاهی وابسته نبوده و به دلیل آزادگی توانسته زبان مردم باشد. این آزادگی باید حفظ شود زیرا به برکت همین آزادگی است که روحانیت می‌تواند با نقد منصفانه و تذکر خیرخواهانه پیوند دولت و ملت را حفظ و مستحکم کند و نقش واقعی و رسالت اصلی خود را عملی سازد.
  • * اینکه کسی در خطبه جمعه از طریق بازی با آمار و ارقام و حذف بخش‌هائی از واقعیت‌ها درصدد تضعیف منتخب مردم برآید و یا بعضی نامزدهای ریاست جمهوری را به اظهارات غیرواقعی در تبلیغات انتخاباتی متهم نماید و سخنان خود را بگونه‌ای تنظیم کند که از آن تعریض به رئیس‌جمهور منتخب مردم فهمیده شود، چنین اظهاراتی نه با تقوائی که ائمه جمعه باید مردم را به آن توصیه کنند و خود در درجه اول به آن پای‌بند باشند سازگار است و نه با واقعیت‌های موجود در جامعه. این افراد قبل از آنکه درصدد چنین تعریض‌هائی باشند، باید به پرونده عملکرد خود در مسائل مختلف از جمله در همین انتخابات ریاست جمهوری اخیر و وابستگی به دولت‌های نهم و دهم مراجعه کنند و بدانند که مردم از جزئیات گرایش‌های غیراصولی آنها اطلاع دارند و آن را فراموش نمی‌کنند.

/2929

 

کد خبر 302288

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمدی A1 ۰۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
    0 0
    اگه از روحانی حمایت می کردن باز هم این مقاله رو می نوشتی؟
  • بی نام A1 ۰۴:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
    0 0
    مگر رييس چمهور ميتواند بدون رايزني با علما عمل كند قبلا هم همينطور بوده است
  • بی نام IR ۰۵:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
    0 0
    لطفا به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولین قوه قضائیه مراجعه کنید تا متوجه شوید ایشان هم معتقدند نامزدها انتخابات اخیر از جمله رئیس جمهور منتخب اعتدال و انصاف را در جریان رقابت ها رعایت نکرده اند
  • بی نام A1 ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
    54 9
    آفرین به این دقت و نکته سنجی.
  • اسد از مشهد KW ۰۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
    37 4
    ضمن تاييد نظر روزنامه وزين جمهوري اسلامي ، نظر شما را به اطلاعيه 4 تن از علماي مشهد در هفته قبل از انتخابات جلب ميكنم كه نشان از هوشياري و جهت گيري صحيح ، عاقلانه و با درايت آنان بوده و ضمن برشماري شاخصهاي كلي عنوان نموده بودند كه ما از عقلانيت و كارآمدي و اعتدال حمايت خواهيم كرد .
  • حسنی IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
    11 31
    روزنامه جمهوری اسلامی در حدی نیست که به حوزه و جامعه مدرسین توصیه کند. پر رویی هم حدی دارد.بعد هم نویسنده از کجا به عمق جان رییس جمهور جدید نفوذ کرده که از آن خبر دارد، آینده همه چیز را نشان خواهد. اگر روحانی درانتخابات پیروز شد تنها به این دلیل بود که مردم تصویری از خانمی را دراو می دیدند و بس.
    • بی نام IR ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
      21 0
      حوزه و جامعه مدرسين هم مثل ما و خود شما انسان هستند و معصوم نيستند!. هر توصيه اي كه مفيد باشه ميتونه جلوي خيلي از انحرافات و كجروي ها رو بگيره. بودند مدرسين حوزه اي كه تمام قد از جناب احمدي نژاد حمايت ميكردند و هيچ حرف مخالفي رو قبول نداشتند اما الان خودشان به احمدي انتقاد شديد دارند.
    • بی نام IR ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
      17 0
      دوست عزیز در یک سیستم که دموکراسی هست همگی حق دارند در باره کارهای یکدیگر در چارچوب ادب و احترام نظر بدهند.
  • عبدا... A1 ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
    3 2
    سلام ، تذکر به جایی بود که توصییه می شود جامعه مدرسین برای فعالیتهای سیاسی اش مهندسی مجدد کند و نیز از وضعیت جامعه اطلاعات به روز داشته نه کانلیزه باشد ،که منجر به تصمیمات اشتباه می گردد . ضمنآ ایشان بایستی از افراطی گری (همانند آقای مصباح یزدی ) دوری کنند و طبق دستور قرآن در سوره لقمان آیه 19( واقصد فی مشیک یعنی در رفتارت میانه روی اختیار کن ) خداوند همه مارا هدایت کند .