عصر ایران در گفت و گویی با سیدسلمان صفوی رییس آکادمی مطالعات ایرانی در لندن و مدیر مرکز بین الملی مطالعات صلح (IPSC) با نوشت:

*شکست سیاست های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و خارجی اصولگرایان، اولین پیام نتیجه ییروزی آقای روحانی کاندید مورد حمایت اصلاح طلبان، آقایان رفسنجانی و خاتمی است. لازمه این پیام و اراده جدید ملت ایران، بازنگری اساسی نظام در رویکردها و روش های سیاست خارجی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در چارچوب قانون اساسی ، مطالبات نسل جوان، ظرفیت های کشور و شرایط جهانی است.

*رئیس جمهور شدن آقای روحانی در وهله اول مورد استقبال دولت های جهان به غیر از تل آویو و اتاوا شد. طبیعتا این یک امتیاز برای ایران شد که چهره جدید مقام ریاست جمهوری ایران، شخصیتی مقبول جهانیان از نظر اعتدال، تدبیر، تجربه، عقلانیت و دانش است.

*شخصیت چند بعدی آقای روحانی اسباب این شده است که فرصتی دوباره برای ایران جهت بازسازی موثر و سازنده سیاست خارجی تحقق یابد. به نظرم دولتهای عربستان، روسیه، آلمان، فرانسه و بریتانیا که از نزدیک در دوره دبیری شورای عالی امنیت ملی ایران با وی مذاکرات جدی سیاسی و امنیتی داشته اند، ایشان را به عنوان یک فرد حرفه ای و سیاستمدار واقع بین می شناسند که چنین برداشتی از شخصیت رئیس جمهور ایران راه را برای اعتمادسازی و بهبود روابط تا حدودی هموار می کند.

*البته ما با سنگلاخ های عدیده ای در سیاست خارجی روبرو هستیم که سیاست ورزی را برای آقای روحانی قدری مشکل می​کند. آقای روحانی باید بتواند با مذاکرات شفاف، ارایه واقعیتهایی توانایی هاو ظرفیت​های فنی، اقتصادی و دفاعی ما، شرایط جهانی و توانایی های رقبای ما، با یک نگاه واقع بینانه به رهبری به یک توافق رویکردی همراه با اخذ اختیارات از ایشان نایل گردد.

*تیم مذاکره کننده هسته ای متشکل از افرادی دارای مهارت در مذاکرات دیپلماتیک مثل دکترجواد ظریف، متحصص مسایل استراتژیک امنیت ملی مثل سرلشگر رحیم صفوی و متخصص امور حقوقی و فنی باشد.

*روحانی می تواند در قبال تعلیق تولید اورانیوم با غلظت بیست درصد برای یک دوره یکساله در قبال لغو تحریم شورای امنیت سازمان ملل، فروش اورانیوم تولید شده بیست درصد در قبال لغو تحریم اروپا و آمریکا پیشنهاد مصالحه هسته ای دهد.

*مذاکره صریح با آمریکا از موضع عزت، حکمت و مصلحت بهتر می تواند منافع ملی را تامین کند. واسطه اروپایی برای شرایط امروز خیلی مفید نیست.

*بازدید از پارچین در مقابل لغو تحریم بانک مرکزی می تواند نقطه شروع اعتمادسازی باشد. دو طرف باید گامهای عملی برای اعتماد سازی بردارند. البته بنده چندان خوش بین به مصالحه در کوتاه مدت نیستم. انتظارات طرفین از یکدیگر بسیار دور است. و نهادهای قدرت ایران نیز با هم نگاه مشترک به راه های برون رفت از تنش راندارند.

/29220

کد خبر 302300

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نورالدین IR ۰۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
    6 46
    یواش یواش دارن ماهیت خودشونو نشون میدن. بابا ما این بحثارو قبلا کردیم الان دیگه جای بحث تعلیق نیست بخدا.
  • اسماعيل IR ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
    هيچكس نميتواند غني سازي را لحظه اي تعليق كند ملت اينهمه هزينه نداده اند كه حالا عقب نشيني صورت گيرد!!!
    • بی نام IR ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
      38 5
      به نظر میرسه شکمت خیلی سیره.بنده حاضر نیستم هزاران کیلوگرم اورانیوم غنی شده بیست درصد را با تحمل یک ثانیه گرسنگی فرزندم عوض کنم
    • علی A1 ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
      28 1
      ملت این هزینه ها بهش تحمیل شد.بیچاره ملت که این همه سخنگو داره
    • بی نام A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
      25 5
      شما مگه وکیل این ملت هستید؟ حالا اینهمه ملت هزینه داد به کجا رسید که بعد ازین برسد؟
    • فرزاد IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
      33 2
      به قول دکتر روحانی راکتورهای هسته ای باید بچرخند ولی چرخ زندگی مردم هم باید بچرخه، بابا به خدا ما هم میدونیم انرژی هسته خوبه، میدونیم باعث افتخاره ولی آخه به چه قیمت؟ انرژی هسته به خاطر این تو دنیا به کار برده میشه که کم خرج تر از بقیه انرژی هاست و استفاده از آن باعت بهبود اقتصاد میشه ولی آیا در کشور ما هم همینطوره؟
  • بی نام IR ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
    81 8
    بعيد ميدونم نظام اين اجازه رو بده. توقعات از دكتر روحاني خيلي بالا رفته انگار! آخه در اختيار ايشون نيست كه!
    • بی نام EU ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
      12 1
      اگه دکتر روحانی رو درست میشناختی و از جلسات اخیرشون خبر داشتی این حرف رو نمیزدی ! شرمنده که معذورم بگم ... فقط میگم امیدوار باشین...
  • سعید IR ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۵
    6 0
    مگر غیر از اینست که حاکمان و مدیران ارشد در پی رفع گرفتاریها و مشکلات ملتند؟اگر جواب نه است و اگر فرض بر اینست که حاکمان مانند ملت درک درستی از علل مشکلاتی که گریبان ملت را گرفته است ؛دارند پس انتظار میرود حاکمان در جهت رفع مشکل و تعامل دو سویه با حکومتهای تاثیر گذار دنیا ؛قدم بردارند
  • م IR ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۵
    8 2
    من 10 ساله در قلب اقتصاد ايران عسلويه كار مي كنم اگه تحريمها ادامه پيدا كنه نه تنها توليد به سفر مي رسه بلكه ديگه هيچ پالايشگاهي هم نمي توان ساخت چون اونهايي كه ما را تحريم كردن صاحب تكنولوژي مربوطه هستند و 200 سال زودتر از ما شروع كرده اند پس بصرفه است از خير انرژي هسته اي بگذريم ملت تو فشارنددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددد.
  • بی نام A1 ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۰
    0 4
    100% هم حق خودمونه به اونا چه مگه خودشون تعلیق میکنن؟ اگه اونام کردن مام میکنیم
  • بی نام A1 ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۷
    0 0
    رفراندوم و همه پرسی از مردم برای انرژی هسته ای بهترین راه حل است . اگرچه با شکست سنگین اقای سعید جلیلی در انتخابات ، معلوم شد که نتیجه رفراندم چیست .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین