مشاور مرکز تحقیقات استراتژیک به «نسیم» گفت: اعتدالگرایی در روابط خارجی تقابل را بر نمیتابد و تعامل را با منافع ملی انجام میدهد. رفع مشکلات اقتصادی همراه با حل مسائل خارجی اولویت دولت یازدهم است.
مهمترین محورهای سخنان مرتضی بانک، معاون فعلی پژوهشکده مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام که در گذشته به عنوان یکی از چهرههای وزارت امورخارجه شناخته میشد و امروز گمانهزنیهای مختلف، وی را به عنوان یکی از گزینهها برای عضویت در کابینه دولت یازدهم مطرح کرده است، در گفتگو با «نسیم» بدین شرح است:
-آقای روحانی دولت خود را مطابق با خروجی کارگروههای سهگانه انتخاب میکند.
-جناب آقای روحانی برای آنکه بتوانند بعد از تحویل گرفتن دولت با وضعیت روشنی روبرو باشند و بدانند که در چه شرایط و با چه برنامهای باید کشور را اداره کنند، کارشناسان و صاحبنظران زیادی را به کار گرفته است.
-گفتمان اعتدال باید تئوریزه شود.
-اعتدالگرایی در روابط خارجی تقابل را بر نمیتابد و تعامل را مطابق منافع ملی انجام میدهد.
-در اجرای قوی برنامهها مسامحهای نباید وجود داشته باشد؛ در امور عمومی میتوان با دیگران تساهل کرد ولی در اجرای برنامه های راهبردی نباید تساهل صورت گیرد.
- برخی ممکن است این تصور را داشته باشند که اعتدال یک حرکت کند و بی نتیجه است در صورتیکه اعتدال یک حرکت بسیار قوی، محکم، اصولی و مبتنی بر روشهای علمی، تخصصی و کارشناسی است.
-اعتدال در سیاست داخلی، به معنای تقویت وحدت، ایجاد هماهنگی در بین همه جریان های موثر، جلوگیری از افراط و تفریط و اتخاذ تدبیر، هم فکری و کار کارشناسی به منظور حل مسائل، مشکلات و معضلات از طریق مجاری و مکانیزم های قانونی است.
-اعتدالگرایی در مسائل اجتماعی یعنی؛ حضور مردم، حفظ آزادیهای مصرح در قانون اساسی، جلوگیری از هر نوع حرکت ساختار شکنانه و پیگیری مطالبات در چارچوب قانون است.
-رفع مشکلات اقتصادی و سر و سامان دادن به وضع معیشت مردم همراه با حل مسائل خارجی از اولین اولویت های دولت یازدهم است.
-تاکنون پیشنهادی به من برای تصدی هیچ پستی داده نشده است و تمامی حرفهایی که زده شده فقط گمانهزنی است.
/2727
نظر شما