۰ نفر
۲۳ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۷
سایۀ قحطی بر مصر

مصر روزهای بدون نان را پیش رو دارد.

خطر کمبود گندم مصر را تهدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ اقتصادی تریبون به دلیل اختلال در تأمین، این احتمال وجود دارد که مصر در دو ماه آینده شاهد کاهش و قحطی گندم باشد. باسم اودا، وزیر سابق تأمین و خرید گندم در گفتگو با خبرگزاری رویترز، پیش‌بینی‌های موجود پیرامون وضعیت خرید گندم مصر را بسیار بدبینانه‌تر توصیف کرده است.
پس از 6 ماهی که مصر هیچ تقاضایی برای خرید گندم نداشت، در اوایل ماه جولای نهاد مسئول در امر خرید غلات اعلام کرد که نزدیک به 180.000 تن غلات خریداری کرده و در ماه اوت باید به کشور برسد؛ مسئله‌ای بسیار عجیب و باورنکردنی برای کشوری که اولین واردکنندۀ گندم جهان است. مصر به تازگی خرید فوری گندم برای رفع نیازهای ضروری را درخواست کرده است. تولید داخلی گندم در مصر به شدت ضعیف است و این کشور ماهانه 750.000 تن گندم مصرف می‌کند. سال گذشته مصر نزدیک به 10 میلیون تن گندم وارد کرد.
این در حالیست که دولت اخوان المسلمین در زمان حکومتداری قصد داشت با زیرکشت بردن 1.43 میلیون هکتار زمین، تولید محلی گندم را افزایش و از وابستگی به گندم خارجی بکاهد.(به خصوص به گندم روسی، آمریکا و فرانسوی) با این حال این رقم هم بسیار پائین بود و سال جاری نیز برداشت‌ها رضایتبخش نبوده است. مشکلاتی اعم از انبارکردن گندم و همچنین انتقال آن با توجه به کمبود سوخت در کشور، تولید را تحت تأثیر قرار داده است.
چالش‌ها و مشکلات غذایی در مصر از سالها پیش گریبانگیر مصر است و حتی اعتراضات و ناآرامی‌هایی را در سال 2008 و متعاقباً 2011 به راه انداخته بود که در نهایت منجر به بحران سیاسی در کشور و بهار عربی شد. تورم بالا 13% را نیز باید به مجموع معضلات اقتصادی مصر اضافه کرد. اما امروز قحطی غلات و مواد غذایی وضعیت خطرناک‌تری به بحران‌های سیاسی مصر داده است.
با توجه به تعلیق مذاکرات مصر با صندوق بین المللی پول بر سر اعطای وام 4.8 میلیارد دلاری برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس، کمک‌های مالی قابل توجهی به مصر کردند. عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت به تازگی از اعطای کمک 12 میلیارد دلار به مصر خبر داده اند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ لوموند، کمک عربستان سعودی به مبلغ 5 میلیارد دلار است که متشکل از یک ودیعۀ بدون بهره، واریز مبلغ 2 میلیارد دلار به بانک مرکزی مصر و 1 میلیارد دلار کمک بلاعوض و همچنین معادل 2 میلیارد دلار تولیدات نفتی و گازی است.
امارات متحده عربی نیز مبلغ 3 میلیارد دلار به مصر کمک کرده است که 1 میلیارد آن به صورت کمک بلاعوض و ودیعۀ بدون بهره و 2 میلیارد دلار آن به صورت واریز برای بانک مرکزی مصر است.
کویت نیز وعدۀ کمک 4 میلیارد دلاری به مصر را داده است که شامل واریز 2 میلیارد دلار برای بانک مرکزی مصر، 1 میلیارد دلار کمک بلاعوض و همچنین ارسال تولیدات نفتی به مبلغ 1 میلیارد دلار است.
3152

کد خبر 303458

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =