به گزارش خبرآنلاین، کتاب «نو محافظه کاری و سیاست خارجی یک جانبه گرای آمریکا» به این مسأله پرداخته است که سیاست خارجی آمریکا پس از دوران جنگ سرد توسط عدهای از روشنفکران و سیاستمداران تندرو به سمت اهداف خاصی سوق داده شده است. این افراد که با عنوان گروه نو محافظه کاران یا نئوکان ها معروف هستند، دارای تمایلات جنگ طلبانه از قبیل دخالت نظامی به صورت حمله نظامی به صورت حمله پیش دستانه و تغییر رژیم های ناهمسو با منافع آمریکا با توجه به دموکراسی سازی با ابزار و قوه قهریه و معتقد به سیاست خارجی یک جانبه گرا و تهاجمی هستند. نومحافظهکاران به نوبه خود تحت تأثیر افکار و اندیشههای «لئو اشتراوس»، فیلسوف سیاسی آلمانیالاصل آمریکایی قرار دارند. این اندیشه در مراحل بعدی براساس منافع ملی آمریکا بهصورت سختافزاری و نرمافزاری متحول شده است.
ناشر معتقد است که گفتمان حاکم بر سیاست خارجی آمریکا امروزه وظیفه آمریکا میداند که رهبری جهان را بر عهده داشته باشد و این را بسیار مشروع می داند که برای حصول موفقیت آمیز این رهبری، در هر زمان و مکان که لازم باشد از قدرت نظامی در بالاترین سطح استفاده شود و این دقیقاً همان چیزی است که محافظه کاران جدید در تلاش نهادینه شدن آن از اواخر دهه 1960 بودند. در قاموس نو محافظه کاری، سیاست خارجی و نیروی نظامی از معنای بسیار مهمی برخوردار است و بین این دو قائل به پیوند وثیقی هستند. نو محافظه کاران چندان اهمیتی به سیاست داخلی نمیدهند، بلکه بیشتر درحوزه سیاست خارجی، ایدههای حایز اهمیتی دارند. در زمینه مسائل نظامی نیز، نو محافظه کاران معتقد به افزایش بودجه دفاعی کشور برای برخورد با انواع تهدیدات هستند. به نظر آنها لیبرالها با نادیده انگاشتن قدرت نظامی آمریکا سبب رکود در تحریک نظامی آمریکا در سطح جهانی شدهاند، درحالی که توان نظامی آمریکا پشتوانهای است که باید برای ایجاد تغییرات لازم و مورد نظر خود، از آن استفاده کرد.
در معرفی کتاب آمده است: «با توجه به رویکرد سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا در دو دهه اخیر، سه متغیر درباره چرایی سیاستهای یکجانبهگرایانه ایالات متحده مطرح میشود که عبارتاند از: نفوذ جریانهای صهیونیستی و لابی صهیونیسم، عملی کردن تفکرات ویلسون و ویلسونیسم و ایجاد جامعه امن برای توسعه دموکراسی از طریق سیاست خارجیِ فعال آمریکا، و راهیابی تفکر نومحافظهکاری و چهرههای نومحافظهکار در دستگاههای تصمیمگیری و تصمیمسازی سیاست خارجی آمریکا.»
این کتاب در شمارگان 1500 نسخه و 324 صفحه و به قیمت 10هزار تومان چاپ و روانه بازار نشر شده است.
6060
نظر شما