آسمان در گفت و گویی با اسحاق جهانگیری نوشت:

خودتان خواستید یا آقای روحانی خواستند؟
خودم خواستم. آقای روحانی هنگامی که می‌خواستند کاندیدا شوند، با افرادی مشورت کردند. یکی از آنها من بودم. در صبحانه‌ای که با ایشان خوردم. ایشان طرح موضوع کردند.

نگفتید که من خودم می‌خواهم کاندیدا شوم؟
اتفاقاً ایشان از من سؤال کردند که شما در چه صورتی کاندیدا خواهید شد، من گفتم اولاً آقایان خاتمی و هاشمی نیایند و دوماً بین اصلاح‌طلبان اجماعی صورت بگیرد.

شما در ستاد ایشان مشغول شدید؟
من از سال‌های قبل آقای روحانی را می‌شناختم. حتی اگر بین اصلاح‌طلبان اجماع صورت نمی‌گرفت. بین تمام کاندیداها من گرایش به اقای روحانی داشتم و ایشان را بر دیگران از هر نظر ترجیح می‌دادم.

ایشان را از چه زمانی می‌شناسید؟
من از مجلس دوم ایشان را می‌شناختم در زمانی که ایشان عهده‌دار پرونده هسته‌ای شده، بنده نیز با ایشان کار می‌کردم.
در پروندهسته‌ای همکار ایشان بودید؟
بله.
کدام قسمت؟
در بخش اقتصادی آن فعال بودم. وقتی با اروپا توافق کردند قرار شد سه کمیته تشکیل بدهند، یکی از آنها کمیته اقتصادی بود. آقای روحانی به آقای خاتمی پیشنهادی دادند و من به عنوان مسئول بخش اقتصادی کمیته اقتصادی پرونده هسته‌ای انتخاب شدم و دیگر با ایشان کار می‌کردند.

در ستاد آقای روحانی چه سمتی داشتید؟
من مسئولیتی را در ستاد ایشان قبول نکردم. اما هرجا کاری لازم بود انجام می‌دادم. در فیلم دوم آقای روحانی نیز حاضر بودم. اگرچه بنده را به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی آقای هاشمی معرفی کردند. البته صدا و سیما بخش‌هایی از آن فیلم را از جمله صحبت‌های بنده را پخش نکرد. دلیلش را نفهمیدم. در عین حال برای سخنرانی نیز به چند شهر رفتم و کارهای دیگری که لازم بود را انجام دادم.

پیش‌بینی می‌کردید که آقای روحانی رأی بیاورد؟
من مطمئن بودم که ایشان رأی می‌آورد.
برچه مبنایی؟
آن موجی که بعد از ثبت‌نام آقای هاشمی ایجاد شد، به دنبال انتخاب یک نامزد می‌گشت و آقای روحانی آن نامزد بود.

اما به‌نظر می‌رسید که در ابتدای امر آن موج سرخورده است.
چند روز اول همینطور بود. همه داشتیم کار می‌کردیم. بعد از چند روز طبیعتاً آن موج نامزدی می‌خواست که من می‌دانستم پشت هیچ گزینه‌ای جز آقای روحانی نمی‌رود. بعد از حمایت آقایان خاتمی و هاشمی و همچنین نظر شورای مشورتی، پیروزی آقای روحانی حتمی بود. در واقع کاری که آقای روحانی در مناظره انجام داد بی‌نظیر بود.

و از همین‌جا شما مطمئن شدید که آقای روحانی پیروز است؟
بله. من این را به دوستان ستاد نیز گفتم.
کی؟
یک روز قبل از انتخابات در ستاد آقای روحانی جلسه‌ای برگزار شد. دوستان برای مرحله دوم تصمیم‌گیری می‌کردند که چکار باید بکنند. من گفتم وقت تلف می‌کنید. آقای روحانی در مرحله اول پیروز انتخابات است.
آقای روحانی هم در جلسه بود؟
نه او نبود.
چه کسانی بودند؟
آقای واعظی مسئول جلسه بود. آقای دکتر نجفی، دکتر صفدر حسینی، دکتر آخوندی، آقای زنگنه و جمعی دیگر مانند آقای صالحی و زمانی‌نیا هم بودند. من آنجا قاطع گفتم آقای روحانی حتماً در مرحله اول پیروز انتخابات است. بالاخره ما در این کشور مسئولیت داشتیم و می‌دانیم که این موجی که بلند می‌شود کجا آرام می‌گیرد و پیام آن چیست. از طرف دیگر خبرهایی از نظرسنجی‌هایی که دستگاه انجام داده بودند، به ما می‌رسید.

پس شما پیروزی را حاصل سه موضوع می‌دانید. سابقه مدیریتی آقای روحانی، حمایت هاشمی و خاتمی و بسیج اصلاح‌طلبان در حمایت از ایشان؟
بله خود آقای روحانی در گفت‌وگوها خیلی خوب درخشیده بود و در مناظره‌ها توانسته بود در بین مردم پایگاهی را به دست آورد.

اما آقای روحانی به آن شکل که عارف به میان مردم می‌رفت یا دیگران، دیدار مردمی نداشت. درست است؟
بله، آقای روحانی در هفته آخر سفرهای استانی را شروع کرد که اتفاقاً از همین سفرهای استانی پیام پیروزی ایشان مخابره شد. استقبال از ایشان در شهرهای مختلف خیلی خوب بود. نهایتاً هم دیدید که در دو شهر مذهبی قم و مشهد ایشان رأی اول را به دست آورد در حالی که شهر مشهد خود دو کاندیدای دیگر هم داشت اما به آنها روی خوشی نشان نداد.

نتایج که اعلام شد، شما پیش آقای روحانی بودید؟
خیر. دو سه روز بعد من آقای روحانی را دیدم. گپ و گفتی داشتیم ایشان انسان خوش مشربی است. به ایشان تبریک گفتم. بعد از آن نیز چند باری همدیگر را دیدیم.
قرار شد در دولت به ایشان کمک کنید؟
ببینید مردم ایران به آقای روحانی امید زیادی بسته‌اند که تغییری به وجود بیاید. کشور باید در سیاست‌های اقتصادی راه درستی در پیش بگیرد و آنها اثرات آن را ببینند. الان این امید در بین مردم به وجود آمده است. طبیعتاً همه باید به آقای روحانی کمک کنیم و ایشان از هرکسی کمک خواست کسی نباید سرباز زند. نباید از ایشان سهم خواهی یا مطالبه‌ای داشت.

پیشنهادی به شما دادند؟
از من پرسیدند کمک می‌کنید. گفتم هر کمکی که شما بخواهید و در توان من باشد انجام می‌دهم.

اصلاً درباره چینش کابینه تا حالا از سوی احزاب اصولگرایان یا اصلاح‌طلبان توصیه‌ای شده که از این فرد استفاده بکنید یا نکنید؟
نه به هیچ‌وجه. آقای روحانی نمی گذارد در کارش دخالت کنند. ممکن است برخی از افراد مختلف با ایشان تماس بگیرند و نظری ارائه بدهند اما ایشان یک فرآیندی را برنامه‌ریزی کرده‌اند که هرکس نظری درباره کابینه دارد، نظراتش به کمیته‌ها و کارگروها منتقل شود. الان لیست‌های مختلفی به آقای روحانی داده‌اند 20 کارگروه تشکیل شده است. لیست به این کارگروه‌ها ارسال شده و آنها مشغول بررسی شخصیت‌های معرفی شده هستند. البته فرق آقای روحانی با برخی رؤسای سابق جمهور این است که ایشان از نیروهای کشور اطلاعات کافی و وافری دارد ایشان در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی که بودند هم در دوره آقای هاشمی و هم در دوره آقای خاتمی، با همه وزارتخانه‌ها کار می‌کردند. برخی از مسائل وزارتخانه‌ها باید در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی پیگیری می شد. الان در مرکز تحقیقات استراتژیک نیز با نخبگان دانشگاهی و مدیران توانمندی سر و کار دارند که در این 8 سال گذشته یا بیکار شدند یا مورد قهر قرار گرفتند. آقای روحانی همه آنها و توانایی‌های آنها را می‌شناسد و می‌داند از کدام یک از آنها می‌تواند استفاده کند.

آقای روحانی برای کابینه به جمع‌بندی رسیده است؟
اگر به جمع‌بندی رسیده باشند که فعلاً نمی‌گویند. من تا جایی که می‌دانم ایشان هنوز تصمیم‌نهایی نگرفتند.
الان روزنامه‌ها لیست‌های مختلفی را منتشر می‌کنند. این گمانه‌زنی‌ها چقدر واقعیت دارد؟
هیچ‌کدام از این لیست‌هایی که تاکنون منتشر شده، نه تنها نهایی نیست بلکه اشتباهات آشکاری نیز دارد. آقای روحانی نیز یک‌بار درباره گمانه‌زنی‌ها اظهارنظر دقیق داشت. فرآیند وزرا و مسئولان اصلی کشور به همین سادگی که برخی فکر می‌کنند نیست.

آیا می‌توان امیدوار بود که وقتی لیست کابینه اعلام شد مردم با یک شوک هیجان‌آور روبه‌رو شوند. یک غافلگیری شیرین؟
من فکر می‌کنم آقای روحانی کابینه‌ای را تشکیل می‌دهد که از نظر توان اداره کشور، نمره بالایی خواهد گرفت و آنها از پتانسیل نیروی انسانی موجود در جمهوری اسلامی به خوبی استفاده خواهند کرد. آقای روحانی از عصاره 30 ساله نظام استفاده خواهد کرد. مثلاً آقای روحانی مطمئن است وزیری را که برای یک وزراتخانه انتخاب می‌کند او از تمام ظرفیت‌ها و سرمایه‌های اجتماعی استفاده خواهد کرد. آقای روحانی قرار است 20 نفر را انتخاب کند. اما آنها باید از ظرفیت نیروی توانمند چند هزار نفری که در کشور هستند استفاده کنند. پس من با شناختی که از آقای روحانی دارم می‌گویم، ایشان نیروهایی را به کار می‌گیرد که آن نیروها سینه‌های فراخی برای به کارگیری نخبگان همه جریانات دارند.

29301

کد خبر 304384

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۲۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    28 3
    كاش تنگ نظران اقاي هاشمي رو رد صلاحيت نميكردن.اونوقت اين 5-6 ميليون نفريم كه دوره ي قبل راي دادن و اين دوره تحريم كردن ميومدن پاي صندوق..اون موقعم اقاي هاشمي ميگفت دولت فراجناحي....اميدواريم اقاي روحاني از بركت وجود ايشون بهره ببرن.اين 4 سال بخاطر مردم كلي زجر كشيدن.درود بر هاشمي.سلام بر روحاني.پاينده باد خاتمي
    • بی نام A1 ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
      2 1
      این چند میلیون نفر که با خاطر عدم حظور اقای هاشمی رای ندادند همونایی نیستند که به احمدینژاد رای دادن صرفا برای این که ایشون بالا نیاد؟
  • نفس A1 ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    1 0
    بابا کوتا بیا خوبتون اینان تازه به ما چه اونا عقلشون بیشتر میرسه کی رو انتخواب کنن کی رو نکنن
  • مجید IR ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    6 4
    وسلام بر رئیس مجلس آینده آقای دکتر عارف قهرمان
  • مجید IR ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    3 2
    کل دولت مال اصلاحاته .طبعا معاون اولی هم همینطور . باید عارف رو باید برای ریاست مجلس آماده کنیم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین