عماد افروغ گفت: کسانی را سراغ دارم که از دولت فعلی در فضای رسانه​ای دفاع می کردند ولی الان به سمت دولت جدید چرخش پیدا کرده​اند. این رفتار مصداق تام و تمام «نان به نرخ روز خوردن» است.

نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین با اشاره به اینکه «یک عده عادت نان به نرخ روز خوردن دارند» و این مساله ای است که با توسعه سیاسی ناسازگار است، خاطر نشان کرد: موضع این عده بیشتر معطوف به قدرت - ثروت است. این گروه طایفه​ای​اند که همیشه در قدرتند وحتی چند پست برای خود در سرکه خوابانده​اند.
وی گفت: این عده رفتارشان به خودشان مربوط است ولی نباید انتظار داشته باشند وقتی تصویر دیگری از دیگرانی که در نظراتشان ثابت قدم ماندند، ارائه می دهند و آنها را به مارک​هایی متهم می​کنند، آن افراد ساکت باشند و هیچ نقدی نکنند.
وی با انتقاد از فضای انتخاباتی​ای که در کشور شکل گرفت، ادامه داد: اولین بارکجی که گذاشته شد، این بود که کسانی فضای انتخاباتی کشور را قطبی کردند. در حالی که همه تلاش ما این بود که آرایش طیفی در مبارزات انتخاباتی باقی بماند چون «طیف گونگی» واقعیت فضای سیاسی ایران است.
افزوغ که می گفت فضای دو قطبی زیبنده توسعه سیاسی و جامعه ما نیست و مختص جوامع فاشیستی و طبقاتی است، ادامه داد: در انتخابات 92 نیز تا آخرین روزها فضای انتخابات، واقعیت طیف گونه خود را حفظ کرده بود. ولی اصلاح طلبان فضا را قطبی کردند و کناره گیری عارف به تشدید فضای دو قطبی انتخابات درون اردوگاهی و مآلاً برون اردوگاهی افزود. در این فضا اصولگراها باید عقل سیاسی به خرج می دادند و به سمت فضای دو قطبی می رفتند، ولی آنها فضای طیف گونه را ادامه دادند که در نتیجۀ انتخابات هم خود را نشان داد.
وی با بیان اینکه بنده مخالف شدید سرهنگ گرایی در حوزه سیاسی و اقتصادی هستم، اما خوف این دارم که به نام شعار «من سرهنگ نیستم»، یک سرهنگ گرایی در فضای سیاسی و اقتصادی شکل بگیرد، خاطر نشان کرد: اظهارات بنده تنها هشداری است تا سیاست دوران سازندگی در قالب دولت جدید بازسازی نشود. چون نه تنها بنده دوران سازندگی را متعادل نمی​دانم که حتی برخی از اصلاح طلبان ریشه دار هم آن دوران را متعادل نمی دانند. بنابراین اگر قرار باشد کابینه دولت یازدهم ترجمان دوره سازندگی باشد، این حق خدادادی برای ما وجود دارد که دولت مورد نظر را نقد کنیم. امیدوارم دولت جدید سیاست ها و رفتارهایی از خود بروز دهد که ما را از نگرانی خارج کند و هیچ علامتی دال بر سرهنگ گرایی در حوزه های سیاسی و اقتصادی ظهور نکند.
افروغ در خصوص تاثیر فشار به دولت جدید در خصوص چینش کابینه در شکل گیری فضای نزاع سیاسی در کشور، گفت: کسانی که به رئیس جمهور منتخب رای داده یا نداده اند طبیعی است که چشم انتظار برنامه و کابینه وی شوند و این حق برای نقد دولت از سوی آنها محفوظ است.
وی با اشاره به رای خود به احمدی​نژاد در سال 84 و نه 88، گفت: در آن سال که بنده براساس فضای سیاسی کشور به آقای احمدی نژاد رای دادم، در مجلس هفتم، هم جزو دو نفری بودم که به نقد برخی از برنامه های ایشان پرداختم. در آن فضا با معرفی دو شخص برای کابینه ایشان نیز علناً مخالفت کردم. بنابراین رأی دادن به فردی به معنای عدم نقد او نیست. نقد بر پایه عدم رأی به فردی که جای خود دارد.
وی با اشاره به رد شدن چهار وزیر معرفی شده احمدی​نژاد به مجلس هفتم و رای نیاوردن آنها، گفت: در آن دوران مجلس بر اساس استدلال هایی که داشت، به چهار وزیر مربوطه رای نداد و این همه در شرایطی بود که هنوز ابتدای دولت نهم بود و مجلس نیز همسو با دولت آقای احمدی​نژاد بود.
افروغ در عین حال با بیان اینکه نقد کردن برنامه​های یک دولت چیز عجیبی نیست، ولی نباید قصاص قبل از جنابت کرد، افزود: معتقدم نباید قضاوت عجولانه کرد ولی حتما باید نقد و نظارت باشد و مجلس باید درکنار وظیفه قانون گذاری خود، به موضوع نظارت هم با دقت بپردازد.
این استاد دانشگاه با تقسیم بندی اظهارنظرهای کنونی درباره دولت روحانی، گفت: بحث​هایی که الان مطرح می شود یا براساس مصادیق محتملی است که رقبا آن را شنیده اند که برای مثال، فلانی یا بهمانی متصدی احتمالی فلان پست است یا با هدف پیشگیری است که یک گروه سیاسی فکر می کند فلان شخص محتمل و بالقوه صلاحیت جایگاه وزارت را ندارد و می خواهد روی این انتخاب اثر بگذارد.
وی با بیان اینکه یک گروه هم مثل بنده فقط هشدار دادم، گفت: نقد ما از وجه جریانی است و امیدواریم کابینه ای به سبک دوران سازندگی شکل نگیرد و اسمش اعتدال گذاشته نشود.
این استاد جامعه شناسی معتقد است اعتدال باید براساس تمام نیازهای جامع شهروندی و مخاطب قرار گرفتن تمام طبقات اجتماعی و در ظرف تمرکز زدایی و برون رفتن از اقتصاد نفتی، تعریف شود.
افروغ که می گفت مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام از وی خواسته تا به تعریف واژه اعتدال بپردازد، گفت: قبل از سفر مکه دوستان آن مرکز این درخواست را از بنده کردند و من در جریان سفر حج راجع به این مساله فکر کردم و بعد از سفر در گفت وگویی نظرات خود را عمومی کردم.
وی با بیان اینکه اظهار نظرها در فضای سیاسی امری طبیعی است و الزاماً به این معنا نیست که رئیس جمهور منتخب باید در این زمینه عقب نشینی کند، اظهار داشت: اگر آقای روحانی به فردی رسیده است و فکر می کند با مفهوم اعتدال مد نظرش هماهنگ است باید پای آن بایستد. نباید فکر کنیم نقد، آن هم از موضع مفهومی خطری ایجاد می کند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه تخریب شخصیت با نقد فکر دو مقوله جداگانه است، اظهار داشت: اخلاقاً تا جایی که نقد به تخریب نینجامد و نقد فکر باشد، درست است، اما تخریب شخصیت ناورا است. ولی اگر کسی با فکر یک نفر سر و کار داشته باشد، باید از کلام او استقبال کرد و آن را پاس داشت.
/29212

کد خبر 304835

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 29
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    91 7
    من سرهنگ نیستم من حقوق خوندم...
    • ایرانی IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
      12 0
      سلام؛ کشور باید احزاب قوی و سازمان یافته داشته باشد تا کسانی در برابر آنچه اتفاق می‌افتد پاسخگو باشند! نمیشه که هر کی هر کار خواست بکنه و بره به سلامت!!!!!! اگه شما یه کشور سراغ دارید که بدون احزاب قوی پیشرفت کرده به ما هم نشون بدید! آخ که چقد قدرت دوست داشتنیه!!!
  • بی نام IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    85 16
    تازه خوف سرهنگ گرايي رو داري؟زنده باد همه سرهنگان دلاور ارتش جمهوري اسلامي ايران
  • بی نام A1 ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    شما به عدم تعادل شهره اید.ایکاش حمایتهای بیدریغتان از احمدی نژاد را فراموش نمیکردید
    • بی نام A1 ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
      45 22
      کی حمایت کرد؟حالت خوبه؟
  • بی نام IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    25 0
    یک عده یا همه؟
  • امین EU ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    77 5
    ممنون بابت نگرانی شما آقای دکتر. من شما رو فرد معتدل و منصفی میدونم اما فکر نمیکنید این انتقادها از دکتر روحانی کمی زود است؟ البته پیشگیری بهتر از درمان است!! ما هم نمیخواهیم به دوران هاشمی و دهه شصت بازگردیم اما هیچ کدام از صحبت ها و وعده های دکتر روحانی هم حاکی از این عقب گرد نبوده و نیست. بیشتر تفکر اصلاح طلبی داشتند اگر از این مسیر خارج نشوند قطعا عقبگرد نخواهیم کرد
    • بی نام IR ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
      3 4
      این کلمۀ "معتدل" جاش تو این عبارت نبود.
  • بی نام IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    70 7
    ما اصلاح طلبان از هر نقد سازنده استقبال می کنیم و شاید خودمان به منتقد ترین گروه دولت اقای روحانی تبدیل شویم. هدف ما پیشبرد منافع ملی است و برخلاف تصوری که شما از اصلاح طلبان در قطب مخالف خود دارید ما شما اصولگرایان را مانند خود آحاد ملت می دانیم. زمان اقای هاشمی را باید با شرایط مملکت در زمان آقای هاشمی نقد کنیم اگر بخواهیم معتدل بمانیم.
  • سعید IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    22 61
    این چه ادبیاتی است که در این مملکت در خصوص سرهنگ گرایی راه انداخته اید مگر سرهنگ ها منطق ندارند مگر سرهنگ ها دانش و توان ندارند بسیاری از سرهنگ های مملکت در بدترین نقاط آب و هوایی دارن خدمت می کنن . سرهنگ های ما صیاد شیرازی ، بابایی، ستاری ، یاسینی ، دوران ، اقارب پرست، آبشناسان ، خرم رودی و.... تعداد بسیاری دیگر هستند که تاریخ ایران زمین به نامشان افتخار می کند . بهتر بود آقای روحانی از خودشان یعنی برخی روحانیون مایه می ذاشتن . تإسف می خورم برای آقای روحانی و مروجین این فرهنگ
    • بی نام IR ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
      7 2
      چرا دارن حرف شما درست هست ولی خداوکیلی اونایی که ما تو 35 سال زندگیمون دیدم نه نداشتن اونم دلیل داره تقصیر اونا نیست تقصیر اینه برادر نظارت نظارت نظارت........نیست!!!! نمیدونم چرا خودشون رو این قشر انقدر باور دارن انگار بقیه وجود ندارن!
  • سعید IR ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    37 7
    اقای افروغ اولا باید فهمیده باشید که مردم خوب اوضاع را درک کرده و متناسب با شرایط انتخاب کرده اند مردم رئیس دولت را با افکار و برنامه هایش انتخاب کرده اند پس به رای مردم احترام بگذارید و از مردم جلو نیفتید ظمن اینکه ایشان پخته تر و کارکشته تر از انست که شما فکر میکنید
  • بی نام A1 ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    25 4
    آقای افروغ!شهامت ودرایت می خواهد که یگویید اصلاح طلبان در اکثریت مطلق اند پس حق آنهاست که افسار مملکت دردست آآنها باشد.مگرملاک مردم نیستند؟
  • بی نام A1 ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    29 5
    آخ آخ آخ آخ! اصلاح طلبان چه خبطي كردن كه با هوش بالاي سياسي مانع ادامه روند كنوني شدن! واى واى واى واى!!!!
  • بی نام IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    17 2
    منظور از سرهنگ افراد نظامی رده بالا نیستند. یک طرز اندیشه و عمل سیاسی است. احتمالا برمیگردد به آموزه های ماکیاولی که نخبگان حاکم را به دو گروه شیران و روبایان تقسیم می کرد. گروه اول به دنبال اجرای نقشه های خود از طرق حیله گرایانه و مزورانه هستند گروه دوم شدت عمل و خشونت را در پیگیری اهداف ترجیح می دهند. البته هستند سیاستمداران بزرگی که هر دو صفت را یک جا دارند.
  • بی نام IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    20 1
    ایراد اقای افروغ به نان بنرخ روز خورها بسیار متین و بجاست بشرطی که خود نیز در ان وادی قرار نگیرند چرا که ایشان استنباطشان از پیش داوریهای اصولگرایان نشات میگیرد مثل امثال حداد عادل و خواستند یک یاد اوری بکنند که من در انتقادای گذشته خیلی از شماها فاصله نگرفتم نکند ادمهای خود را برای هو کردن من اجیر کنید
  • آگاه A1 ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    16 1
    این همه ترس از یک جریان برای چیست؟
  • رزمنده هستم A1 ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    8 19
    آقای روحانی از الفاظ خوبی استفاده نکرد واین فرهنگ غلط من سرهنگ نیستم توی ذهن بعضی از مسئولین جا داده آقای روحانی همین امیران وسرهنگ ها بودند اولین جلسه توی کانون بازنشستگان نیروهای مسلح برگزار کردند وحمایت قاطع خودشون از شما بعمل آوردند . نمک خوردن نمکدان را شکستن رسم شده همین افسران ودرجه داران 8سال دفاع مقدس بودند که از این مرزوبوم دفاع کردند که حاصل آن هزاران شهید ومجروح اسیر دراین 8سال بوده همین درجه داران وافسران هستند که هم اکنون از این مرزوبوم دارند پاسداری میکنند ای کاش این صحبت هارو توی تبلیغات خودتون نمیزدید برای کسب قدرت وکسب آراء نه تنها من رزمنده از شما ناراضی هستم هزاران رزمنده مثل من از این الفاظ بکار برده ناراضی هستند وخداوند از سر تقصیرات شما بگذرد
  • بی نام A1 ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    6 10
    به دوستی که گفته بود دکتر افروغ از دولت حمایت کرده؟؟ بهتر است دوستمان مقالات و مصاحبه های ایشان را در این 8 سال در نقد دولت مرور کنند.
  • بی نام A1 ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    6 12
    به نظرم حرف افروغ را باید جدی گرفت . هشدار مهمی است.
    • بی نام A1 ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
      2 12
      باید یک شورای مشاورتی برای جلوگیری از انحراف طیف روحانی تشکیل شود.
  • بی نام A1 ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    6 4
    این جمله روحانی نمیدونم چرا اینقدر به افروغ برخورده؟!
  • محسن A1 ۲۳:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    10 5
    من اصلاح طلبم و در صحبت های افروغ توهینی به اصلاح طلبی یا آقای روحانی نمی بینم فقط یک نقد است.
    • اردشیر IR ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
      2 4
      کاملا موافقم.
  • محمود IR ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    3 9
    نظرا آقی افروغ منطقی و بجاست من خودم به آقای روحانی رای دادم و در دورههای قبلی به آقای احمدی نژاد رای دادم ولی حق انتقاد انتقاد از آنها را برای خودم محفوظ میدانم و معتقدم آقای روحانی در چهارچوب برنامه ها و وعده های انتخاباتی و قانون حرکت کند و کشور را به دوران سازندگی و تفکرات اقتصاد غربی سوق ندهند مثلا اگر آقای زنگنه وزیر نفت باشد آیا آن چیزی که آقای اروغ نگرانش است اتفاق نمی افتد ؟ مجلس در رای اعتماد به وزرا باید ملحظه و رودربایستی را کنار بگذارد
    • بی نام IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
      1 1
      ولی من میگم تو صد درصد به آقای جلیلی رای دادی
  • بهرام A1 ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    3 1
    سرهنگ گرایی به افکاری اطلاق می شودکه روحیه نظامی گری خودرادرهمه اموردخیل می کنندوحاضربه کوتاه آمدن ومذاکره یا مصالحه ومشورت نیستندوحرف وافکارخودرو کامل و بی عیب می دانندورزش ما ازجمله این مواردهست فدراسیون وفوتبال ما بیشترشبیه پادگان هست من روزهایفسختی روبرای این دولت پیش بینی می کنم روحانی بایدباچندجبهه مبارزه کنه اصلاح طلبان طلب کار اصول گرایان تندرو ومدعیان مقاموریاست وصداوسیما ..راستی جدیدا دیدیدصداوسیماشده تجلیل ازدولت دهم وکاراش این زمین وملک چه کاراکه تومملکت سا نمی کنه تادیروز.....امروز.....الله اکبر
  • مهدی IR ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    2 2
    والا خیلی از این جناح راست دچار خودبر تربیتی در احساس هستند وقاعدا جمود فکری-خشونت در رفتار من که وابسته به هیچ جناحی نیستم چون حزب واقعی نمی گدارند سر پا بگیرد اما تمام دوران اصلاح طلبان وجناح راست رادیدیم اگر می گداشتند اصلاح طلبان مارا خیلی پیشرفت می دادندما هم حداقل مثل مالزی-ترکیه-یا کره جنوبی بودیم که در هر خانه ای برند سامسونگ وال جی هست
  • نیما IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
    4 0
    در واقع نسخه سانسور نشده این جمله که "من سرهنگ نیستم " بوده "من سردار نیستم " بوده اما بنا به شرایط و ضرورت شده .... بیچاره سرهنگ

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین