اکبر ترکان عضو حزب اعتدال و توسعهدر خصوص ویژگی وزرای اقتصادی دولت روحانی برای تحقق حماسه اقتصادی اظهار داشت: در حوزه اقتصاد ما باید از فضای سیاستزدگی و امنیتی به سمت فضای اقتصادی حرکت کنیم چراکه در سالهای اخیر انتصاب مدیران و مسئولان حوزه اقتصادی از بین افراد امنیتی، نظامی و سیاسی بوده است. در حوزه اقتصاد باید از افراد اقتصادی، کارآشنا و با تجربه که شهرت سیاسی و امنیتی نداشته باشند، استفاده شود و از سوی دیگر صنفها و مجامع اقتصادی باید آنها را قبول داشته باشند که البته این به معنای حساب بردن از این افراد نیست.
دیگر اظهارات ترکان به شرح زیر است:
* اولین دغدغه روحانی مسئله اشتغال است. البته بنده منکر این نیستم که برخی مواقع در دولت نهم و دهم ظرفیتهای اشتغال خلق شده است و اینکه میگویند ما اشتغال ایجاد کردهایم بیمورد نمیگویند اما خالص اشتغال زایی آنها 114 هزار نفر است.
*اینکه آقای روحانی طبق اطلاعات مرکز آمار گفته بود شاغلین سال 83، 20 میلیون و 400 هزار نفر و شاغلین سال 90، 20 میلیون و 500 هزار نفر بودهاند یعنی در این 7 سال فقط 100 هزار نفر به شاغلین کشور اضافه شده است.
*اگر چه دولت در این سالها در برخی از حوزهها اشتغال زایی داشته ولی در جاهای دیگر اشتغال را از دست داده است که در این زمینه میتوان به کارخانههای راکد و نیمه تعطیل اشاره کرد که برخی از آنها تا 50 درصد به صورت تعطیل و نیمه تعطیل درآمدهاند بنابراین باید به خالص اشتغال توجه کرد.
*اگر تحریمها نبود اقتصاد مقاومتی مطرح نمیشد؛ اولین مسئله این است که رئیس کشور بپذیرد که تحریمها اثر دارد؛ وقتی میگوییم که تحریم کاغذ پاره است برای مقابله با آن به دنبال تغییر ساختار دولت و ایجاد ستادهای مرتبط با آن نیز نخواهیم رفت. پس از باور جدی بودن تحریمها و اینکه طرف مقابل افراد گردنکلفت خود را پشت صحنه قرار داده اند، ما هم باید از افراد کارآمد و برجسته برای مقابله با تحریمها استفاده کنیم؛ لذا با افراد درجه دو نمیتوان این مسیر را پیش برد.
*برای تحریمهای حوزه نفت، حمل و نقل، بانک و بیمه باید راهکار مرتبط با آن در نظر گرفته شود. آنها باید سیستمهای پشتیبان باشند تا حماسه اقتصادی شکل بگیرد.
*باید از افراد اقتصادی استفاده کرد هرچند آقای روحانی خودش کاربلد، ورزیده و مسلط است و ما همه به او اعتماد داریم و میدانیم که او به کشور مسلط است.
/29212
نظر شما