صمیمی با دختران نوجوان یا راهنمایی برای بلوغ

سمیه سادات لوح موسوی در کتاب «تاج طلا؛ راهنمای بلوغ دختران» می‌کوشد ضمن بیان ویژگی‌های احساسی مرحله گذر از کودکی و رسیدن به بزرگسالی در دختران، سوال‌های متداول این حوزه را پاسخ گوید.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «تاج طلا؛ راهنمای بلوغ دختران» به موضوعاتی مانند نقش جنسی، هویت جنسی، صفت‌های اولیه و ثانویه جنسی، رشد جهشی عزت نفس و هویت اختلال‌های عاطفی پرداخته و نتیجه تحقیق‏‏، تدریس، مشاوره و دستاوردهای همایش‌های مختلف برای دختران نوجوان است. در واقع نویسنده با نگارش این اثر در پی شناخت صحیح و واقع بینانه دختران از تحولات این دوران و شناخت خود بوده است. کتاب 11 بخش دارد که «نقش جنسی»، «هویت جنسی»، «صفت‌های اولیه و ثانویه جنسی»، «رشد جهشی»، «عزت نفس»، «هویت» و «اختلال‌های عاطفی» از جمله بخش​های کتاب است.

ناشر در معرفی کتاب آورده است: «نوجوانی یکی از پیچیده‌ترین مراحل زندگی انسان‌هاست که تغییر و تحول، مهم‌ترین نشانه‌های آن به شمار می‌آید. این کتاب می‌کوشد پاسخی برای سوال‌های بی‌پاسخ این دوره بیابد. مولف با صمیمیتی از جنس مخاطبان خود می‌خواهد ضمن اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی به کنجکاوی‌های رهامانده دوران بلوغ دختران بپردازد. 

مولف با انتخاب لحنی دوستانه و بی‌تکلف و مخاطب قراردادن خواننده کتاب می‌کوشد صمیمیتی دو سویه ایجاد کند و مطالبی که در اغلب آثار و رسانه‌ها به وضوح از آن‌ها یاد نمی‌شود، برای دختران جوان بگوید. به عنوان مثال در بخشی از کتاب آمده است: «در واقع خصوصیات این دوران آن چیزی نبود که روان‌شناسان می‌گویند یا شاید احساسی که دوران بلوغ در من ایجاد کرده بود، باعث می‌شد دیدگاه آن‌ها را نداشته باشم. آری تغییر بود، سرگردان بودم، هویت مستقل می‌خواستم، بیش از اندازه هیجان داشتم، احساساتم تحت کنترلم نبود، آرزوهایم بهم ریخته بود. خودت که بهتر می‌دانی همه این‌ها بود، اما من اسم‌هایی را که برای این دوره انتخاب کرده بودند، نمی‌‌پسندیدم و درک نمی‌کردم. پس خودم برایش اسم انتخاب کردم. اسم این دوره را گذاشته بودم: "مرحله پل متحرک"! پلی که یک طرف آن به کودکی‌ام متصل بود، همان مدادرنگی‌ها و طرف دیگر آن به بزرگسالی می‌رسید، دنیای سیاه و سفید...»

«تاج طلا؛ راهنمای بلوغ دختران» با تصویرگری محمدرضا دوست‌محمدی تصاویری کاریکاتورگونه از مفاهیم اثر ارایه می‌دهد که ضمن نزدیکی ذهن مخاطب به مقصود مولف، فضای کتاب را تلطیف می‌کند.

در بخشی از این کتاب درباره «مرز استقلال» می‌خوانیم:

«همین طور که ما به تدریج هویت خود را کشف می‌کنیم؛ احساس استقلال طلبی در ما رشد می‌کند و دائم در حال تلاش هستیم تا بین خواسته‌های خودمان و اطرافیانمان مرز بکشیم و به همه بفهمانیم که ما متفاوت و متمایز از دیگران هستیم.

از یک طرف تحول بلوغ، تصویری که قبلاً از جسم و روان‌مان داشتیم را دگرگون کرده و به هم ریخته است و از طرف دیگر هنوز تصویر واضح و مشخصی در مورد هویت‌مان در آینده نداریم. طوفان نوجوانی تصاویر گذشته را به هم ریخته است تا آرام آرام با افکار و باورهای جدید مفهوم «خود» را از نو بسازد و ما را با مجموعه برداشت‌های جدیدی از شخصیت‌مان آشنا کند و خصوصیات و ویژگی‌هایی را که تازه در ما پیدا شده است، پررنگ نماید تا درک متفاوتی از ارتباط با دیگران به ما ارائه دهد و ما را با اهداف متفاوتی برای آینده روبه‌رو کند.

این اهداف و باورهای جدید باعث می‌شوند گاهی با ارزش‌ها و عقاید پدر و مادرمان و حتی جامعه‌ای ک در آن زندگی می‌کنیم، مخالفت نماییم. از دخالت‌ها و نصیحت‌های‌شان خسته شویم و در مقابل خواسته‌های آنها نافرمانی و پرخاشگری داشته باشیم. ما می‌خواهیم در این وضعیت بحرانی هویت جدید خود را پیدا کنیم و آنها می‌خواهند در این طوفان، سرپناه امنی برای ما فراهم کنند یا راه مطمئنی برای ادامه مسیر به ما نشان دهند. ما به دنبال کشف تضادها و کشمکش‌های مختلفی که دچارش شده‌ایم؛ هستیم و آنها ما را مورد انتقاد قرار می‌دهند و از رفتارها و صفات اخلاقی‌مان ایراد می‌گیرند و آن وقت ما احساس می‌کنیم، مورد بی‌مهری قرار گرفته‌ایم.»

نخستین چاپ کتاب «تاج طلا؛ راهنمای بلوغ دختران» را موسسه نشر شهر با شمارگان سه هزار نسخه در 94 صفحه و قیمت 3هزار تومان منتشر کرده است.

6060

کد خبر 307039

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =