به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نمایندگان مجلس شورای اسلامی از صبح دیروز جلسات اخذ رای اعتماد 18 وزیر پیشنهادی حجت الاسلام حسن روحانی به مجلس را آغاز کردند. وزیران پیشنهادی طی یک هفته گذشته بارها در جلسات کمیسیون های تخصصی مجلس حضور یافته و برنامه های خود را تشریح کرده اند.
در این میان 4 وزارتخانه کشور، اطلاعات، امور خارجه و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از اهمیت بالایی در مجامع سیاسی برخوردار است و طبیعتا نمایندگان با حساسیت ویژه ای باید به وزیران پیشنهادی این 4 وزارتخانه رای اعتماد بدهند.
روحانی عبدالرضا رحمانی فضلی، حسین دهقان، سید محمود علوی و محمد جواد ظریف را به عنوان وزیران پیشنهادی کشور، دفاع، اطلاعات و امور خارجه به مجلس معرفی کرده است و این افراد دارای سوابق متعددی در حوزه های مختلف اجرایی هستند.
رحمانی فضلی دکترای تخصصی از دانشگاه تربیت مدرس در رشته تحصیلی جغرافیا - گرایش برنامه ریزی روستایی (با موضوع مطالعات و بررسی مسایل منطقه ای) دارد و همین موضوع میتواند وی را در اداره وزارت کشور کمک کند. وی همچنین از سال 1382 تاکنون استاد دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی تهران در رشته تحصیلی و تدریسی جغرافیا بوده است.
وی از زمان حضور در دیوان محاسبات کشور با ارائه گزارش های تفریغ بودجه، تخلفها بی انضباطیهای مالی دولتهای نهم و دهم را اعلام و از این موضوع انتقادهایی کرده است که همواره نیز با واکنشهای تند از سوی دولت رو به رو شده است.{اینجا}
سالهای زیادیاست که نام حسین دهقان یا همان «حسین دهقانیپوده» با بنیاد شهید و امور ایثارگران همنشین شده است. مردی که از نخستین روزهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با حضور در سپاه پاسداران حضورش در ساختار سیاسی - نظامی نظام جمهوری اسلامی کلید زد و دهه 60 و دوران دفاع مقدس را در سمت فرماندهی سپاه تهران، فرماندهی قرارگاه عملیاتی ثارالله و قائم مقامی فرمانده نیروی هوایی سپاه گذراند.
حسین دهقان که هم اکنون به عنوان وزیر پیشنهادی دفاع به مجلس معرفی شده معتقد است رشدی که در گذشته در وزارت دفاع داشتهایم، با پیشرفت بهتر و بیشتری ادامه پیدا کند و می توان صنایع دفاعی کشور را با کمک بخش خصوصی رونق بیشتری بخشید.{اینجا}
محمد جواد ظریف دیپلمات 53 ساله ای که قریب به دو دهه از عمرش را در امریکا گذرانده، وزیر پیشنهادی حسن روحانی برای کلیدداری امارت وزارت خارجه است.
ظریف که هم در بخشی از دوران تحصیل درآمریکا [ سال های 55 تا 67 در دانشگاههای ایالتی سان فرانسیسکو و دنور که منجر به اخذ مدرک دکترای حقوق و روابط بین الملل ش] در دفتر نمایندگی ایران در نیویورک کار کرده و هم سفیر دولت اصلاحات در سازمان ملل [از سال 81 تا 86] بوده، به سبب نطقهای شنیدنیش در حمایت از فعالیت هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران، از سوی روزنامه های آمریکایی عنوان «صدای ایران در سازمان ملل با لهجه امریکایی» گرفت.
دنیس راس دیپلمات کهنهکار آمریکا و مشاور سابق اوباما در امور خاورمیانه هم بر این باور است که «انتخاب او در واشنگتن و اروپا به عنوان این نشانه تلقی میشود که روحانی قصد تعامل با غرب را دارد. البته ظریف فردی نیست که به آمریکا لطفی کند».{اینجا}
سید محمود علوی گزینه تصدی وزیرات اطلاعات در دولت روحانی است. فردی جوانی اش را فقط با درس و کتاب سپری نکرده و نزدیکی های انقلاب به زادگاهش لامرد بر می گردد و آنجا منشاء تاسیس چند کتابخانه با رفقایش می شود. همان سالها هم وقتی به قم می رود می شود چریک و مثل حاج احمد آقا- فرزند امام خمینی(ره) - دست به اسلحه.
علوی از سال 79 تا 88 رئیس عقیدتی سیاسی ارتش بود و روزهای قبل از انتخابات 92 نزد روحانی رفت و روزهایی که هیچ کس اصلا در میان سیاسیون به خاطرش نمی رسید روحانی بخواهد رئیس جمهور شود اعلام کرد که روحانی بهترین گزینه برای شرایط حاضر کشور است.{اینجا}
/27295
نظر شما