قرار است تا صندلی وزارت علوم در دولت روحانی به دکتر جعفر میلی منفرد برسد.

زهرا تالانی:میلی منفرد تا کنون سمت هایی همچون سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاون فناوری وزارت علوم، رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت علوم مسئولیت داشته است.او در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برنامه های خود را اعلام کرد.همچنین 2400 استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه در سراسر کشور از وزیر پیشنهادی دولت تدبیر و امید برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حمایت کردند.
در جدول زیر اظهارنظر موافقان نمایندگان و مسئولان به ترتیب حروف الفبا آورده شده است:

نام و نام خانوادگی مسئولیت شرح اظهار نظر
نبی الله احمدی عضو کمیسیون عمران مجلس -میلی منفرد گزینه پیشنهادی وزارت علوم یک فرد کارآزموده است که در تلاش برای جلوگیری از سیاسی شدن فضای دانشگاه است.
-میلی منفرد فردی کارآزموده است که سابقه خوبی هم در وزارت علوم داشته است. برنامه کاری هم که تدوین کرده است نشان می‌دهد که تمرکز اصلی وی بر متمرکز کردن نیروهای کاری و توانمند در این وزارت خانه است.
-تلاش میلی منفرد بر این است که از سیاسی شدن فضای وزارت علوم جلوگیری کند. از سوی دیگر سایر نمایندگان مجلس هم میلی منفرد را گزینه مثبتی می‌دانند که دارای تجربه مثبتی نیز است. میلی منفرد از اساتید بنام دانشگاه امیرکبیر است که می‌تواند برای وزارت علوم گزینه موفقی باشد.
دکتر سید محمد توکل کوثری، معاون سابق وزارت علوم -میلی منفرد با سوابق اجرایی که دارد نشان داده است که می‌تواند به خوبی وزارت علوم را مدیریت و مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاه‌ها را محقق کند.
-من دکتر منفرد را به عنوان فردی مسلمان، متعهد به دین و اخلاق می دانم که همزمان تخصص و سابقه دانشگاهی هم دارد و همه مسوولیت‌ها را در سطوح مختلف در طول سابقه فعالیتش تجربه کرده است.
-دکتر میلی منفر فردی تازه وارد در حوزه آموزش عالی و وزارت علوم نیست و در دوره حضورش در وزرات علوم هم علاوه بر قائم‌مقامی و ریاست سازمان پژوهش‌ها، معاونت دانشجویی را به عهده داشته است که از حساس‌ترین معاونت‌های وزرات علوم است و نشان داده است که به خوبی می‌تواند این مسوولیت را مدیریت کند.
جعفر توفیقی وزیراسبق علوم -علاوه بر سوابق اجرایی موفق، وی در دانشگاه نیز مسوولیت های مختلفی داشته و به خوبی با دانشگاه آشنایی دارد و از اعضای هیات علمی برجسته یکی از بهترین دانشگاه های کشور (صنعتی امیرکبیر) است.
-میلی منفرد اهل میدان دادن به سلیقه های مختلف و یک مدیریت غیرسیاسی است و ویژگی های لازم برای تصدی مسوولیت وزارت علوم،تحقیقات و فناوری را داراست.
قاسم جعفری عضو کمیسیون آموزش -وزیر پیشنهادی علوم و تحقیقات دارای توانمندی‌های خوبی است و در گذشته دارای سوابق خوبی نیز بوده است.
-آقای میلی منفرد از لحاظ شخصی دارای توانمندی‌های خوبی است. وی تلاش‌های زیادی در گذشته داشته و دارای سابقه رزمندگی نیز است.
پرفسور محسن غفوری آشتیانی موسس پژوهشگاه زلزله‌شناسی کشور -من از سال‌ها پیش عملکرد ایشان را در وزارت علوم و سمت‌های اجرایی دیگر دیده‌ و می‌شناسم. -وی فردی خوش اخلاق، متخصص، درس خوانده، اهل مدارا و اعتدال است و اساتیدی که از ایشان حمایت کرده‌اند، همه اساتیدی برجسته و از اعضای کارکشته بدنه وزارت علوم و جامعه دانشگاهی کشور هستند.
-دکتر میلی منفرد از مقبولیت خوبی در میان اساتید به نام کشور برخوردار است. به این معنی که این اساتید می‌توانند با ایشان کار کنند و تعامل مثبت داشته باشند. چون وزیر پیشنهادی دولت یازدهم برای دانش احترام قائل است.
جعفر کامبوزیا نماینده مجلس ششم وعضو کمیسیون آموزش و تحقیقات -وزیر پیشنهادی علوم از بهترین افراد آشنا به چم و خم وزارت علوم است.
-ایشان از جمله افرادی است که ضمن برخورداری از سابقه طولانی تدریس در دانشگاه های کشور در حوزه وزارت علوم نیز کار کرده است و به خوبی به مشکلات این حوزه آشنایی دارد.
-نمایندگان شهرستان ها باید از ایشان حمایت بیشتری انجام دهند زیرا در صورت انتخاب میلی منفرد به عنوان وزیر علوم دانشگاه های شهرستان ها بیشتر ارتقا پیدا می کند.
ایرج ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی هیچ مخالفتی که ایشان از نظر علمی مورد تایید نیستند یا سابقه اجرایی ندارند یا افرادی انقلابی نیستند، در مجلس مطرح نیست.
حسین نقاشی دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران سوابق اجرایی و علمی ایشان بیانگر این است که نگاه تکثر گرایانه‌ای دارد و دارای شایستگی لازم برای تصدی پست وزارت علوم است.
محمود نگهبان سلامی عضو کمیسیون آموزش بی شک برنامه های میلی منفرد با سابقه وی می تواند به توسعه آموزش عالی کمک کند.
منفرد اذعان داشته است که هیچ دلیل و مدرکی برای ثابت شدن این موضوع وجود ندارد و ما نیز معتقدیم که چنین است و باید با دید علمی در مورد وی تصمیم گرفت.
جواد هروی نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس -دکتر میلی منفرد در روزهای گذشته با حضور در کمیسیون و فراکسیون‌های مختلف مجلس به طرح برنامه‌ها و دیدگاه‌هایش پرداخت و نمایندگان هم با سوابق و پیشینه وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری آشنا شدند. این سوابق، دیدگاه‌ها و برنامه‌ها گواه بر این بود که وزیر پیشنهادی علوم یک شخصیت توانا در عرصه علمی و فرهنگی است.
-در صحبت‌هایی که با وزیر پیشنهادی علوم صورت گرفت، وی تاکید کرد که در راستای سند چشم انداز، برنامه پنج ساله و منویات مقام معظم رهبری حرکت خواهد کرد و هدف اساسی خود را پیاده کردن اهداف نظام دانست و تاکید کرد که با قاطعیت تمام از کلیه ساختارهای نظام دفاع می‌کند. ما هم این را به فال نیک می‌گیریم، به این جهت که بتوانیم از پیشینه و تجربیات و خلاقیت وزیر پیشنهادی علوم در دولت تدبیر و امید استفاده کنیم.
-نظر بنده حمایت از دکتر میلی منفرد است. احساسم این است که وزیر پیشنهادی علوم می‌تواند با صحبت‌هایی که با نمایندگان مجلس در کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مختلف مجلس داشته، توانسته است مقبولیت و پذیرشی را پیدا کند و در روزهای آینده با حمایتی که نمایندگان از ایشان خواهند کرد شاهد رأی اعتماد به ایشان خواهیم بود.

در جدول زیر اظهارنظر مخالفان نمایندگان و مسئولان به ترتیب حروف الفبا آورده شده است:

نام و نام خانوادگی مسئولیت شرح اظهار نظر
مرتضی احمد زاده مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) -قطعا کسانی که در فتنه موضع‌گیری شفافی نداشتند و با فتنه‌گران همراهی کردند، نباید در کابینه دولت یازدهم حضور داشته باشند چرا که اولین ویژگی اندیشه انقلابی تبعیت از ولایت فقیه است که چنین افرادی از چنین ویژگی برخوردار نیستند.
-افرادی که هنوز در کلاس‌های درس دانشجویان را به رأی ندادن تشویق می‌کنند قطعا نمی‌توانند از مجلس برای تصدی وزارتخانه‌ رأی اعتماد بگیرند و قطعا ویژگی صالح بودن را دارا نیستند.
فرهاد بشیری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات -وزیر ‍‍پیشنهادی آقای روحانی برای تصدی پست وزارت علوم هم برنامه های مکتوب خود را به مجلس ارائه داد و هم اینکه در کمیسیون آموزش و تحقیقات حاضر شد، اما مورد توجه قاطبه نمایندگان مجلس قرار نگرفت.
-آموزش عالی و وزارت علوم یکی از حساس ترین وزارت خانه های کشور به شمار می رود چراکه با توجه به اهداف چشم انداز 20 ساله، دهه پیشرفت و عدالت و آنچه در نظرات امام (ره) و مقام معظم رهبری، آموزش عالی سکان دار حرکت های گسترده نظام به سوی پیشرفت های علمی است.
عوض حیدر پور عضو فراکسیون رهروان ولایت احتمال زیاد مجلس به میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم رای اعتماد نمی گیرد.
زهره دلجو مسئول انجمن اسلامی مستقل دانشگاه تربیت مدرس وزیر اصلح باید علاوه بر تجربه دارای انرژی باشد، میانگین سنی کابینه پیشنهادی بالاست و به نظر نمی‌رسد که انرژی لازم را داشته باشند.
حجت‌الاسلام احمد سالک نماینده اصفهان اگر وزرای پیشنهادی به هر نوعی در فتنه سال 88 دخیل بوده باشند مطمئنا صالح محسوب نمی‌شوند، چرا که ساختار فکری وی نیز به همان گونه است.
علیرضا سلیمی دبیر اول کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نظر مثبتی نسبت به وزیر پیشنهادی علوم ندارد.

23245

کد خبر 308052

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین