به گزارش خبرآنلاین، دفتر دوم سهشنبههای دوستداشتنی با داستانهایی از شاگردان محمدرضا سرشار در کتابی با عنوان «مثل روزهای زندگی» به زودی روانه بازار میشود. این کتاب مشتمل بر داستانهایی است که طی دوسال اخیر در جلسات نقد داستان روزهای سهشنبه حوزه هنری نقد و بررسی شده است.
تنوع مضامین و موضوعها، استحکام در ساخت و دقت در پرداخت و زبان از خصایص مجموعه داستانهای این مجلد از «سهشنبههای دوستداشتنی» است و شامل داستانهایی از معصومه عیوضی، یوسف نیکفام، مریم شریف رضویان، اقدس ارطایفه، ابوالفضل طاهرخانی است.
بنابراین گزارش، سوره مهر همچنین «ملاقات در جنگل بلوط» نوشته جواد افهمی که کودتای 28مرداد را برای کودکان و نوجوانان در قالب یک رمان بازگو کرده در دست انتشار دارد.
افهمی درباره این اثر اظهار داشت: این کتاب به سفارش دفتر کودک و نوجوان حوزه هنری است که طبق این پروژه قرار بود، رویدادهای تاریخی برای این گروه سنی به تحریر دربیاید که من کودتای 28 مرداد را برای نگارش برگزیدم.
این نویسنده ادامه داد: برای تحقیق درباره این رمان به آثار پژوهشی چون آثار عبدالله شهبازی و تاریخ شفاهی معاصر ایران ضیا موحد و...بهره بردهام.
نویسنده «سوران سرد» درباره جذب نوجوانان از یک رویداد تاریخی اظهار داشت: از آنجایی که کودتای 28 مرداد جنبههای ظریف و جذابی برای رمان دارد من سعی داشتم جنبههای روایی و رمان گونه اثر را برای نگارش مد نظر داشته باشم تا اثر از یک نگارش تاریخی خشک برای کودکان و نوجوانان به دور باشد.
وی درباره استقبال مخاطبان از رمان تاریخی خاطر نشان کرد: ما در رمان در تمام زمینهها خصوصا رمانهای تاریخی کمبود داریم، که به نظر من تولید یک رمان قوی تاریخی که موارد روایی و تکنیکهای رمان در آن لحاظ شده باشد قطعا با استقبال مخاطبان روبهرو خواهد گشت.
به گزارش خبر، کتاب «فیض بوک» سرودههای طنز ناصر فیض با رویکرد سیاسی - اجتماعی نیز به زودی از سوی این ناشر به چاپ دوم میرسد. مجموعه سروده های طنز ناصر فیض که در ایام نمایشگاه کتاب تهران منتشرشده بود دربردارنده 70 قطعه طنز است که بیشتر در قالب کلاسیک سروده شده و در آن زبان معیار و محاوره به کار رفته است. محتوای سرودهها بیشتر اجتماعی و سیاسی است که در آن موضوعات مختلف مرتبط با این دو حوزه مطرح میشود.
ناصر فیض با بیان اینکه گرایش به موضوعات سیاسی در این اثر بیشتر از دیگر موضوعات به چشم میخورد، به عنوان کتاب اشاره کرد و افزود: «فیض بوک» به نوعی فیس بوک را که یک صفحه اجتماعی سیاسی است به ذهن تداعی میکند. علاوه بر این، دوست داشتم از این قابلیت نام خانوادگیم در طراحی و انتخاب عنوان کتاب استفاده کنم. به غیر از این اثر، یک کتاب دیگر هم در دست تدوین دارم که خواستم در آن از نام خانوادگی خودم استفاده کنم و با ترکیب عنوان جدیدی به آن بدهم. به همین خاطر عنوان کار جدیدم را دیوان «حافیض» انتخاب کردم که «حافظ» را به ذهن تداعی میکند.
فیض ضمن با بیان اینکه این اثر دنباله آثار گذشتهام است، یادآور شد: در این کتاب تمامی اشعار جدید هستند و مخاطب آنها را در جای دیگری نخوانده است.
سروده ذیل نمونهای از اشعار طنز ناصر فیض است که در رابطه با علیرضا قزوه سروده و در محضر رهبر انقلاب هم قرائت کرده است. این شعر مورد توجه شاعران حاضر در جلسه قرار گرفته:
«با سر آمد علیرضا قزوه
شد سر آمد علیرضا قزوه
همه باید به یک طرف بروند
تا شود رد علیرضا قزوه
شعرهایش در ابتدا بودند
یک مجلد علیرضا قزوه
چاپ آثار او پس از چندی
شد مجدد علیرضا قزوه
نیست جایی و نیست ارگانی
که نباشد علیرضا قزوه
شک ندارم که بیشتر از صد
شغل دارد علیرضا قزوه
بیت رهبر علیرضا قزوه
توی مرقد علیرضا قزوه
هر کجا میروی پی کاری
میرسد عد! علیرضا قزوه
کنگره نیست کنگره، وقتی
که ندارد علیرضا قزوه
هیچکس مصرعی نخواهد خواند
تا نیاید علیرضا قزوه
نمره دیگران اگر شد بیست
شد ولی صد علیرضا قزوه
به یقین رشد کرده از هر حیث
خاصه از قد علیرضا قزوه
شکر ایزد که زن گرفت و نماند
یک مجرد علیرضا قزوه
بوق تکتک تمام شاعرها
بوق ممتد علیرضا قزوه
یک نفر گفت: مخلصیم آقا
گفت: باشد، علیرضا قزوه
وای بر حال تو اگر با تو
بشود بد علیرضا قزوه!
من که میترسم از عواقب آن
به محمد، علیرضا قزوه!
قزوه یک شاعر است اما، کاش...!
هیس! آمد علیرضا قزوه»
نظر شما