دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت:
برنجکاران شمال از آنجایی که خود را در جنگ با برنجهای دانهبلند خارجی شکست خورده میدانند مدتی است به کشت کیوی روی آوردهاند. اما همین مدت کم، رضایت زیاد برنجکاران از شغل جدیدشان را به همراه داشته است.
کشاورزان شمالی میگویند کشت کیوی کمدردسر است و درآمد آن نسبت به برنج مناسبتر است.
زمینهای برنج در شهرهای شمالی کشور درحالی زیر کشت کیوی رفته که در ماههای اخیر مسوولان محلی خود را برای جشن خودکفایی برنج آماده میکنند.
کیوی در ماههای اخیر فقط زمینهای برنج را اشغال نکرده است. چایکاران نیز به دلیل مشکلاتی که سالهاست با آن روبهرو هستند اکنون کشت کیوی را به چای ترجیح میدهند.
مشکلات موجود در بخش کشاورزی به ویژه در استان گیلان در سالهای گذشته و روند تمام نشدنی آن تا به امروز، کشاورزان برنجکار و چایکار را بر آن داشته که به جای این دو محصول مهم، مزارع و باغات خود را به زیرکشت کیوی ببرند، چنانچه طی چند سال گذشته این روند سیر صعودی داشته است.
این در حالی است که رها شدن شالیزارها و باغات وسیع چای و تغییر کاربری آنها در درازمدت؛ مشکلات اقتصادی مردم منطقه را دو چندان کرده است.
کشت سنتی، بالابودن هزینههای جاری، عدم برنامهریزی پایدار، بالا بودن میانگین سنی بهرهبرداران و پایین بودن دانش فنی مولدین، خرد بودن اراضی و پایین بودن مالکیتها، جمعیت و توسعه ارقام پرمحصول، واردات بیرویه و محدودیتهای آب و هوایی از مهمترین مشکلات تولید محصول برنج است.
نظر شما