مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

پیشنهاد یک حقوقدان: در شمارش آراء، رای ممتنع را رای غیر مخالف حساب کنیم

عضو هیات علمی دانشگاه علوم قضایی معتقد است حذف کردن رای ممتنع ممکن است موجب شود افراد برخلاف دیدگاهشان در خصوص یک موضوع رای بدهند.

اسدالله رنجبر عضو هیات علمی دانشگاه علوم قضایی و عضو جمعیت اسلامی وکلا در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در خصوص برخی مباحث مطرح شده درباره حذف رای ممتنع از رای گیری‌های مجلس، شورای نگهبان و دیگر نهادها، اظهار داشت: رای ممتنع ایرادی ندارد. چرا که ممکن است یک نماینده به هر دلیلی به تصمیم درباره یک مصوبه یا فرد نرسیده باشند و بی نظر باشد.
عضو جمعیت اسلامی وکلا راهکار حل این مساله را اصلاح این موضوع در آیین نامه داخلی مجلس دانست و گفت: بهترین راهکار در این زمینه این است که آراء ممتنع را جزو آرا غیر مخالف حساب کنیم.
وی حذف کردن رای ممتنع از جریان رای گیری را موجب نظر دادن نمایندگان برخلاف دیدگاهشان دانست و گفت: علاوه بر اینکه
نمی توانیم اشخاص را به دادن رای مثبت یا منفی مجبور کنیم، این اقدام موجب می شود اشخاص مجبور بشوند به غیر چیزی که بدان نظر دارند، نظر بدهند یا اینکه جلسه را ترک کنند.

رنجبر در خصوص ارزیابی اش از علنی شدن مذاکرات نهادهای حاکمیتی مثل شورای نگبهان، مجمع تشخیص مصلحت و شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: معتقدم علنی کردن مذاکرات این نهادها که جمع​های تخصصی است و در آن افراد از نقطه نظر علمی خود با موضوعی مخالفت یا موافقت می کنند، چندان برای مردم فایده ندارد. اما از نظر سیاسی می تواند به شفافیت کمک کند. چون ممکن است در جلسه شورای نگهبان برای رد صلاحیت یک چهره سیاسی مذاکراتی انجام شده است و بیان آن به شفافیت فضا کمک کند.

وی در پاسخ به اینکه فکر نمی کنید علنی شدن نتایج مذاکرات به کار متخصصان بیاید؟، گفت:متخصصان می توانند نتایج مذاکرات و تصمیمات این نهادها را با معیارهای قانونی محک بزنند.
رنجبر در عین حال رسیدن به یک حالت بینابینی را در این زمینه مفید دانست و گفت: می توان به این مساله فکر کرد که مصوبات شورای نگهبان در زمینه طرح​ها و لوایح مجلس یا برخی از جلسات به اختیار خود شورای نگهبان منتشر شود ولی الزام کردن
به انتشار مذاکرات جمع​های تخصصی درست نیست.

/29212

کد خبر 309295

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    5 8
    جالبه كه خيلي ها فكر ميكنند كه آراي ممتنع براي آقاي نجفي يعني راي مثبت به ايشان!!!!!!
  • بی نام A1 ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    17 1
    رای ممتنع در عمل فرقی با رای مخالف ندارد.
    • جلال IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
      3 2
      بله دقیقا رای ممتنع عملا همون رای نخالف هست باید ارا ممتنع به نسبت ارای موافق و مخالف تقسیم شود
  • بی نام A1 ۰۷:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    7 1
    این قسسمتی از حزفهای خود ایشون: "رای ممتنع ایرادی ندارد. چرا که ممکن است یک نماینده به هر دلیلی به تصمیم درباره یک مصوبه یا فرد نرسیده باشند و بی نظر باشد. حذف کردن رای ممتنع ممکن است موجب شود افراد برخلاف دیدگاهشان در خصوص یک موضوع رای بدهند." "بهترین راهکار در این زمینه این است که آراء ممتنع را جزو آرا غیر مخالف حساب کنیم" این یعنی به زور به نماینده ای که نتونسته به نتیجه گیری برسه، داریم میگیم شما نظرت منفیه. بعد "بهترین راهکار" هم هست؟ عجب. اگه انقد کشکیه، من هم میگم رای ممتنع باید 0.5 موافق حساب بشه !
  • بی نام A1 ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    8 1
    ولی من فکر میکنم اگر رای ممتنع رای مخالف حساب شود برخلاف احکام اسلام است
  • بی نام IR ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    11 1
    اصلا اونهایی که به جمع بندی نرسیده اند مگه مجبورند رای بدهند؟؟ خب اصلا رای ندهند. اگر قرار است رای ممتنع با مخالف جمع شود اونهایی که به جمع بندی نرسیده اند مخالف بدهند مگه با خودشون رودرواسی دارن؟؟ منظورشون چیه که ممتنع می دن؟ اصلا این رای ممتنع چه خاصیتی داره؟
  • نيما A1 ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    14 1
    به نظر بنده رأي ممتنع كه به معني نه مخالف و نه موافق هستش رو بايد از جمع كل آرا كم كنن..يعني اگر 200 نفر شركت كرده باشن تو راي گيري و 90 نفر موافق 90 نفر مخالف و 20 نفر ممتنع هستن بايد اينجوري محاسبه كنن كه 20 نفر را از 200 نفر كم كنن و در واقع اين طور حساب كنن كه 180 نفر فقط در راي گيري شركت كردن
  • بی نام IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    5 3
    این بابا حقوق دان نیست بلکه دروس حقوقی خوانده . همانطور که با خواندن صرف و نحو عربی کسی ملا نمی شود.
    • بی نام A1 ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۸
      0 0
      بی سواد به استاد ما توهین نکن ، از زیر دست ایشان هزاران حقوق دان و قاضی بیرون اومدن ....
  • همایون A1 ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    8 0
    من فکر میکنم عادلانه ترین و عاقلانه ترین روش محاسبه ی رای ممتنع این است که این تعداد رای را از مجموع کم کرده و عدد اکثریت مطلق تغییر کند ، مثلا اگر تعداد 280 رای در کل موجود باشد بدون در نظر گرفتن رای ممتنع ، اکثریت میشود 140+1 حال اگر 20 رای ممتنع داشته باشیم با این روش تعداد کل آرا میشود 20-280 یعنی 260 و اکثریت با این تعریف میشود 130+1 و این محاسبه برای کلیه مجامعی که با رای گیری سر و کار دارند به شکل قانون قابل تعمیم است ، البته عدد 1 که باید به نیم آرا اضافه شود قابل تغییر به + است یعنی هر کسی که 50%+ رای بیاورد حائز اکثریت است
  • عشق احمدی نژاد IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    2 2
    با این کارا نجفی رای نمیاره چاره دیگه ای کن خبر آنلاین جرات داری بزار
  • کهیار مریخ A1 ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    1 0
    رآی ممتنع به معنای رأی خنثی است و در شمارش آرا شبیه رأی غایب به حساب می آید... با این تفاوت که رسمیت جلسه موکول به آن است که تعداد غایبان از حد نصاب بیشتر نباشد... به موجب قاعده ی عقلی نباید پدیرفت که وکیل و نماینده ی مردم در مجلس شورای اسلامی نسبت به به وظایف و امور محوله ی مردم، رفتار و یا عکس العملی داشته باشد که نشانه ی بی تفاوتی باشد. رأی خنثی در مجلس شورای اسلامی مذموم تر از غایب بودن است... وکیل غایب ممکن است عذر موجهی داشته باشد ولی صاحب رأی ممتنع هیچ عذر موجهی ندارد و در وظیفه اش قصور کرده است و برای جلوگیری از این تقصیر باید که مجلس شورای اسلامی اصلاح آئین نامه داشته باشد.
  • داش مجید A1 ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    4 1
    بهترین راه حل حذف آرای ممتنع موقع نتیجه گیری است،یعنی در شمارش کل آرا حساب نشوند
  • محسن IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    4 1
    رای ممتنع به معنای مخالفت نیست بلکه رای خنثی و به این معنی است که فرد برایش فرقی ندارد چه مورد رای ، رای بیاورد چه نیاورد . فکر کنم نباید در سرنوشت ارا موثر باشد چون اگر مخالف باشد رای منفی میدهد . پس رای ممتنع رای خنثی است و در بعضی موارد که میشود اصل را بر برائت گذاشت مثل رای اعتماد باید مثبت تلقی شود و حداقل خنثی.
  • علی-آبادان IR ۰۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
    0 0
    من با نظر نیما موافقم.ممتنع رو از کل آراء مأخوذه کم کنن .چون در شرایط حاضر ممتنع مثل مخالفه و در صورتی که عدم مخالفت تعبیربشه چیزی رو عوض نمی کنه.
  • امیدوار A1 ۰۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
    0 0
    این بهترین راه برای حذف رای ممتنع است
  • بی نام IR ۰۴:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
    0 0
    رای ممتنع یعنی اینکه نظر من با اکثریت است اگر اکثریت مخالفند رای من مخالف میشود و اگر اکثریت موافقند رای من موافق میشود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین