نبوی:آیت​الله مصباح و حزب​الله پشت احمدی​نژاد بودند/تندروهامی​خواستندبرخی رابه اسم «ساکتین»حذف کنند

مرتضی نبوی می گوید: احمدی نژاد از ابتدا بنا را بر این گذاشت که بین خودش و جریان اصولگرایی رابطه ای تعریف نکند.

 به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مرتضی نبوی مدیر مسوول روزنامه رسالت و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه تلویزیونی شناسنامه در مورد انتخابات 84  گفت: من به طور شخصی در مرحله اول از هیچ کاندیدایی حمایت نکردم چون معتقد بودم باید به یک کاندیدای واحد برسیم. چون تلاش هایمان در این مسیر بی نتیجه بود، بنده در مرحله اول از کاندیدای خاصی دفاع نکردم. اما چون جامعه مهندسین عضو یکی از تشکل های پیروان خط امام و رهبری بود، آن ها از آقای لاریجانی حمایت کردند. وقتی انتخابات به مرحله دوم کشیده شد هم جامعه اسلامی مهندسین از آقای احمدی نژاد اعلام حمایت کرد.

وی در بخش دیگری از برنامه در پاسخ به این سوال که چرا اصولگرایان نتوانستند احمدی نژاد را در چهارچوب های خود مدیریت کنند اظهار داشت:د«این را باید به حساب ضعف تشکیلاتی کشور بگذاریم. این اشکال در اصلاح طلب ها هم وجود دارد و همانطور که می دانید در انتخابات 84 تعداد زیادی کاندیدا داشتند.»

وی ادامه داد: در مورد آقای احمدی نژاد واقعیت این است که تشکل ها از آقای احمدی نژاد در مرحله اول حمایت نکردند. ایشان مورد حمایت بدنه ای از مردم و نیروهای حزب اللهی قرار گرفتند و به طور مشخص آیت الله مصباح یزدی و بدنه حزب الله پشت آقای احمدی نژاد قرار گرفتند. ایشان به نوعی از تشکیلات فاصله گرفت و حتی بعد از مدتی برخی از دوستانش بحث عبور از اصولگرایی را مطرح کردند. آقای احمدی نژاد از ابتدا بنا را بر این گذاشت که بین خودش و جریان اصولگرایی رابطه ای تعریف نکند.

نبوی در ادامه برنامه راجع به جریان انحرافی گفت:من هیچ وقت از این ها به عنوان جریان یاد نکرده ام و آن ها را در حد یک گروه چند نفره دیده ام. به هرحال توسط این جریان حاشیه سازی های قابل توجهی برای کشور انجام شد که قابل تامل بود و باید روی آن دقت می شد. اما قبول دارم که در مورد این جریان یک مقدار غلو شد.

عضو جامعه اسلامی مهندسین در خصوص آغاز تقسیم بندی های سیاسی در اوائل انقلاب گفت: مبداء این موضوع حزب جمهوری اسلامی و همچنین دولت اول آقای مهندس موسوی بود. در آن جا دیدگاه های اقتصادی مطرح شد که یک عده طرفدار اقتصاد دولتی بودند و عدالت را در دولتی بودن اقتصاد می دیدند. ما هم به جامعه مدرسین و روحانیت مبارز نزدیک تر بودیم و اعتقاد داشتیم دلیلی بر دخالت زیاد دولت در اقتصاد وجود ندارد. در حقیقت در دولت آقای مهندس موسوی این دو طیف مستقر شدند. بعدها همین دوستان مجاهدین انقلاب خودشان را جریان چپ نامیدند و مارا هم جریان راست. البته در کابینه جریان غالب، همین جریان چپ بود. آقای موسوی دولت دوم را انتخاب کرد و بنده را به مجلس معرفی نکرد. در واقع دولت ایشان در دوره دوم نخست وزیری شان یک دست شد. البته آقای ولایتی یا آقای رفیق دوست به دلیل حساسیت های حضرت امام در کابینه حضور داشتند که از طیف ما بودند.

وی ادامه داد: بعد از پذیرش قطعنامه آن نگاه اقتصاد دولتی اصلاح شد و جناب آقای هاشمی رفسنجانی هم که در دوران جنگ از این تفکر حمایت می کرد، 180 درجه تغییر جهت دادند و در نتیجه تفکری که ما طرفداراش بودیم، در کشور رایج شد.

نبوی افزود: البته این دو طیف از نظر سیاسی به هم نرسیدند و به دو طیف رقیب سیاسی تبدیل شدند. به خصوص در آستانه مجلس سوم، روحانیون مبارز از درون روحانیت مبارز انشعاب کرد و حضرت امام هم آن ها را تایید کردند. در نهایت جریان راست زیر مجموعه روحانیت مبارز شدند و جریان چپ هم به عنوان زیر مجموعه روحانیون مبارز فعالیت می کردند. فکر می کنم حضرت امام هم در معماری اینکه در جمهوری اسلامی دو جریان رقیب وجود داشته باشد، نقش بسزایی ایفا کردند. بعد از رحلت حضرت امام جریان چپ گرفتار تجدید نظر طلبی است و در خیلی از اصول مثل ضدیت با آمریکا، پایبندی اصل ولایت فیقه، مسائل فرهنگی  تجدید نظر کرد. جریان چپ که سال 76 تحت عنوان اصلاحات ظهور کرد در اکثر امور سیاست داخلی، خارجی، فرهنگی و اقتصادی تجدید نظر کرده بود.

گزیده سخنان وی از این قرار است:

*در جریان اطلاح طلبی بعد از رحلت امام با یک نوع تجدید نظر طلبی روبه رو شدیم. به طوری که از خط قرمزها عبور کردند و در حقیقت اصول مسلم قانون اساسی را هم به نوعی زیر سوال بردند. در مجلس ششم به دنبال رفراندومی بودند که در ادامه آن جمهوری اسلامی به یک جمهوری عرفی تبدیل شود. تکیه گاه شان هم روی سکولاریسم بود.

*در مورد جریان اصولگرایی هم شاهد افراط هستیم. اما نه به صورت تجدید نظر در اصول بلکه برخورد بر اساس یک سری گمان ها و برخوردهای تند و آشتی ناپذیر و حذفی ویژگی های جریان های افراطی اصولگرا بود. حتی در مقطعی برخی از جریان های اصولگرا می خواستند برخی دیگر از گروه های اصولگرا را به عنوان ساکتین حذف کنند.

*چون در هیات عالی حل اختلاف قوا هستم، زیاد در فعالیت های تشکیلاتی جریان اصولگرا نیستم و از اینکه آیا اصولگرایان پیشنهادی در مورد هیات دولت به آقای روحانی ارائه دادند یا خیر بی خبرم.

*نخبگان اصولگرا باید به سمت طراحی ساز و کاری باشند که در مواقع لازم بتواند اصولگرایان را به وحدت برساند.

* تاسیس هیات عالی حل اختلاف ابتکار به موقعی بود که از سوی رهبر معظم انقلاب اندیشیده شد. این هیات زیاد در مقام اطلاع رسانی نبوده چون طبیعت آن حل اختلافات است. نامه های زیادی از طرف رئیس جمهور محترم برای این هیات نوشته شد که در مورد آن بررسی صورت گرفت. نظرات اطراف شنیده شده و در نهایت به نظر رسیدیم و آن را به خدمت رهبری ارائه دادیم و ایشان این نتایج را به روسای مختلف قوا ابلاغ می کردند. اما بنای ایشان بر این بود که این مسائل اطلاع رسانی نشود. هیات فعال بود و مسائل را به نتیجه رسانده و نتایج را هم ابلاغ کرده است اما اطلاع رسانی نکردیم تا اختلاف جدیدی پیش نیاید.

*قبل از انقلاب خدمت بعضی بزرگان مثل جناب آقای هاشمی رفسنجانی، آیت الله مهدوی کنی رسیده بودم و با بعضی از این بزرگان آشنایی داشتیم. آقای باهنر نخست وزیری بود که آقای رجایی انتخاب کرده بودند و من هم شاگرد آقای رجایی بودم. اولین کاری که من در جمهوری اسلامی آغاز کردم، پاسداری بود. آقای رجایی زمانی که نخست وزیر بودند، یک سری مشکلات در وزارت پست و شرکت مخابرات وجود داشت. زمانی که ایشان (رجایی) متوجه شدند من در سپاه با آقای محسن رضایی کار می کنم، به ایشان گفته بودند چه خوب است که نبوی به وزارت پست بیاید و در اینجا به آقای دکتر قندی (وزیر وقت) کمک کند. آقای قندی من را به عنوان معاون خود منصوب کردند و با هم همکاری داشتیم. این همکاری ادامه داشت تا اینکه ایشان در حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید. آقای رجایی وقتی به ریاست جمهوری رسیدند، آقای باهنر افراد مختلف را برای وزارت پست و تلگراف و تلفن دعوت به مذاکره کردند که من هم در همین راستا خدمت ایشان رسیدم. در نهایت برحسب آشنایی که آقای رجایی از من داشتند و همچنین صحبت هایی که با آقای باهنر داشتیم بنده به عنوان وزیر پست و تلگراف و تلفن به مجلس معرفی شدم.

/29212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 309712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 34
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    240 8
    این مناظره بود یا منولوگ آقای سلیمی نمین؟ از آن نیم ساعت بیشترش را که آقای سلیمی‌نمین صحبت کرد و اصلاً اجازه‌ی صحبت به آقای دهقان را نمی‌داد! مجری اینجا باید تنظیم بکند.
    • بی نام IR ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      34 97
      این کامنت جاش اینجا نیست
    • بی نام A1 ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      49 10
      خوب این نظر شما چه ربطی به این موضوع دارد ظاهر عده ای هم ظاهرا وارتان وای را ندانسته تکرار میکنند برنامه شناسنامه ربطی به مناظره ندارد عزیزان من
    • بی نام IR ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      54 6
      دوست عزیز متن خبر مربوط به برنامه شناسنامه شبکه سه هستش .مناظره و اقای سلیمی برنامه دیگه ای بود که از شبکه یک پخش شد و به متن بالا هیچ ارتباطی نداره
    • بی نام IR ۱۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      39 18
      پروفسر این برنامه شناسنامه بودا!!!!!!!!!!! تمام قضاوتهاتون در همین حد ابکیه
    • بی نام A1 ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      42 1
      آقا چرا می‌زنید حالا! اشتباهی تیتر را که دیدم فکر کردم به جای نبوی، نبی نوشته... عذرخواهی می‌کنم هم از شما، هم از خوانندگان هم از خبرآنلاین هم از برنامه‌ی شناسنامه، هم از همه... :)
    • محمد A1 ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      40 5
      آيت الله مصباح و جريان پايداري هم كه نيمه راه احمدي نژاد رو كنار گذاشت . درست بعد از كنار رفتن لنكراني از كابينه دوم معرفي شده به مجلس. يكي از دلايل عدم اعتماد دوباره مردم به اصولگرا ها و پايداري و ... همين شل كن سفت كن هاشون بود . كه دولت قبل رو بي در و پيكر كرده بودن.
    • بی نام IR ۲۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      6 1
      هرچند این بحث مربوط به مناظره هانیست ولی اون مناظره بیشتر شبیه شو بود. پس نمایندگان اصلی احزاب کجا بودند
    • بی نام A1 ۰۴:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      24 1
      جاش باشه یا نباشه منم با ایشون موافقم. مجری بیطرف نبود.
  • بی نام A1 ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    84 0
    برای همین بود که اقایانی مثل الله کرم اعلام جنگ به دولت منتخب داده بودند چون کاندیدای شان رای نیاورد و مردم نیز نسبت به رئیس جمهوری که اقایان دوستش میداشتند مورد انزجار مردم قرار گرفته بود
  • بی نام IR ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    227 8
    آقای نبوی! یادت نره که مهندس موسوی مجبور بود که در زمان جنگ اقتصاد را به صورت دولتی اجرا کند وگرنه مردم از گرسنگی می مردند. باید منابع یکسان بین مردم قسمت می شد و شرایط جنگ ویژه است. شما هنوز بحث می کنی؟ مهندس موسوی با موفقیت زمان جنگ را به پایان برد و بعد هم برای تغییر کنار رفت. چرا اینجوری خدمات افراد را زیر سئوال می برید؟
    • مهمان IR ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      116 3
      آخه کارنامه درخشانشون راتو هشت سال گذشته دارن . بندگان خدا تادیروز تمام قد پشت دولت بودن حالامیگه کی بود کی بود من نبودم . واقعا رو که نیست . خوب بگذریم فعلا همین یکیو بزرگ کنید نقد دولت جنگ پیشکش .
    • zia IR ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      2 7
      همانطور که شما خدمات احمدی نژاد ودولتش را غیرمنصفانه زیرسوال بردید
  • عشق احمدی نژاد IR ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    سلیمی هی میپرسید فراجناحی یعنی چی ؟ دهقان میگفت تو یه جلسه دیگه میگم یعنی تا این حد آگاهی دارن از فراجناحی . واقعا یاد مناظره 88 افتادم هی کجایی احمدی نژاد دلم برای صداقتت یه ذره شده خبر مرد نیستی نزاری
    • بی نام IR ۲۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      108 4
      صداقت؟....وقت کردی یه سر از خونه برو بیرون
    • بی نام A1 ۰۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      44 4
      «عشق احمدی نژاد» تو هنوز زنده ایی چون یادمه معمولا می نوشتی «زنده به عشق احمدی نژاد» در هر حال دوست عزیز عشق یکسره مایه دردسره یه سری به خودت بزن ببین چرا این جوری شدی حتما خیلی چیزها دستت می آد نشد یه سری به جامعه بزن ببین درد مردم چیه؟ نشد... نشد نمی دانم بایست چه کار کنی برو خوش باش عاشقی را هم عالمی است اما توقع نکن کسی حرفت را قبول کنه چون مردم عقل دارند و انتخاب می کنند ولو اگر یک بار هم اشتباه کنند
    • بی نام IR ۰۴:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      41 2
      سلیمی نمین قطعا سخنان روحانی را گوش نداده بود.یعنی وقت برای شنیدن و خواندن حرف رقبا ندارد! وگرنه خود اقای روحانی دقیقا تفسیر و معنای فراجناحی و اعتدال را تعریف کرده است.
    • بی نام A1 ۰۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      39 2
      میتونی بری نارمک در خونه اش حال کنی
    • عشق احمدی نژاد IR ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      2 16
      حالا فراجناحی یعنی چی ؟ فک کنم از یکی پرسیده باشین تا حالا ...........
    • بی نام A1 ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۴
      0 0
      خبر انلاین با جریان موافقه - بی طرف نیست
  • سپهر A1 ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    143 7
    آقای نبوی اگر بخواهیم منصفانه صحبت کنیم شما هم میتوان در گروه ساکتین "ظلم به مظلوم" در دوران 8 سال احمدی نژاد نام برد.
  • دهقان A1 ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    94 7
    جناب اقای نبوی هرکس خلاف سلیقه شما حرف زد از اصول عبورکرده ؟اصلاحات عین اصول بود نه تجدیدنظر.برگشت به ارمانهای انقلاب بود.درضمن شما باید قبول کنید یا مردم؟دولت اصلاحات هنوزهم بیشترین طرف دار را دارد.
    • بی نام A1 ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      3 18
      تو کامنت های خبرآنلاین فقط!
    • ابی IR ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
      2 0
      مگه پرسپولیس استقلاله که مردم طرفدارش باشن مردم ارزونی میخوان مسکن میخوان بقیش چرت.این حزب بازیا واسه شما مرفهینه .
  • سرخوشي اصل IR ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    59 1
    نخبگان اصولگرا باید به سمت طراحی ساز و کاری باشند که در مواقع لازم بتواند اصولگرایان را به وحدت برساند. چه جمله ي رمانتيكي!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • بهرام A1 ۲۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    34 4
    ازنظراصولگرایان دو نوع دیدگاه وحزب درکشورهست 1اصولگرایی که همه عقل کل خوب مومن وپاک و انقلابی وحافظ خون شهدا و2هرکس با اینها نیست خاین ووطن فروش و امریکایی وضددین وانقلاب و خلاصه ىا بایداصولگرا باشی یا ..... مثلاروزنامه کیهانو ببینید
  • بی نام RS ۲۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    32 1
    جالبه مجری جوری تو برنامه هاش از مهمونا در باره اصولگرایی سوال میپرسه که انگار تو این مملکت یک نوع جریان فکری وجود دارد و آنهم اصولگرایی است و غیر اصولگرا اصولا در دایره سیاسی مملکت ما وجود نداره!!!! پروژه ای نرم برای حذف کامل سیاسی اصلاح طلبان از گفتمان نظام.
  • ارزو A1 ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    30 2
    زنده باد خبر انلاین که نظرات مردم رو در دسترس همه میزاره وننگ بر انهایی که براشون این نظرات و مثبت های کامنت در مطالب این سایت وباقی سایتها بی اهمیته .
  • بی نام A1 ۰۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    27 2
    آقای نبوی خیلی خوب می دانند که اصلاحات همان معنی اصلاحات را داشت نه تغییر مبانی و بنیادی در یک مقطعی نخبگان مملکت به این نتیجه رسیدند که برای عملیاتی کردن ایده ها و آرمان های انقلاب بایست بعضی حدود و شرایط باز تعریف شود باید بعضی قوانین و مقررات اصلاح شود باید بعضی نگاه ها تغییر کند باید بعضی از شرایط تلطیف شود و ... نشد نپذیرفتند عده ایی از همین اصلاح طلب ها به افراط افتادند باز هم نشد و اوضاع بدتر شد درگیری پیش آمد مسلما آنهایی که در راس بودند به دلیل این قبیل اصلاحات منافع شان به خطر می افتاد به فکر چاره افتادند و انتقام جانانه ای از اصلاح طلب ها گرفتند نتیجه کشید به امروز حالا دیگر باید پذیرفت که افراط نمی تواند مبنای درستی در تفکر و عمل باشد.
  • بی نام A1 ۰۳:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    25 0
    (ادامه از قبل) شما هم به خوبی می دانید که همین طور بوده است و بقیه حرف ها پوششی برای این رقیب سر سخت که به حق طرفدار امام و گفتمان امام بوده و هست بود اگر جناح مطلوب شما اجازه می داد تا ایده های قابل طرح در یک فضای مناسب مطرح به رای گذاشته شود حالا شاید حال و روز بهتری داشتیم امروز هم که بخشی از ایده های اصلاح گری در دولت آقای روحانی می تواند جای طرح داشته باشد متاسفانه جناح های مطلوب شما نمی خواهند این اجازه را بدهند تا حداقل در یک فضای گفتمانی این مطرح شود و دقیقا این همان مسئله ایی است که هر تفکر اصلاح گرایانه به نفع نظام با آن روبرو است
  • بی نام A1 ۰۴:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    66 3
    احمدی نژادو خودشون آوردن که کشورو به این روز انداخت حالا خودشونو کنار میکشن
  • حزب الله زمان امام A1 ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    20 1
    به فکر مردم باشین نه سیاست بازی چپ و راست و اینا همش سیاست بازیه قانون اساسی که مردم واسش خون دادن مشخصه چطور تو شرایط جنگ مردم این همه مشکل نداشتن؟تازه جنگ رو هم دولت اداره میکرد
  • بی نام IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    29 2
    تندرو ها در همه دنیا غیر از لطمه زدن کاری را از پیش نمیبرند نمونه اش را هم دیدیم!
  • کاوه A1 ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    5 2
    خیلی جالبه خبرآنلاین! یکی از نظر هایی که در صبح بیش از 200 عدد لایک خورده بود الان میبینم که تعداد آن کاهش پیدا کرده !؟؟؟؟؟؟؟ آیا شما نظرات را ری ست میکنید؟؟؟!!!!!