انحصاری بودن صدا و سیما در ایران، نقش‌های متناقضی برای بزرگ‌ترین رسانه کشور رقم زده که لاجرم مدیران آن باید این نقش‌ها را ایفا کنند.

 

1-  تجربه نشان داده است در بدو فعالیت دولت‌ها و آنگاه که هنوز دولتمردان جدید در حال نقد دولتمردان قدیم هستند و صدا و سیما هر شب تصاویر تودیع و معارفه را پخش می‌کند، روابط دولت‌ها با صدا و سیما تفاهم‌آمیز است؛ اما پس از چندی، و به هنگامی که چرخ اجرایی مملکت معیوب می‌چرخد و مسؤولان باید به نارضایتی‌های مردم و افکار عمومی، پاسخ دهند خیلی چیزها بهم می‌خورد و روابط دو نهاد بسیار مهم و تأثیرگذار هم متأثر می‌شود!
2- انحصاری بودن صدا و سیما در ایران، نقش‌های متناقضی برای بزرگ‌ترین رسانه کشور رقم زده که لاجرم مدیران آن باید این نقش‌ها را ایفا کنند. برای مثال، دولت‌ها‌ از یک سو بودجه صدا و سیما را تأمین می‌کنند و از سوی دیگر خود را فاقد رسانه تصویری اختصاصی برای پوشش فعالیت‌هایشان می‌دانند، به همین دلیل از رسانه ملی توقع دارند که بخش عمده‌ای از برنامه‌های خود را به پوشش فعالیت‌های آنان اختصاص دهد. در نقطه مقابل صدا و سیما که از جهت تأمین بودجه وامدار دولت‌هاست، رسالت خود را در برابر آنان چگونه باید ایفا کند؟ صرفاً باید مبلغ دولت باشد یا باید نقش آگاهی‌رسان و پاسخ‌دهنده به افکار عمومی که لزوماً همسو با جهت‌گیری‌های دولت‌ها نیست را نیز داشته باشد؟
3- قانون، امکان فعالیت تلویزیون‌ های خصوصی و حتی مورد حمایت دولت را در ایران نمی‌دهد.
4- در سال‌های اخیر، صدا و سیما تلاش کرده، با تأسیس شبکه‌های استانی و شبکه‌های تخصصی، سبد تصویری خود را متنوع کرده و به مخاطب اجازه انتخاب دهد. از رهگذر این اقدامات، تجارب گرانسنگی نصیب مدیران و کارگزاران رسانه ملی، شده است.
5- از نظر فنی و زیرساختی راه‌اندازی یک شبکه جدید برای صدا و سیما مقدور است. رسانه ملی می‌تواند شبکه‌ای برای پوشش فعالیت‌های دولت تازه‌شکل‌گرفته تدبیر و امید، تأسیس کند و مدیریت کلان آن را به شورایی بسپارد که اگر نمایندگان دولت در آن اکثریت نیستند، به اندازه نمایندگان صدا و سیما باشند، تا دولت بتواند در هر لحظه‌ای که خواست از طریق شبکه اختصاصی خود با مردم ارتباط برقرار کند. این می‌تواند تجربه‌ای جدید با نگاهی مثبت و امیدوارانه به آینده باشد. تجربه‌ای که از یکسو به نیازهای رسانه‌ای دولت پاسخ می‌دهد و از سوی دیگر، از نقش‌های متضاد صدا و سیما می‌کاهد.

 

کد خبر 309992

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
    9 54
    فعلا که صدا و سیما برای دولت تدبیر وامیدتان سنگ تمام گذارده و همه جا به تعریف و تمجید از این دولت مشغول است و ثناگوست رسانه های دیگر اعم از رزی نامه ها و سایت ها هم مجیزگویند دیگر شبکه تصویری برای مجیزگویی برای چه می خواهید
    • بی نام IR ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
      25 7
      فقط حیف این دولت در کشوری تشکیل شده که همچن افرادی با چنین طرز فکری در ان زندگی میکنند
    • بی نام A1 ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
      12 3
      چی میگی؟ هر جا تونسته پنبه دولت جدید رو زده. نمایشگاه تهران رو هم که ازشون پس گرفت دولت دیگه واویلا میشه!
    • بی نام IR ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
      7 1
      نه برای دولت احمدی نژادتان سنگ تمام نگذاشت
  • بی نام A1 ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
    17 4
    واقعا انحصاری بودن صدا و سیما معضلی برای مردمه،آزادی با این انحصار ادعایی بیش نیست وجود این صدا وسیما می تونه نشانه آزادی در ایران باشه
  • بی نام GB ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
    0 9
    فکر کردید میتونید کودتای مخملی کنید؟ خواب دیدید خیره ما بیداریم
  • حامی A1 ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
    3 0
    دمت گرم. تا کی باید انحصار صدا وسیما ادامه داشته باشه؟؟ تازه رئیس اصولگرای صدا و سیما با دولت شبه اصلاح طلب دکتر روحانی قطعا مشکل خواهد داشت و این بی عدالتیه.
  • اکبر دانایی فر IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۴
    2 0
    برو خدمت کن مگو چیست کار.....کار کردن برای مردم صدا وسیما نمی خواهد مردم دچاره تبرم هستند .....

آخرین اخبار