به گزارش خبرآنلاین، کتاب «نقشه راه اقتصاد مقاومتی در بیانات مقام معظم رهبری» در راستای تبیین مفهوم و بیان الزامها و ارکان اقتصاد مقاومتی که مشتمل بر بیانات، رهنمودها و سیاستهای امور اقتصادی رهبری است، در سه بخش و 10 فصل به همت ابراهیم زارعی گردآوری و از سوی انتشارات ایران منتشر شده است.
زارعی در مقدمه این کتاب میگوید: «در مناسبات منطقهای و بینالمللی جهان امروز، عنصر اقتصاد یکی از ابزارهای راهبردی و کلیدی ایجاد قدرت و امنیت ملی کشورها بهویژه کشورهای در حال توسعه و جهان سوم میباشد. در کشور ما نیز در اسناد بالادستی نظام نظیر قانون اساسی، سند چشمانداز 20 ساله و قوانین برنامههای توسعه پنج ساله اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور توجه ویژهای به اقتصاد شده است. حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری نیز توجه ویژهای به ساماندهی اوضاع اقتصادی کشور بهویژه رفع نقاط ضعف حاکم بر اقتصاد ایران و مواجهه هوشمندانه با فشارهای اقتصادی دشمنان نظام بهویژه مقابله با تحریمهای اقتصادی دول غربی داشتهاند بهطوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی، دهه چهارم انقلاب را «دهه پیشرفت و عدالت» نامیدهاند و مهمترین محورها و ارکان این دهه را موضوعات اقتصادی نظیر همت مضاعف و کار مضاعف، جهاد اقتصادی و حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی اعلام فرمودهاند. در سال 1389 نیز راهبرد «اقتصاد مقاومتی» را به عنوان راهکاری برای مقابله با فشارهای اقتصادی دشمنان به مسؤلین ارشد نظام ابلاغ نمودهاند و همگان را به گام برداشتن در این مسیر توصیه نمودهاند.»
«مفهوم، الزامات و ارکان اقتصاد مقاومتی»، «رکن اول اقتصاد مقاومتی: حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ملی»، «رکن دوم اقتصاد مقاومتی: اقتصاد بدون نفت»، «رکن سوم اقتصاد مقاومتی: مدیریت منابع ارزی»، «رکن چهارم اقتصاد مقاومتی: مردمی کردن اقتصاد»، «رکن پنجم اقتصاد مقاومتی: مدیریت و اصلاح الگوی مصرف»، «رکن ششم اقتصاد مقاومتی: صنایع دانش بنیان»، «رکن هفتم اقتصاد مقاومتی: مبارزه با فساد اقتصادی»، «رکن هشتم اقتصاد مقاومتی: خودکفایی»، «رکن نهم اقتصاد مقاومتی: مبارزه با قاچاق کالا»، «رکن دهم اقتصاد مقاومتی: جهاد اقتصادی» و «سیاستها و رهنمودهای کلی» عناوین بخشهای مختلف کتاب «نقشه راه اقتصاد مقاومتی در بیانات مقام معظم رهبری» را تشکیل میدهند.
در پشت جلد این کتاب نیز این بخش از بیانات مقام معظم رهبری درج شده است: «مسئله اقتصاد مهم است؛ اقتصاد مقاومتی مهم است. البته اقتصاد مقاومتی الزاماتی دارد. مردمی کردن اقتصاد جزو الزامات اقتصاد مقاومتی است. این سیاستهای اصل 44 که اعلام شده، میتواند یک تحول به وجود بیاورد؛ و این کار باید انجام بگیرد. البته کارهایی انجام گرفته و تلاشهای بیشتری باید بشود. بخش خصوصی را باید توانمند کرد. هم به فعالیت اقتصادی تشویق بشوند، هم سیستم بانکی کشور، دستگاههای دولتی کشور و دستگاههایی که میتوانند کمک کنند مثل قوه مقننه و قوه قضائیه کمک کنند که مردم وارد میدان اقتصاد شوند.»
در بخشی از کتاب با عنوان «شناسایی و حذف گلوگاههای فساد، توسط دولت» میخوانیم:
مبارزه با فساد، بسیار جدی است. من گله کردم و هنوز هم از بعضی دستگاهها گله دارم که وقتی ما چند سال پیش مسألهمبارزه با فساد را مطرح کردیم، به جای این که سینه سپر کنند و به میدان بیایند و پرچم را در دست بگیرند، توجیههای سیاسی و تعدیل های غلط و سیاستبازانه روی این مسأله گذاشتند و آن کاری که باید بکنند، نکردند. حالا نمایندگان مجلس این کار را بکنند؛ مسئولان دولتی این کار را بکنند؛ شما مسئولان بخشهای مختلف و مدیران دولتی این کار را بکنید. مردم نمیتوانند با فساد مبارزه کنند. مبارزه با فساد، کار دستگاههای حکومتی است. ذهن هم فقط به سمت دستگاه قضایی نرود؛ دستگاه قضایی آخرالدواء است. من گفتم بعضی از بخشها درباره فساد مطالعات عمیق کنند. چند مجموعه در این زمینه تدوین کردند و برای من آوردند که درباره مسأله فساد و شیوههای فساد و رخنهگاههای فساد تحقیقی صورت گرفته بود. دیدیم مهمترین بخشی که میشود با فساد مبارزه کرد، دولت است. خود دولت هم این را قبول دارد و دنبال کرده است. برای مبارزه با فساد، در دولت انصافاً کارهای مهمی هم در گلوگاه انجام گرفته است. گلوگاههای فساد باید گرفته شود. این که شما میبینید، جنسی نباید وارد شود، اما وارد میشود؛ نباید به کسی امتیازی داده شود، اما داده میشود؛ اولین چیزی که به ذهن انسان میرسد، باید گمان وجود فساد و ارادهی فاسدی باشد.»
چاپ نخست کتاب «نقشه راه اقتصاد مقاومتی در بیانات مقام معظم رهبری» با شمارگان دو هزار نسخه، 144 صفحه و به بهای چهار هزار و 500 تومان به تازگی از سوی انتشارات ایران راهی بازار نشر شده است.
6060
نظر شما