اظهارات شمقدری و ایوبی در مراسم تودیع و معارفه

حجت الله ایوبی معاون وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی گفت که با درایت علی جنتی مسائل خانه سینما حل و فصل خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم معارفه حجت‌الله ایوبی معاون سینمایی و علی‌اصغر کاراندیش معاون توسعه مدیریت و منابع در سالن نشست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم محمد مهدی فداکار معاون سابق توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد تودیع شد. او گفت: «تشکر می کنم از دکتر حسینی که در طی این چند سال به من اعتماد کردند. شاید کاستی‌هایی در این مدت داشتم که امیدوارم همکاران و بزرگواران بر من ببخشند. تشکر دوم من از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آقای جنتی است که این بار مسئولیت را از دوش من برداشتند.»

او ادامه داد:«خوشبختانه در در این مدت در حوزه اختیارات من، بحث خدمات رفاهی بیشتر شد و فضایی خوبی فراهم شد. یکی دیگر از بحث‌های ما طرح‌های «مهر ماندگار» بود که به دلیل مشکلات مالی بخشی از آن‌ها انجام نشد.»

فداکار افزود: «امیدوارم آقای کار اندیش با سوابق مفیدی که در کارنامه شان دارند، کمک کنند تا بهتر از ایامی که من خدمت کردم در خدمت دوستان باشند.»

جواد شمقدری رئیس سابق سازمان سینمایی دومین معاون وزیری بود که تودیع شد. او با اشاره به شرایط سیاسی کشورهای منطقه گفت: «در این لحظات عده‌ای در آن سوی دنیا بر طبل جنگ می‌کوبند که در ابتدای همین جلسه می‌خواهم این جنگ طلبی را محکوم کنم و باید سینما‌گران در این شرایط واکنش مناسبی را از خودشان نشان بدهند. دولت منتخب با برنامه گفت و گو در عرصه جهانی وارد کار شد، اما شاهد این موضوع هستیم، آن‌ها که دشمن ملت های مظلوم هستن در دشمنی خودشان جدی هستند.»

او ادامه داد:«امروز در جشنواره های جهانی تحریم های جدی‌تر علیه فرهنگ ایرانی - اسلامی ما شکل گرفته که امروز به راحتی برخی فیلم هایی ما را نمی پذیرند و تنها فیلم هایی که زیر زمینی ساخته می شوند و یا کارگردان هایی که اسم ایرانی را یدک می کشند در این جشنواره ها دیده می شوند.»

شمقدری افزود:«امروز دیگر باید عرصه های دیگر بین المللی را فتح کنیم.به نظر من جشنواره های بین المللی مثل بالکن خانه است اگر صاحبخانه فقط حواسش به بالکن خانه باشد، از اصل خانه دور می شود. سینمای ایران طی سال‌های اخیر شرایط حساسی را طی کرد و خوشبختانه توانست از فضای گلخانه‌ای خارج شود و در هوای آزاد قرار گرفت، البته در این میان با تهدیدهایی هم روبرو است و ممکن است در معرض آفت قرار بگیرد.»

معاون سابق وزارت ارشاد ادامه داد:«سینمای ایران در حال حاضر در دوران بلوغ قرار دارد و این وظیفه مدیران سینما است که به اعتلای سینمای ایران کمک کنند. این روزها شاهد هستم که برخی از سینمای دهه 60 و 70 ایران یاد می‌کنند و من از این یاد آوری خرده نمی‌گیرم؛ چرا که سینمای ایران در آن زمان دوران کودکی و نوجوانی‌اش را طی می کرد. »

شمقدری به بیان ابتکارات و عملکردهایش در دوران مدیریتش اشاره کرد و گفت: «عملکرد ما بیش از 100 مورد است اما در اینجا به نیازها و اولویت های سینمای ایران اشاره می کنم. نخستین اقدام تلاش و برنامه‌ریزی برای گسترش و ایمن‌سازی قالب‌های مختلف عرضه و نمایش فیلم‌های ایرانی، شبکه نمایش خانگی و بازارهای بین المللی است.بحث رابطه سینمای ایران با صدا و سیما و خرید فیلم های ایرانی توسط صدا و سیما بحث جدی است. قاچاق فیلم ها و قانون کپی رایت دو موضوعی است که باید به آن توجه ویژه ای شود. بحث تحریم پنهانی سینمای ایران در بازارهای جهانی مطرح است که سعی کردیم بازار منطقه ای ایجاد کنیم که متاسفانه مهلت پیدا نکردیم که این ارتباط ها را بیشتر کنیم. سینما گران مصری و تونسی برای ارتباط بیشتر میان فرهنگ‌ها به ایران آمدند، اما فرصت نشد تا ما به کشورهای آنان سفری داشته باشیم و متاسفانه امروز شرایطی پیش آمده است که مدیر جشنواره قاهره می‌گوید حاضر نیست فیلم ایرانی را در جشنواره اش بپذیرد.»

شمقدری به محور دوم بستر سازی سینمای ایران اشاره کرد و گفت:«افزایش استحکام پایه های پشتیبانی کننده سینمای ایران نکته مهمی است که باید به آن توجه کرد. در سال 90 اتفاق خوبی در سینمای ایران افتاد اما در سال 91 و سال جاری اساسا سهم فرهنگ در بودجه کم دیده شده است. در حوزه سینما به یمن جلسات شورای سینما اتفاقات خوبی افتاد. از طرف دیگر قوانین و آیین نامه ها نیاز به تغییرات دارد که ما مقداری از این تغییرات را آغاز کردیم.»

او گفت:«در بخش دولتی طی سال‌های گذشته سازمان سینمایی شکل گرفت، اما در بخش خصوصی ما چیزی به اسم تشکیلات منسجم نداریم و نیاز هست تا کار جدی در این زمینه انجام شود و امیدوارم با تدبیر سینماگران بخش خصوصی فعال شود و تصدی‌گری به سمت بخش خصوصی برود، ولی بخش خصوصی الان این توان را ندارد.»

شمقدری افزود:«بخش بعدی مهارتی است اگر تمام توان ما تربیت کارگردان باشد ما به بحران بیکاری کمک کرده ایم و این تربیت نیروی جوان سینما گر باید با فرایند حساب شده‌تری انجام شود، شما ببینید که در هالیوود کسی به این راحتی نمی‌تواند کارگردان شود.»

او ادامه داد:«بحث آخر در عرصه تولید و نمایش است. ما سال گذشته تصمیم گرفتیم 200 سالن سینما را به سیستم دیجیتال مجهز کنیم و فقظ 70 سالن سینما تجهیز شدند و امیدوارم به مرور تمام سالن‌های سینما از چنین امکانی برخوردار باشند.»

او با اشاره به محور سوم فرایندهایی که باید در حوزه فرهنگ انجام شود گفت: «پیوند جدی‌تر با هویت و زیبایی شناسی دینی است. سینمای ایران در این عرصه‌ها کوتاهی کرده است. توجه به گفتمان انقلاب و مخاطب شناسی منطقه‌ای از ملزومات این اتفاق است.»

او در پایان گفت:«از دکتر حسینی تشکر می‌کنم که این مسئولیت را به من سپردند و اگر بر عهده خودم بود، دوست نداشتم از این پست بروم چرا که در جمهوری اسلامی فرار از مسئولیت معنی ندارد و خودم به راحتی این مسئولیت را ول نمی کردم و یکی باید من را به زور بر می‌داشت.»

در ادامه این مراسم علی اصغر کار اندیش معاون توسعه مدیریت و منابع گفت: «از حسن اعتماد آقای جنتی برای دادن این پست به من تشکر می‌کنم و همچنین از زحمات دکتر حسینی و سایر معاونین نیز تشکر می کنم.»

او ادامه داد: «بدنه وزارتخانه ما بدنه کارشناسانه خوبی است و توانایی بالقوه زیادی دارد، اگر ما مدیران، توان مدیریت داشته باشیم از این پتانسیل می توان به نحو مطلوب استفاده کنیم.»

او افزود:«از همین امروز باید به همکاران و کارمندانی که با من در ارتباط هستند بگویم که روزهای سه شنبه از ساعت 10 تا اذان ظهر با آنها ملاقات خواهم داشت و با تعیین وقت با پرسنل و بازنشستگان این ارگان گفت و گو خواهم کرد.»

در ادامه مراسم دکتر حجت الله ایوبی پشت تریبون حاضر شد و گفت:« در ابتدای صحبت هایم باید بگویم اتفاقا در دنیایی که بر طبل جنگ می کوبند باید دیگران ببینند و بیاموزند که جمهوری اسلامی ایران مسیر درستی را طی می کند. گفتمانی می‌آید و می رود و جابجایی قدرت با شکوه انجام می‌شود.»

او افزود: «جا دارد اینجا از دکتر جنتی که سخت‌ترین مسئولیت را به من سپرد و به من اعتماد کرد، تشکر کنم.انگیزه من برای آمدن به این عرصه قطعا به اندازه آقای شمقدری نبود، ولی وقتی آمدم فکر می‌کنم تقدیر و سرنوشت این بود و خدا را سپاس می‌گویم و به سینما‌گران و اهالی فرهنگ این کشور این اطمینان را می‌دهم که قدر این مسئولیت را می‌دانم و تمام توان و انرژی‌ام را برای خدمت به سینمای پر افتخار جمهوری اسلامی که باعث فخر نظام و جمهوری اسلامی است، انجام می‌دهم. سینمایی که معنویت، اسلام و خانواده را به جهان نشان داد. اگر دهه 70 به قول آقای شمقدی دوران کودکی سینمای ایران بود، همین سینما درهای جدیدی را در سینمای جهان گشود.»

ایوبی افزود:«ژان کلود کریر یکی از دوستان صمیمی من است. او می‌گفت در دهه 70 به کرات دیدم فیلم های ایرانی راه جدیدی را برای ما گشودند و اروپایی‌ها از سینمای ایران آموختند و ما باید با این سینما پر مهر باشیم.»

ایوبی افزود:«من از تمام سینما گران که در این مدت من را غرق در محبت خود کردند، تشکر می کنم. من پس از گرفتن این پست اولین قدم ها را برداشتم و خوب شنیدن را آغاز کردم. حدود 20 نفر از مدیران و سینماگران را تا به حال ملاقات کردم و این ملاقات‌ها ادامه خواهد داشت. من هم می‌دانم سینمای ایرانی دچار چه التهابی است و در جایگاهی که شایسته‌اش هست،  قرار ندارد.»

او ادامه داد:«من قول می دهم با شفافیت و استفاده از خرد جمعی مشکلات این خانواده را حل کنم. سازمان امور سینمایی خانه همه شماست و من بر این باورم با اعتماد متقابل می‌توان شاهد بروز خلاقیت‌ها و اتفاقات بسیار مهم در عرصه سینما بود. سینمای ایران آماده است که وظیفه تاریخی خود را عمل کند و آماده است که در عرصه روابط خارجی و در اعتلای جمهوری اسلامی کمک کند.»

ایوبی افزود:«حضور در عرصه های بین الملل حق سینمای ایران است. ما خود شاهد بودیم کسانی که برای جشنواره ها فیلم ساختند دوام نیاوردند، اما آن‌هایی که در جشنواره خارجی شرکت کردند و ریشه در خاک داشتند، موفق بودند. امیدوارم که در سینمای ایران از حاشیه به متن برویم و باید به مردم آموزش سینما رفتن بدهیم.باید ارتباط تلویزیون و سینما را دوباره احیا کنیم.»

او در پایان گفت:«ما اتاق فکری تاسیس خواهیم کرد و از بزرگان می خواهیم که به ما کمک کنند و همه مسائل سینمای ایران را با هم مرور خواهیم کرد.مسئله خانه سینما باید زود حل شود و با درایت جناب وزیر این اختلافات حل خواهد شد.به نظر من مسئله خانه سینما کوچک است.سینمای ایران جوان رو به رشدی است که می خواهد حرکت کند و خار کوچکی به پایش رفته است که مانع حرکتش می شود و آن خار کوچک مسئله خانه سینما است و بار دیگر سینمای ایران پویا و ارزش گرا به راهش ادامه خواهد داد.»

57247

 

کد خبر 310937

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آرین A1 ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    35 0
    خدارو شکر انداختنت بیرون وگرنه...
  • محسن IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    33 0
    والا من که حوصله خواندن صحبت های ایشان رو ندارم .ولی چیزی که مشخص است به اهالی سینما هر چند دوره ایشان خوش نگذشته بجز آقایان.... اما به ایشان خیلی خوش گذشته. ولی در کل حیف شد امسال نیستند که مراسم اسکار لابی کنند.
  • بی نام A1 ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    25 0
    آقای شمقدری نمیخواست بره .اما بالاخره فرستادنش بره ههههههههه
  • بی نام IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    23 0
    برو عمو.....
  • سینا IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    27 0
    فیلمی که ازهنربری بود طوفان شن شمقدری بود
  • بی نام A1 ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    22 1
    هر کسی چند روزی نوبت اوست!! آقای شمقدری
  • جهان A1 ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    7 0
    خدا روشكر دست انثال شمقدري وسلحشور از سينماي ايران كوتاه شد
  • بی نام A1 ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۰
    6 0
    آقای شمقدری ظلم شما با چاشنی فرهنگی وهنری یه ویژه مذهبی دروغین مدیران سینمای جوان کشور فراموش نخواهد شد مخصوصا بکارگیری آدم های خالی از فکر واندیشه وهنر وسینما

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین