فارس نوشت:
سید ضیاءالدین مظهری با بیان این که یکی از عادات غذایی غلط که در دوران نوجوانی شکل میگیرد، تمایل نوجوان به صرف غذاهای حاضری است، گفت: این غذاها از نظر دارا بودن ریز مغذیهایی مانند آهن، کلسیم، ریبوفلاوین (ویتامین B2) و ویتامین A فقیر هستند. اگر در کنار این رژیم غذایی از میوهها و سبزیها استفاده نشود، فرد دچار کمبود ویتامین C نیز میشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به این که اغلب غذاهای آماده حاوی بیش از 50 درصد چربی هستند که تهدیدی جدی برای سلامت به شمار میروند و البته در این زمینه رسانههای گروهی نیز تأثیر زیادی بر انتخاب غذا توسط نوجوانان دارند، افزود: آمارها نشان میدهند که به طور متوسط هر کودکی که به سنین نوجوانی میرسد، تقریباً در حدود 100 هزار تبلیغ مواد غذایی از طریق تلویزیون و مجلات میبیند که اغلب این تبلیغات به معرفی محصولات غذایی اختصاص دارند که سرشار از چربی و قندهای ساده هستند.
این متخصص تغذیه گفت: در حدود 65 درصد این تبلیغها مربوط به نوشابههای گازدار و شیرینی و شکلات هستند که میتواند خطر بالقوهای برای بروز چاقی در کودکان و نوجوانان باشد. این مسائل روی هم رفته باعث خواهند شد که نوجوانان در معرض ابتلا به بیماریهای ناشی از کمبود دریافت ویتامینهای A، B6، فولات، B2 و همچنین مواد معدنی چون آهن، کلسیم و روی باشند. علاوه بر این کمبود دریافت منیزیم، مس و منگنز نیز در دختران نوجوان دیده میشود.
وی گفت: چاقی یکی دیگر از مشکلات نوجوانان است و همان طور که میدانید میتواند زمینه ساز بروز بسیاری از بیماریهای مزمن در دوران بزرگسالی باشد. دیابت، بیماریهای قلبی - عروقی، انواع سرطانها، ناراحتیهای کلیوی، ناراحتیهای مفصلی و ناباروری از جمله عوارض چاقی به شمار میروند.
مظهری گفت: بروز این کمبودها در دختران خطرات جبران ناپذیر بیشتری را نسبت به پسران دارد، زیرا عدم کفایت تغذیهای رژیم غذایی و اختلالات رشدی ناشی از آن میتواند مشکلات عدیدهای را در دوران بارداری و پس از آن برای مادر و همچنین جنین ایجاد کند. به طوری که این مسئله بر تکامل فیزیکی، عصبی و روحی کودک این افراد هنگام بارداری تأثیرات جبران ناپذیری خواهد داشت
نظر شما