کانون اصلی طراحی تولید انبوه فتنه ها و تأمین هزینه هاو سرمایه های لازم و مرکز برنامه ریزی صدور آن ها به سراسر جهان عرب و جهان اسلام در کشورهای عرب ثروتمند نفتی خلیج فارس بویژه در عربستان سعودی قرار دارد که از طریق سیستم اطلاعاتی آن که بندر بن سلطان سفیر پیشین عربستان در رأس آن قرار دارد با امریکا هماهنگ و بلکه در خدمت آن است.
یکی از اهداف اصلی فعالیت کانون فتنه و درگیر ساختن همه ملت ها و کشورهای حوزه بیداری و مقاومت به بحران های داخلی یا درگیری های فیما بین، ممانعت از انتقال موج تحولات و آزادی خواهی به درون همین حوزه نفتی امریکا در جنوب خلیج فارس از یک سو و دیگر پایگاه امریکا در منطقه یعنی اسرائیل از سوی دیگر است.
به رغم وجود ظرفیت های تحول در این حوزه و فعال شدن بخش هایی از آن از جمله در عربستان و بحرین، تلاش برای جلوگیری از بالفعل شدن ظرفیت های بالقوه اعتراضات اجتماعی با بدترین شیوه های غیر انسانی در کشورهای این حوزه جریان دارد که البته با سکوت هدفمند کشورهای غربی طرفدار حقوق انسان و ارزش دموکراتیک مواجه است.
کاربرد شیوه های عجیب خلاف حقوق طبیعی و بین الملل در سرکوب و مجازات فعالان و معترضان سیاسی وسکوت اربابان در این زمینه از خصوصیات استثنایی این کشورهاست. سیستم های قضایی و پلیسی علاوه بر استفاده از شکنجه های جسمی و روحی و بازداشت های طولانی و قرار دادن بازداشت شدگان در سلول های انفرادی که در بسیاری از نظام های استبدادی سنتی و مدرن رایج است، مسئولان این کشورها اقدام به سلب تابعیت از شهروندان و اخراج آن ها از کشورشان می کنند که در تاریخ بشریت این نوع مجازات کاربرد نادری داشته است.
یکی از کشورهایی که در سایه توجه انظار عمومی به سمت بحران های مشتعل منطقه ای، دست به سرکوب معترضان مسالمت جوی سیاسی و بازداشت های گسترده و بدون سروصدا زده و امپراتور رسانه ای نیز سیاست سکوت و سانسور را در مورد آن پیشه کرده است ، کشور امارات متحده عربی است.
اخیرا خبر اعتصاب غذای تعداد بسیاری از این زندانیان یا بازداشت شدگان اماراتی در اعتراض سیاسی به بد رفتاری های زندانبانان و نقض حقوق قانونی اشان به عنوان زندانی به بیرون درز کرده است و گفته می شود که برخی از آنان در حالت کما نیز قرار گرفته اند.
دادگاه امارات دو ماه پیش ۶۱ تن از مجموعه ۹۴ نفری را که به تهمت تلاش برای سرنگونی نظام حاکم طی عملیات گسترده ای بر ضد جریان اسلامی در این کشور، بازداشت کرده بود، به زندان با سال های مختلف محکوم کرد.
موج بازداشت اسلامگرایان در امارات در پی تحولات بیداری در منطقه شدت گرفته و حکایت از نگرانی شدید حاکمان از گسترش دامنه تحولات به این کشور کوچک و حاشیه ای خلیج فارس دارد.
زندانیان سیاسی به رفتار زندانبانان در جلوگیری از ملاقات با خانواده های خود و ضرب و شتم آن ها و محروم کردن زندانیان از روشنایی و خاموش کردن وسائل خنک کننده در درجات بالای دما در تابستان و نادیده گرفتن سایر حقوق قانونی آنان اعتراض کرده و به علت عدم توجه به اعتراضات و خواسته هایشان ، دست به اعتصاب زده اند.
در حال حاضر تلاش می شود در چارچوب جنبش مدنی مردمی در امارات، اعتراض به رفتار زندانبانان و عدم رسیدگی مسئولان به خواسته های قانونی آنان، به نهضتی مدنی در نامه نگاری به سران امارات تبدیل شود، و در جهت ارتقاء سطح مبارزات مردمی برای تبدیل شدن شهروندانی با حقوق سیاسی در این کشور گامی برداشته شود.
بهرحال رویارویی سران خلیجی با موج تحولات اجتماعی در داخل کشورهایشان و در بیرون و کشورهای دیگر، اگر در کوتاه مدت قادر باشد مصونیتی نسبت به تغییرات برای آن ها ایجاد کند ، بعید به نظر می آید که در پرتو تحولات جهانی بتواند آن ها را در میان مدت و درازمدت از دگرگونی های ریشه ای و بنیادی در امان نگهدارد.
سیاست ما
نظر شما