به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ سردار اسماعیل احمدی مقدم روز چهارشنبه در حاشیه رونمایی از سایت راهور ۱۲۰ درجمع خبرنگاران گفت: سخت گیری در زمینه معاینه فنی خودروها کم است و متاسفانه در قانون نقش پلیس در معاینه فنی حذف شده است، در حالی که آمادگی داریم در این زمینه فعالیت کنیم.
او با اشاره به اینکه برخوردهای پلیس به صورت کشفی و تجربی است، تصریح کرد ما هنوز یک مرکز تست ایمنی خودرو در کشور نداریم در حالی که وجود آن بسیار ضروری است.
فرمانده نیروی انتظامی در پاسخ به موضوع علل حادثه اتوبان تهران - قم گفت: وضع لاستیک، بی احتیاطی راننده از علل این حادثه بوده و تحقیقات مجلس در این زمینه همچنان ادامه دارد. باید برای شناسایی این عوامل تلاش کرد تا از تکرار حوادث این چنینی جلوگیری شود.
احمدی مقدم گفت: باید همه تحت یک برنامه، شبکه و سامانه کار کنند، خودروسازان باید ایمنی و استاندارد را در اولویت تولیدات خود قرار دهند.
او در مورد تاثیرگذاری جریمه ها بر شیوه رانندگی هم گفت: جریمههای راهنمایی و رانندگی یکی از عوامل بازدارنده و کاهش سوانح رانندگی محسوب میشود. صدور قبض جریمه کاهش، ولی هزینه آن افزایش یافته است و درآمدهای حاصل از آنها به خزانه واریز می شود.
احمدی مقدم گفت: براساس قانون هر سه سال یکبار باید نرخ جرایمرانندگی بر اساس نرخ تورم تغییر کند که بدین ترتیب تا پایان امسال جلسهای در این خصوص تشکیل شده و با توجه به نرخ تورم اعلامی توسط بانک مرکزی نرخ قبوض رانندگی به روز رسانی خواهد شد.
فرمانده ناجا درمورد سامانه راهور ۱۲۰ گفت: سایت ۱۲۰ فوریت های پلیس در امور راهنمایی و رانندگی است که امروز افتتاح شده و سامانه تلفنی آن نیز به زودی برقرار می شود. مردم در مورد جرائم می توانند با ۱۱۰ تماس گرفته و در امور راهنمایی و رانندگی به صورت اینترنتی یا تلفنی به ۱۲۰ مراجعه کنند.
به گفته او برای جلوگیری از اتلاف وقت مراجعان به مراکز پلیس +۱۰، امکان تسویه حساب اینترنتی در مورد تخلفات نیز پیش بینی شده که به سرعت فعال می شود.
احمدیمقدم در ادامه به تصادف اتوبوس های اسکانیا و کشته شدن ۴۴ نفر پرداخت و با اشاره به واکنش منفی مسئولان کارخانه تولید کننده اسکانیا نسبت به گزارش پلیس درمورد نقص ایمنی اتوبوسهای اسکانیا، گفت: درست است که اسکانیا خودروی معتبری است و اعتبار جهانی دارد حتی اعتبار جهانی دارد، اما بالاخره یک عیبی پیدا شده و باید آن را برطرف کرد، نه اینکه بگویند چون خودرو جهانی است کسی حق ندارد در مورد آن صحبت کند. این واکنش خودروساز تاثیر منفی در ذهن مردم میگذارد و مردم از خودروی آنها فاصله میگیرند.
فرمانده ناجا گفت: البته این گفتهها و فرهنگ از خودروسازان بزرگ راه افتاده است که انجمن را تشکیل دادهاند و آقایی که اصلا معلوم نیست چکاره است به خودش اجازه میدهد تا با رسانهها مرتبا مصاحبه کند و تا اتفاقی میافتد به پلیس یا سازمان استاندارد انتقاد وارد کند و در نهایت آنچه گم میشود در این بلوای رسانهای «حقیقت» است.
احمدی مقدم در ادامه گفت: مرکز تست ایمنی خودرو در کشور نداریم و ضروری است سازمان استاندارد یا پلیس این مرکز را راه اندازی کنند. معاینه فنی خودروها باید تعیین تکلیف شود و سختگیری برای صدور گواهی ایمنی و معاینه فنی شدت یابد. هماکنون در کشور مرکز حفظ ایمنی خودرو وجود ندارد و نظارت بر ایمنی خودروها به صورت تجربی و در عمل انجام میشود.
او گفت: ناجا آماده به عهده گرفتن مسئولیت معاینه فنی خودروها است و هر زمان که این مسئولیت به ناجا واگذار شود، زیرساختهای آن را ایجاد میکنیم.
47233
نظر شما