مهر نوشت:

وزیر نفت ایران و سفیر هند در دهلی نو چند هفته قبل مذاکراتی در تهران در سه محور اصلی نحوه دریافت منابع مالی حاصل از صادرات نفت، مشارکت کنسرسیوم هندی در طرح توسعه میدان گازی فرزاد B و چگونگی مشارکت سرمایه گذاران هندی در طرح‌های پتروشیمی ایران داشتند.

از این رو، وزیر نفت در اولین اقدام امتیاز تخفیف گازی به سرمایه گذاران هندی برای ساخت مجتمع‌های جدید پتروشیمی در بندر چابهار را لغو کرده است.

مطابق با توافقی که سرمایه‌گذاران هندی با وزارت نفت در دولت دهم دست یافته بودند، مقرر شده بود دولت 84 سنت تخفیف به ازای در هر میلیون بی.تی.یو گاز طبیعی در ازای سرمایه گذاری هند برای احداث یک واحد اوره در عسلویه یا چابهار ارائه کند که زنگنه این امتیاز را به حالت تعلیق درآورده است.

مخالفت با امضای قرارداد مشارکت در تولید

وزیر نفت ایران همچنین در دومین اقدام خود مخالفت رسمی وزارت نفت با مشارکت یک کنسرسیوم هندی در طرح توسعه میدان گازی فرزاد B را اعلام کرده و به وزارت انرژی هند اعلام کرده است که "نمی‌تواند نه دولت و نه مجلس را برای پذیرش این قرار‌داد متقاعد کند."

بر اساس قراردادهای مشارکت در تولید ، شرکت سرمایه گذار سهمی از تولید یا درآمد حاصل از آن را برمی‌دارد، اما در قراردادهای خدماتی تنها 15 درصد سرمایه گذاری برای توسعه میدان به شرکت سرمایه گذاری می‌رسد.

پس از 13 سال وقت‌کشی شرکت دولتی نفت و گاز هند (ONGC) برای تصمیم گیری توسعه میدان نفتی بینالود، شرکت ملی نفت ایران اسفند ماه سال گذشته از اجرای یک برنامه جدید برای توسعه این میدان دریایی در خلیج فارس توسط متخصصان داخلی خبر داده است.

با این وجود، زیرکچیان‌زاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره اردیبهشت ماه سالجاری با بیان اینکه شرکت‌های هندی طرف مذاکره هم برای توسعه این میدان فراساحلی پیشنهادهای جدیدی را به ایران ارائه کرده که در حال بررسی است، گفته است: در نهایت امسال تکلیف توسعه بخش‌های باقیمانده بلوک بینالود تعیین تکلیف خواهد شد.

بلوک فارسی حوزه‌ای هیدروکربنی در خلیج فارس شامل میدان نفتی بینالود و میدان گازی فرزاد B است که پس از کشف ذخایر هیدروکربنی در این منطقه، قرارداد توسعه این میدان با کنسرسیومی متشکل از سه شرکت دولتی هند در سال 2002 میلادی امضا شد.

با وجود گذشت نزدیک به 13 سال از امضای این قرارداد، هنوز قرارداد نهایی برای توسعه این میدان نفت و گاز با کنسرسیوم شرکت‌های هندی امضا نشده است. با این وجود مسئولان وزارت نفت با تاکید بر علاقه‌مندی شرکت‌های هندی برای حضور در این پروژه پنج میلیارد دلاری، تاکید کرده بودند: در حال حاضر مذاکرات فنی، مالی و قراردادی با این شرکتها در مراحل پایانی قرار دارد ضمن آنکه تاکنون مجوزهای دولتی لازم برای آغاز عملیات اجرایی میدان گازی فرزاد B در ایران صادر شده است.

در حال حاضر میدان فارسی با در اختیار داشتن 508 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی و 212 میلیون بشکه میعانات گازی حدود 25 درصد بیش از تولید گاز بزرگترین شرکت هند در جنوب این کشور است.بر اساس برنامه جامع توسعه تعریف شده، در فاز نخست امکان استخراج روزانه 1.1 میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی از این میدان گازی با حفر هفت حلقه چاه دریایی وجود دارد.

ایران به روپیه نفتی هندی‌ها نه گفت

گزارش ایندین اکسپرس حاکی از آن است که این عضو نفتی کابینه دولت تدبیر و امید همچنین در سومین اقدام خود مخالفت رسمی تهران نسبت به تهاتر کل منابع مالی نفت خام صادراتی ایران با روپیه را اعلام و تاکید کرده است: ایران نمی تواند کل طلب نفتی خود از هند را صرفا با روپیه دریافت کند.

این در حالی است که ژوئیه سالجاری میلادی (تیر ماه 1392)، تهران - دهلی به توافقی به منظور دریافت کل طلب نفتی ایران با ارز روپیه به توافق رسیده بودند.

در این بین، ام ویراپا مویلی وزیر نفت هند به نخست وزیر این کشور آسیایی اطمینان داده است که واردات 11 میلیون تن نفت از ایران در سالجاری باعث صرفه جویی ارزی 8.4 میلیارد دلاری این کشور خواهد شد.

آمارها حاکی از آن است که ایران از زمان روی کار آمدن دولت جدید دریافت تمام طلب نفتی خود به روپیه را متوقف کرده و به سیستم قبلی دریافت 45 درصد طلب خود به روپیه بازگشته است.

پیش از این، ایران پول حاصل از فروش نفت به هند را از طریق هالک بانک ترکیه به ایران دریافت می کرد که با تحریم این بانک ترک توسط آمریکا، این تراکنش مالی به حالت تعلیق درآمد.

 در حال حاضر ایران به طور متوسط روزانه حدود 250 هزار بشکه نفت عمدتا نفت سنگین به پالایشگاه های هندی صادر می‌کند به طوری‌که این کشور پس از چین دومین مشتری بزرگ نفت ایران است.
3131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 313635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    277 0
    درود بر شرفت آقای زنگنه!!!
    • nima A1 ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      33 0
      بقيه پولو زردچوبه فلفل ميدن. اصن ي وضعى
    • بی نام A1 ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      35 0
      باز هم شرف ایشون.........
  • بی نام A1 ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    225 5
    هر بار که خبر تازه ای میشنوم امید و اعتمادم به روحانی بیشتر میشه. امیدوارم اقتدار از دست رفته مان برگردد
  • یاسر A1 ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    39 0
    آفرییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییینننننن . همینه . بخدا واسه من یکی خیلی درد آور بود نفت رو بدیم بهشون ُبجاش یا روپیه بدن یا گندم و برنج های سمی
  • علی A1 ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    38 0
    اینه فرق انسان با تجربه و انسان بی تجربه آفرین آقای زنگنه
  • بی نام IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    28 1
    درود بر شرفت روحانی، زنگنه و ایران
  • محمد UA ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    27 1
    خیلی خوشحالم که راه درست را انتخاب میکنیم . به جای معاملات زیانبار با کشورهای گدا گشنه باید به سمت همکاری با کشورهای ثروتمند و دست و دل باز برویم
  • بی نام IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    25 0
    درود به شرف همه کسانی که نمیگذارن حق این مردم مظلوم رو خارجی ها بالا بکشن این کار اجرش از 100 سال به اصطلاح ساده زیستی بالاتره
  • بی نام IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    21 1
    زنگنه مچکریم .روحانی مچکریم
  • بی نام A1 ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    19 1
    درود بر دولت تدبير و اميد و درود بر وزير با درايت
  • بی نام A1 ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    17 2
    فقط به دلار باید پرداخت کنه.همین.روحانی دوست داریم
    • بی نام A1 ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
      12 0
      یورو و پوندم قبول
  • حسین A1 ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    19 3
    آفرین بر این شیر مرد پارس که از حق مردمان این کشور ذره ای کوتاه نمی آید. من هیچ وقت از رأی خودم پشیمان نشدم و میدانستم دولت تدبیر و امید جای حق است نه رشوه و دروغ.
  • بی نام IR ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۸
    24 0
    با سلام افرین به دولت جدید امیدواریم کم کم رابطه با تمامی کشورهای جهان برقرار بشه افرین به اقای زنگنه این درسته به امید سربلندی کشور ایران
  • مسعود A1 ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    6 0
    افرین به آقای زنگنه .ولی این حقیقت دنیاست وقتی یک کشوری ضعیف شد همه میزنند تو سرش و حقش و میخورند.