به گزارش خبرآنلاین، «خوابگردها» با عنوان فرعی ارتباط رهبران «سازمان مجاهدین خلق» با نهادهای اطلاعاتی و نظامی عراق بین سالهای 1358ـ 1381 را صفاءالدین تبرّائیان نوشته است. این کتاب شامل متن پنج گفتوگو و مذاکره رهبران سازمان با نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و اسناد و تصاویر کمنظیر تعاملات و همکاریهای سازمان با رژیم بعثی است که ماهیت و عملکرد سازمان را روشن میسازد.
سازمان مجاهدین خلق قدیمیترین، شناختهشدهترین و البته خشنترین اپوزیسیون جمهوری اسلامی است که در حدود سه دهه علیه جمهوری اسلامی فعالیت کرده است. داستان تأسیس، فعالیت، ترورها و تغییر ایدئولوژی سازمان در دوران رژیم پهلوی سرگذشت گروهی است که با اندیشه التقاطی تشکیل شد و به تدریج به دامن مارکسیسم که آن را علم مبارزه میدانست، فروافتاد. در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی، سازمان مجاهدین بر اثر ضربات مکرری که از رژیم خورده بود در حال احتضار به سر میبرد، اما با پیروزی انقلاب و آزادی اعضای آن، که هیچ نقشی در حرکت انقلابی مردم ایران نداشتند، سازمان به سرعت شروع به جمعآوری اسلحه و عضوگیری نمود و منافقانه کوشید خود را به جریان اصیل انقلاب نزدیک سازد. نفوذ در ادارات و سازمانهای دولتی خسارتهای جبرانناپذیری را به نظام وارد آورد که مهمترین آنها انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و دفتر نخستوزیری بود.
اعضای سازمان بعد از پیروزی انقلاب نه مانند مجاهدین اولیه اسلامگرا بودند و نه مثل مجاهدین بعدی مارکسیست، بلکه در موضع التقاط ماندند. پس از انتخاب بنیصدر به ریاستجمهوری، مجاهدین به سمت او غلتیدند و پیادهنظام او شدند. با طرح عدم کفایت سیاسی بنیصدر در مجلس، مبارزه مسلحانه را علیه نظام آغاز کردند و به عملیاتهای ترور خود در سطح وسیعی دست زدند. بنیصدر پس از عزل به اتفاق رجوی ایران را به مقصد پاریس ترک گفتند و «شورای مقاومت» را تشکیل دادند. رجوی در پاریس با طارق عزیز دیدار کرد که اعتراض اعضای شورا را در پی داشت. به تدریج سایر اعضای شورا نیز از مجاهدین جدا شدند و «فرقه رجویه» تأسیس شد. این فرقه خود را در اختیار دولت عراق قرار داد و در سطوح مختلف اطلاعاتی و نظامی با رژیم بعثی همکاری نمود، بهطوری که «ارتش خصوصی صدام» نیز لقب یافت.
این کتاب مرجع همراه با فصلی از اسناد منتشرنشده نوشتاری و تصویری در 930 صفحه و با قیمت 31 هزار تومان منتشر شده است.
بنابراین گزارش، «تقویم تاریخ دفاع مقدس» با عنوان فرعی «به سوی شلمچه» نوشته سعید پورداراب و نبی کریمی با استفاده از منابع متعدد، تفصیل حوادث اردیبهشت تا سوم خرداد 61 را به علاقهمندان تاریخ دفاع مقدس و مطالعات انقلاب اسلامی عرضه میکند.
خوزستان که منطقهای نفتخیز و بخشی از ساکنان آن هموطنان عربزبان هستند، از اولین مقاصد دشمن در حمله به ایران اسلامی بود. وسیعترین عرصه نبرد و بیشترین پیشروی دشمن که عمدتاً از بیکفایتی بنیصدر در اداره امور جنگ ناشی میشد، در این منطقه صورت گرفت و چند سال اول جنگ، اهتمام نیروهای نظامی ایران بر بیرون راندن دشمن از این منطقه صرف شد.
پس از آزادسازی بخشی از مناطق اشغالشده طیِ عملیات فتحالمبین، در اردیبهشتماه عملیات بیتالمقدس آغاز گردید. این عملیات، مؤثرترین و بزرگترین نبرد دوران دفاع مقدس است که از اردیبهشتماه شروع شد و در نهایت به آزادسازی خرمشهر در سوم خرداد 1361 انجامید و باعث شد تا فضایی برای گفتوگو درباره پایان جنگ شکل بگیرد.
در این ماه رزمندگان اسلام جاده آسفالته اهواز ـ خرمشهر را به طور کامل از چنگ صدامیان درمیآورند و نقلوانتقالات دشمن را دچار سختی میکنند. به علاوه با عبور رزمندگان از محور کرخه و رسیدن به مرزهای بینالمللی، شهر هویزه آزاد میشود و نیروهای پیروز ما وارد هویزه میشوند که البته دشمن این شهر را بهکلی ویران ساخته بود. صدام بهمنظور پوشاندن شکستهای خود، خبرنگاران را به خرمشهر میبرد و خرمشهر را فتحناشدنی و نفوذناپذیر میخواند؛ ولی مقاومت نیروهای زرهی دشمن در محور شلمچه، فتح خرمشهر را تا ماه بعد به تعویق میاندازد...
این کتاب مرجع نیز در 1250 صفحه و با قیمت 39 هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
6060
نظر شما