مثلث نوشت:

محمداسماعیل کوثری که فرماندهی لشکر 27 محمد رسوال‌الله (ص) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سه سال آخر جنگ و 10 سال پس از آن را در کارنامه دارد، بعد از بازنشستگی وارد عرصه سیاست شد و امروز هم چون دوره هشتم، نمایندگی مردم تهران در مجلس نهم را نیز برعهده دارد با او درباره نقش نظامی‌ها در عرصه سیاست به گفت‌وگو نشستیم.

حالا اگر بخواهیم به عقب‌تر بازگردیم می‌خواهم بپرسم در زمان جنگ گرایش‌های سیاسی چقدر در عملکرد نیروهای نظامی مؤثر بود؟به نظر شما یک نظامی به صورت فردی ضرورتی برای موضع‌گیری سیاسی دارد، عده‌ای می‌گویند امام (ره) هم ورود به سیاست را برای نظامی‌ها منع کردن و هم وارد شدن به مناقشات و دعواهای سیاسی را؟
خیر، چنین موضعی امام نداشتند، ایشان و حضرت آقا فقط به عدم ورود نظامی‌ها به عرصه‌ها سیاست تأکید داشتند، یعنی فرد نباید عضو هیچ گروه و سازمان سیاسی باشد اما باید سیاست را خوب بفهمد.

یعنی یک نظامی مجاز به اظهارنظر درباره موضوعات سیاسی است.
بله. مشکلی در این رابطه وجود ندارد.

براساس فرمایش شما اگر این موضع‌گیری فردی باشد، ایرادی ندارد و نباید جنبه جمعی پیدا کند؟
بله، همین طور است. همان‌طور که گفتم اظهارنظر به صورت فردی اشکال ندارد. ضمن آنکه نظامی‌ها با هم در کلیت سیاست نظام وارد اختلاف نمی‌شوند.

پس از جنگ و در دوران سازندگی به لحاظ نیاز کشور و البته توانایی سپاه بنای ورود این نیرو به اقتصاد و سازندگی گذاشته می‌شود. این مسئله تاکنون تداوم داشته و البته مخالفان و موافقان خود را هم دارد. به نظر شما رابطه سپاه با اقتصاد کشور چگونه باید باشد؟
براساس قانون اساسی در زمان صلح نیروهای مسلح از جمله سپاه و ارتش با مجوز فرمانده کل قوا می‌تواند در موضوعات مختلف اعم از کارهای عمرانی و اقتصادی به دولت در جهت پیشرفت و آبادانی کشور کمک کنند. سپاه در همین چارچوب بعد از پایان جنگ تحمیلی وارد حوزه اقتصاد شد چون ضمن داشتن توانایی و ظرفیت نیروی انسانی با تجربه و امکانات لازم برای خدمت به مردم با انگیزه بود.

مقام معظم رهبری در دیداری که با سپاهیان داشتند، مطالب مهمی را بیان فرمودند. شما در مورد فرمایشان ایشان چه دیدگاهی دارید؟
سپاه وارد جریانات سیاسی نمی‌شود و حق این کار را ندارد ولی باید سیاست مدنظر مقام معظم رهبری را دنبال کند چون سپاه براساس قانون اساسی حافظ نظام جمهوری اسلامی ایران است. برای این کار باید سیاست را خوب بفهمد اما گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی که در سال 88 تحت نام جنبش سبز قصد براندازی داشتند می‌گویند سپاه نباید وارد مسائل سیاسی شود؛ در پاسخ آنها باید گفت در شرایطی که عده‌ای قصد براندازی نظام را داشته باشند، سپاه جای خود را دارد، بلکه هر دلسوز وفادار انقلاب و نظام به عرصه وارد می‌شود و جلوی توطئه‌ها را می‌گیرد.

آقای روحانی در همایشی که در سپاه برگزار شد. صحبت‌های مهمی را در مورد سپاه بیان کردند. ارزیابی شما از صحبت‌های رئیس‌جمهور درباره نقش‌آفرینی سپاه در عرصه اقتصاد کشور چیست؟
آقای رئیس‌جمهور از این توانمندی مطلع بود و استقبال کرد. در نهایت حالا باید وزارتخانه‌ها نیازمندی‌های خود را مطرح کنند تا اگر پیمانکاران داخلی توانایی انجام این کارها را ندارند سپاه بتواند به این کارهای بزرگ ورود کند. حالا برخی تشکل‌های سیاسی نه تنها این موضوع را برای خود مثبت نمی‌بینند بلکه حاضرند کشور پیشرفت نکند و این کارها هم انجام نشود ولی خود مردم تشخیص می‌دهند و در نهایت آقای رئیس‌جمهور باید بر گفته‌های خود تأکید کند که آن وزارتخانه‌هایی که نیاز دارند با قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) سپاه وارد مذاکره شوند تا کارهای عمرانی کشور در عرض چهارسال دوره جمهوری یازدهم زودتر پیش رود.
رئیس‌جمهور لزوم این نقش‌آفرینی را پذیرفت اما در کل معتقدم اگر هر رئیس‌جمهوری از توانمندی‌های موجود قرارگاه خاتم استفاده نکند ضرر کرده است.

301

کد خبر 313977

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اسکندر A1 ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
    8 0
    شما همون فرمایشات آقا را عمل کنید برای ملت کافیه!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین