مدت‌هاست دریاچه هامون گرفتار خشکسالی شده و حالا از مجلس شورای اسلامی خبر می‌رسد فراکسیونی برای احیای این دریاچه تشکیل شده است.

فهیمه حسن‌میری: در روزهایی که ذره‌بین‌ها روی دریاچه ارومیه قرار گرفته و از فعالان محیط زیست گرفته تا کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست و سایر مسئولان دولتی نسبت به حال وخیم این دریاچه هشدار می‌دهند، دریاچه هامون، یکی دیگر از منابع طبیعی ایران در سیستان و بلوچستان و سومین دریاچه بزرگ ایران روز به روز در وضعیت بدتری قرار می‌گیرد.

این وضعیت در حدی است که نماینده مردم زابل،‌ زهک و هیرمند را به دادن تذکر در مجلس شورای اسلامی واداشت. حلیمه عالی با بیان این که مردم سیستان ضمن قدردانی از رئیس‌جمهور برای تشکیل کارگروه احیای دریاچه ارومیه، می‌خواهند کارگروه احیای دریاچه هامون نیز تشکیل شود، گفت: استان سیستان و بلوچستان به مدت بیش از 15 سال است که با خشکسالی مواجه شده اما با این حال مردم منطقه تحمل کردند و بیشتر آنان منطقه را ترک نکردند. این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشدار داد: متاسفانه از ابتدای سال تاکنون 2 تا 3 هزار خانوار از استان سیستان و بلوچستان به دلیل خشکسالی مهاجرت کرده‌اند و باید فکری به حال این وضعیت کرد.

چرا هامون به این روز افتاد؟

هرچند عده‌ای افغانستان را به عنوان متهم اصلی نابودی هامون می‌دانند و می‌گویند بسته شدن آب ورودی از سمت کشور افغانستان و پرداخت نکردن حق‌آبه دریاچه از طرف این کشور باعث شده این دریاچه خشک شود، اما کارشناسان معتقدند در این قضیه نباید نقش مسئولان کشور خودمان را هم نادیده گرفت.

دکتر بهروز دهزاد، متخصص محیط زیست و کارشناس اکولوژی در زمینه آب‌های داخلی درباره این موضوع به خبرآنلاین می‌گوید: دریاچه هامون از سه دریاچه کوچک تشکیل شده‌ که در زمان وفور آب به هم متصل می‌شوند، این دریاچه وابسته به رودخانه هیرمند است که در نزدیکی کابل افغانستان قرار دارد و هرگونه نوسانات در میزان آب آن، در وضعیت هامون تاثیر می‌گذارد.

او ادامه می‌دهد: از سال 1351 دولت ایران و افغانستان قراردادی را در زمینه حقابه هامون منعقد کرده‌اند و تا یکی دو دهه پیش افغانستان به این موضوع پایبند بود و سهم هامون را رها می‌کرد اما با پیش آمدن بحث توسعه و جدی گرفتن کشاورزی در افغانستان، سطح زیر کشت در آنجا افزایش پیدا کرد و بدقولی‌ کردند و عملیات رهاسازی آب را انجام ندادند که این قضیه با خشکسالی‌ و کاهش شدید بارندگی مصادف شد و در نتیجه تالاب ارزشمندی مانند هامون خشک شد.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی می‌گوید: در این سال‌ها دیپلماسی ما ضعیف بوده به طوری که خود مقامات افغانستان هم به این مساله اشاره دارند که به قول‌هایشان عمل نکرده‌اند و متاسفانه می‌بینیم به دلیل ارتباطات و پیگیری‌های کمی که از طرف مسئولان کشورمان انجام گرفته، هامون به این حال و روز افتاده است.

دهزاد همچنین اضافه می‌کند: تا زمانی که تفاهم و همکاری واقعی و دوجانبه‌ای در کار نباشد، هزار توافقنامه و تفاهمنامه هم که امضا شود تاثیری ندارد و نمی‌توان به آنها دل خوش کرد.

راه نجاتی هست؟

این استاد دانشگاه شهید بهشتی البته نسبت به بهبود وضعیت هامون امیدوار است و می‌گوید هنوز می‌توان آن را نجات داد.

او با اشاره به این که وضعیت هامون به وخامت وضعیت دریاچه ارومیه نیست،‌ می‌گوید: با این که افغانستان به تعهداتش عمل نکرده است، اما اگر تفاهم واقعی بین دولت‌ها به وجود بیاید می‌توان کارهایی انجام داد و به نجات این منبع مهم طبیعی کشور مثل این که با اعزام کارشناسان اقداماتی درباره هیرمند انجام شود که هم برای آنها مفید باشد و هم حقابه ما را تامین کند.

این کارشناس محیط زیست که چندین سال درباره هامون تحقیق کرده، معتقد است: خشک شدن هامون و آن هم به صورت متوالی دوستداران محیط زیست را نگران می‌کند و علاوه بر آن که نظر اقتصادی روی زندگی مردم منطقه تاثیرگذار است، از نظر زیست محیطی با ایجاد توفان‌های شنی و بادهای شدید زندگی و فعالیت‌های روزانه مردم را به خطر می‌اندازد به طوری که مهاجرت‌های بزرگ را به وجود آورده که پیامدهای اجتماعی خاص خود را به همراه خواهد داشت.

دهزاد تاکید می‌کند: در کنار تمام این‌ها، اما این را هم باید گفت که خشک شدن هامون بخشی از زندگی آن است و این جزو ویژگی‌هایش است که در دوره‌هایی خشک و در دوره‌هایی پر آب شود؛ بنابراین اگر اعتماد از دست رفته بین کشورها برقرار شود، اگر مسئولان سازمان محیط زیست و وزارت نیرو به درستی وارد عمل شوند و بتوانند کاری کنند که آب در هیرمند جاری شود، هامون می‌تواند مجددا احیا شود.

بالاخره مجلس آستین بالا زد

در کنار گفته‌های امیدوارکننده این کارشناس که اگر همتی وجود داشته باشد می‌توان این بیمار ارزشمند کشورمان را نجات داد و همچنین درخواست‌ها مبنی بر رسیدگی به این دریاچه در دولت جدید، دیروز از مجلس هم خبرهای خوشی در این زمینه رسید و عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان از تشکیل فراکسیون احیای دریاچه هامون خبر داد.

سیدباقر حسینی نماینده زابل، زهک و هیرمند با خبر دادن از تشکیل فراکسیون احیای دریاچه هامون می‌گوید: دریاچه هامون از جهات مختلف اهمیت دارد بنابراین تلاش برای احیای این دریاچه نتیجه مثبتی در تقویت توسعه استان خواهد داشت.

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان همچنین می‌گوید: باتوجه به اهمیت این موضوع زیست‌محیطی، لازم است مسئولان اقدامات لازم برای احیای این دریاچه را با جدیت دنبال کنند.

حالا باید دید این امیدواری‌ها و خبرهای خوش فقط در حد همین گزارش و یکی دو خبر و گزارش دیگر باقی می‌مانند یا قرار است به صورت علمی و عملی کاری صورت بگیرد، آستین‌ها بالا زده شود و محیط زیست کشورمان به روزهای خوش لبخند بزند.

45234

کد خبر 314730

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 41
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    31 2
    سپاس از شما / دریاچه هامون را دریابید ! جوانان سیستانی امروز محکم تر از گذشته خواهان احیای این دریاچه هستند
    • بی نام A1 ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
      11 13
      بزرگترین دریاچه شور جهان از بین رفت کسی عین خیالش نشد چه برسه به سومین دریاچه ایران
  • بی نام IR ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    15 7
    دریاچه پریشان در کازرون هم خشک شده و رودهای کشور یکی یکی خشک میشوند. آیا سدسازی ها توجیه علمی دارد؟
    • بی نام A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
      6 37
      دوست عزیز، اگر سد سازی نشه، فکر میکنی این آبی که شما مصرف میکنی از کجا میاد؟! رودخانه خشک بشه اشکالی نداره چون باران میاد و ممکنه باز پر آب بشه. مهم حیات بشر هست نه حیات محیط زیست
    • بی نام IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
      17 4
      آقای بی نام!! یعنی این منطقت توی حلقم!!!! عقل کل!! حیات محیط زیست و حیاط انسان یک چیزن!! نابودی محیط زیست یعنی نابودی انسان!!!!!!
  • بی نام IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    24 2
    خدا کنه کار انجام بشه . من در این استان سیستان وبلوچستان زندگی می کنم کم کم فضای سبز باغ ها ومحصولات کشاورزی دار از بین می رود و هیچکس هم به فکر این استان نیست مخصوصا شهر زابل
  • پیشنهاد IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    26 4
    با خشک شدن دریاچه هامون ، زندگی در سه شهر از بین خواهد رفت زاهدان زابل و زهک!(بطور تدریجی در بخش جنوب شرق ایران و بعد کرمان و یزد و ...)(شاهد بودن پدیده ریزگردها و بادهای ناخواسته) این خشکسالی تبعات امنیتی و اجتماعی بدی در پی خواهد داشت که اگر رسیدگی نشود از موضوع دریاچه ارومیه وخیم تر خواهد شد . الان با دیپلماسی مناسب میتوان دریاچه را احیا کرد اما نمیتوان جمعیتی را که بطور ناخواسته مهاجرت کرده اند را برگرداند و این اعتماد سازی باید از طرف دولت و مجلس صورت بگیرد .
    • هموطن A1 ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
      6 33
      دوست عزیز، با خشک شدن هیچ دریاچه ای در هیچ جای دنیا هیچ زندگی در هیچ نقطه از دنیا از بین نخواهد رفت و در مورد ریز گردها هم میشه به آبادان اشاره کرد که الان ده ها سال هست اونجا گرد و غباره اما هیچ کسی از این وضعیت نمرده!
    • ali.. IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
      18 1
      هموطن:وقتی یک استان مرزی که در جوارافغانستان وپاکستان که همیشه دچارناامنی هستند،خشکسالی بوجود بیاد زنگه خطره.شمانمیدونی که ازروستاهای مرزی وخودزابل چقدرمهاجرت صورت گرفته ودارد میگیرد.وقتی ایناخالی ازسکنه بشه یعنی چی؟چراخالی میشه چون چرخ زندگیشون نمیچرخه،چون هرروز بایددیواره هایی ازشن که خونشونو فراگرفته ازبین ببرن،پیامدهای منفی اجتماعی که درمنطقه سیستان بوجوداومده بماند... چه عجب که مسوولین ونمایندگان استان بفکرهامون وسیستان افتادند.وامیدوارم به جد پیگیری کنند.
    • بی نام A1 ۰۵:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
      9 0
      دوست عزیز تنها منبع آب شرب شهرهای زابل - زهک - هامون -هیرمند - نیمروز - بنجار - زاهدان از طریق آّ ورودی از افغانستان هست. وقتی آبی برای خوردن نباشد چهی می کنید ؟ در ضمن منطقه از حاظ جغرافیایی به گونه هست که آب زیر زمینی هم ندارد . متاسفانه در همین وانفسای خشکسالی خط لوله آّ دوم زابل به زاهدان در حال کار است
    • علی A1 ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
      2 0
      هموطن... عزیز. کاش دنیا به زیبایی همان تصویر ذهنی شما بود اما. اگر مقداری در این مورد مطالعه داشته باشید ( که البته در این مورد هم نمیشه زیاد انتظار داشت چون کم کاری شده). متوجه خواهید شد که سیستان به واقع یک دلتا است و در این مورد خاص نیز آب آن در یک دریاچه بنام هامون ذخیره میشود. که نقش تعیین کننده ای در حفظ اقلیم آن دارد. بیش از 300 هزار هکتار از اراضی کشاورزی بوسیله رودخانه هامون آبیاری میشوند و باقی مانده آن نیز به هامون میریزد. اما 17 سال است که این آب بوسیله افغانها قطع شده است. وامروز هیچ اثری از هامون باقی نمانده است. آنچه امروز تبدیل به فریادی به نام نجات هامون شده است در واقع نجات مردم سیستان است. تحت این عنوان.
  • بی نام NL ۰۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    16 4
    خبرآنلاین عزیز صمیمانه از این خبررسانی تشکر می کنم.
  • رضا IR ۰۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    7 14
    حالا نه این که عملیات احیای دریاچه اورمیه شروع شده و دارن شبانه روزی برا احیای اون تلاش میکنن ایشالا به محض آباد کردن دریاچه اورمیه میان سراغ هامون!!!
  • مازیار IR ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    19 2
    هامون دریاچه استوره ای ایران بزرگ ...افسوس
  • زهرا IR ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    15 2
    امیدواریم به همون شکل که به دریاچه ارومیه توجه شد و براش مناظره پخش شد به همون اندازم به هامون..بختگان...پریشان و....که همه از بی مسئولیتی و بی توجهی حتی در معرض نابودی نیستن بلکه نابود و خشک شدن توجه ویژه بشه تا با احیا اونا مردمم به شهر و زادگاه خودشون که به علت خشک شدن تالابا و دریاچه ها مجبور به مهاجرت شدن برگردن سپاس از مطلبتون
  • مرتضی - سیستان IR ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    14 2
    درود ... ضمن تشکر از دو نماینده عزیزمون آقای سید باقر حسینی و خانم دکتر حلیمه عالی که واقعا تلاش کردند و زحمت کشیدند . امیدواریم تا پایان گرفتن این حق عقب نشینی نداشته باشند . امیدواریم با تشکیل این کار گروه کارها به خوبی پیش بره و ما شاهد بازگشت دوباره زندگی به این خطه باشیم . در مورد اینکه هامون بخشی از ویژگی هایش اینه که گاهی خشک و گاهی پرآب باشه باید عرض کنم که اگر دیپلماسی ضعیف نبود مطمئنا" روی خشکسالی رو در مدتی که حتی در افغانستان با کمبود باران و برف روبرو نبود ما هم روی این خشکسالی رو نمیدیدیم ! باز هم تشکر
  • سارا A1 ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    6 21
    من نمیدونم آخه نیومدن بارون و خشک شدن همه دریاچه ها چه ربطی به دولت داره ؟!
    • عباس IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
      15 4
      سلام ،سارا خانم دریاچه هامون ازرودخانه هیرمندتغذیه می شودکه مسیربیش ازهزارکیلومتررادرافغانستان از رشته کوههای هندوکش تادریاچه هامون طی می کند.بااحداث سد کجکی در استان قندهار بر روی این سد وبستن سدهای محلی بوسیله کانتینر هادر سایر استانهای مسیر وهدایت این آبها به مزارع کشت خشخاش وتحصیل تریاک وسایر مواد مخدر عملا آبی به ایران ودریاچه هامون نمی رسد.همچنین دولت افغانستان از مسئله آب رودخانه هیرمند برای اعمال فشار بر دولت ایران استفاده می کند که در اینخصوص از طرف امریکا نیز تحریک می شود.با یک دیپلماسی قوی می توان دادن امتیازات به دولت افغانستان را موکول به اجرای تعهدات تحویل حق آبه دریاچه هامون به ایران کرد امری که متاسفانه در سالهای گذشته انجام نشده است ومنجر به خشک شدن دریاچه هامون شده است.
    • احسان IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
      14 3
      دوست عزیز این دریاچه از طرف دولت افغانستان جلوش گرفته شده و با دیپلماسی حل میشه نه بارون!!
    • بی نام IR ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
      4 1
      سارا خانم يا پسر شيطون: من نمي دونم كه شما براي گذاشتن اين كمنت تكراري بي مزه چقدر درآمد كسب مي كني. خدا شفات بده.
  • بی نام A1 ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    19 1
    چه عجب بعد مدت ها نگاهی به شرق هم شد هامون خیلی وقته خشکه ولی توجه به دریاچه ارومیه شد مردم سیستان خیلی وقته اسیر گرد و خاک هستن ولی همیشه بحث ریزگرد ها در غربه کشوره من نمیگم به اونا نباید توجه کرد ولی منطقه سیستان هم نیازمند نگاه ویژه دولت و طرفداران محیط زیست هست
  • بی نام A1 ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    14 9
    کسی به فکر زاینده رود هم نیست
  • عباس IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    17 1
    سلام ،دریاچه هامون بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران است ودرصورت احیا کل کشور را از نظرموادپروتئینی مانندگوشت وفراوردهای دامی وگونه های مختلف تجاری ماهی وفراورده های کشاورزی تامین میکند واثر اساسی برتامین نیاز مردم کل کشور خواهد داشت وبرخلاف دریاچه ارومیه حفظ آن فقط جنبه زیست محیطی ندارد مازاد برآن دریاچه هامون تالاب بین المللی است وکانون مهاجرت انواع پرندگان مهاجر می باشد وزیبائیهای خاص آن نظر هرگردشگری را به خود جلب می کند.احیای دریاچه فقط وفقط به تعاملات سیاسی بین ایران و افغانستان وفراتر ازآن تعاملات ایران وامریکابستگی داردزیرادولت افغانستان درخصوص اجرای معاهدات حق آبه دریاچه هامون از طرف امریکائیان تحت فشار است.همچنین کشت موادمخدر در افغانستان یکی دیگر از علل عدم تحویل حق آبه ایران است.
  • مجید IR ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    16 0
    اگر واقعا وبدور از احساس وهیاهو حل مشکلات کشور اولویت بندی میشد به ضرس قاطع میتوان گفت که حل مشکلات محیط زیستی وتخریب جنگلها ووضعیت دریاچه ارومیه وهامون وزاینده رود در اولویت برنامه های نظام قرار میگرفت.واقعا باید به زیرکی وشرف بچه های خبرآنلاین درود فرستاد.
  • بی نام A1 ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    16 3
    ای خدا این خشکسالیرو بخشکون از این خاک !
  • بی نام A1 ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    13 6
    اگر جیره دلاری افغانها قطع بشه ومهاجرینشون به کشورشون برگردانده شوند افغانستان میفهمه که چه چیزی را باید جدی بگیره
  • يك منتقد A1 ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    8 3
    دروغ و خشكسالي
  • بهرام A1 ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    12 1
    هامون را دریابید...............میانکاله را دریابید............وووو
  • آرتا IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    12 4
    مردم از غم خشک شدن زاینده رود. تو رو خدا یه کاری هم برای رودخونه اصفهان بکنید
    • بی نام IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
      3 12
      زاینده رود مال اصفهان نیست. ضمن اینکه لزوم جاری بودن آب زاینده رود در شهر اصفهان دقیقا چیه؟ صرفا به خاطر زیبایی و اینکه شما غمگین نشی. طبق کدام قانون باید آب کشاورزات چهار محال و استان های دیگه بیاد تو اصفهان جاری بشه؟ وقتی هم صحبت میشه استناد میکنید به یه نامه حقابه شیخ بهایی که خب نه آیه قران هست و نه لزوما مدرک مستدل و معتبری
  • بی نام IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    7 1
    به خدا خجالت داره!!! میذارن وقتی کار از کار میگذره و دریاچه ها خشک میشن تازه یادشون میافته فراکسیون پیگیری تشکیل بدن!! کاش نمایندگان مجلس یک صدم وقت مبارکشون را صرف حفظ محیط زیست میکردند!! تا کی سهل انگاری؟؟!!! برای مایی که در منطقه گرم و خشک قرار داریم حفظ منابع محیط زیستی یک الویت هست... فلات ایران در حال خشک شدن و غیرقابل سکونت شدن هست. سطح آب های زیرزمینی به شدت پایین رفته... تو رو خدا به جای پرداختن به هزار و یک مورد غیر ضروری و بازی های سیاسی و .. کمی هم به فکر خطرات زیست محیطی باشید که زندگی مردم را تهدید میکنه!!
    • یکی مثل بقیه IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۶
      2 3
      با سلام امروز و دیروز که خشک نشده حدود 20 ساله که خشکه باید از نمایندگان اون روز ها سوال کرد نه اینکه گیر بدیم به نمایندگان امروز.
  • بیچاره IR ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    5 3
    من خودم رابلی ام ..ولش کنید دلتون خوشه.ارومیه فقط دریاچه اش نمک داشت دنیا رو خراب کردن ترکا تازه هنوز خشک نشته (زابلی).حالا بعد از10 سال یادما امده هامون را احیا کنیم.زابلیا کسی را ندارن برمه(زابلی).چند تائی ام که اون بالا رسیدن از بیسوادی ملت زابل سو استفاده کردن.با من همراه بشید زابل را مجددا احیا کنیم .هرچند خودم علاقه ای نذارم
  • بی نام A1 ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    12 2
    میدونین اگه هامون دوباره زنده بشه، زندگی به محرومترین استان ایران بر می گرده؟
  • حمید A1 ۰۰:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    9 3
    جایی خوندم بیش از 20%کودکان زیر 5سال سیستان بلوچستان دچار سوءتغذیه هستند و البته بهتر از من میدونید بازار کار افتضاح و تامین معاش سخت باعث و بانی این مشکل لااقل به کودکان رحم کنید و آستینی بالا بزنید. باورکنید بلوچ و سیستانی انقدر بی غیرت نیست که اگه آب براش فراهم باشه نتونه نون از زمین در بیاره
  • بی نام A1 ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    7 3
    زاینده رود ؟؟؟؟؟؟؟
  • roshanak IR ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
    7 0
    بی انصافی بزرگیه درحق هامون که حتی اسمش توی رسانه ها هم نمیادولی ازدریاچه هایه دیگه زیادخبر میگن بدترش این بوداسمشوازنقشه حذف کردن ولی کسی ندید...
  • فاطمه IR ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    3 0
    دریاچه هامون تنها دریاچه شیرین ایران هست .کاری به اولی و سومی نداره.تنها دریاچه شیرین ایران هامون است که باید احیا شود وبهش افتخار کنیییییییییییییییییییییییییییییم.
  • هــــــــــامون RS ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
    1 0
    درود بر تمام هموطنانم که فارغ از قومیت و منطقه گرایی خواستار حفظ کل محیط زیست ایران هستند. دردها یکیست پس چه خوب است وقتی درد منطقه ای بیان میشود تلاش نکنیم که آنرا ندیده گرفته و درد خود را بزرگ جلوه دهیم بلکه زیباست که همه را دریابیم ؛ تالاب بین المللی هامون ؛ ارومیه ؛ پریشان ؛ بختگان ؛ کارون ؛ زاینده رود ؛ کافتر ؛ تالاب در معرض خطر انزلی ، کوه شاه و جنگل هایمان همه و همه ایران ماست. برای درک سختی های خشک شدن هامون و از بین رفتن صیادی ؛ کشاورزی ؛ دامداری ؛ صنایع دستی ؛ طوفان های 120 روزه و جابجا شدن میلیون ها تن ریزگرد کف دریاچه ؛ مشکلات چشم ؛ نابودی گردشگری و مهاجرت های دسته جمعی ( بیشترین مهاجرت بر اثر تغییرات اقلیم متعلق به سیستان است ) و... سری به سایت ما بزنید در فیسبوک.
  • سعید A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    8 0
    سلام.آقایون و خانم هایی که احساس دین میکنین به زابل وقتی به جایی رسیدید به فکر ابراز کردن این احساس دین باشید.هر وقت عید نوروز شد و مردم زابل برای تفریح به کوه خواجه رفتن و با دیدن آب احساس کردن اومدن تفریح به این اعتقاد میکنیم کسی به فکر زابل هست و گرنه...........
  • بی نام A1 ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 3
    سلام ببخشید مزاحم می شم اولا افغانستان مگه به اب نیاز نداره که باید جیره ی دریاچه ی هامون را بپردازه اونا که دارندالان از فقروبی چارگی در عذابند چرابه اونا حق نمی دید 15درصدزمیناش کشاورزیه مردمش از این راه غذا می خورند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین