ابتکار با اشاره به وضعیت نگران‌کننده دریاچه ارومیه گفت: این وضعیت استان‌های دیگر را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد و یک بحران ملی تلقی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از سایت سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست صبح امروز شنبه در گفتگوی زنده برنامه صبح با خبر، مدیریت منابع آب را تنها راه نجات دریاچه ارومیه دانست و به مردم ایران اطمینان داد که با تعامل دیگر دستگاه‌ها در دولت یازدهم نجات دریاچه ارومیه محقق خواهد شد.

او با بیان اینکه تالابهای هامون، هورالعظیم و بختگان نیز وضعیت بهتری از دریاچه ارومیه ندارند، گفت:وضعیت دریاچه ارومیه آشکارتر است و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته رییس سازمان حفاظت محیط زیست دریاچه ارومیه گنجینه ارزشمندی برای مجامع بین المللی تلقی می شود و متعلق به همه کره زمین است.

معصومه ابتکار تصریح کرد: در دولتهای هفتم و هشتم متوجه یکسری تغییرات جدید در پارک ملی دریاچه ارومیه شدیم، مطالعات جامعی در مورد وضعیت دریاچه ارومیه از سال 79 آغاز شد و هشدارهایی به بخش‌های مختلف در مورد سدسازی، ‌احداث میانگذر و ‌توجه به ارزیابی های زیست محیطی داده شد.

او ادامه داد: متاسفانه برداشت آب برای فعالیتهای کشاورزی بدون توجه به حق آب طبیعی دریاچه ارومیه در یک دوره زمانی افزایش یافت.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه برنامه عمل مشخصی برای اصلاح الگوی آب در حوزه دریاچه ارومیه از قبل وجود داشته است،‌ گفت: برخی از کالاها میزان آبی که مصرف می کنند خیلی بالا است و در کشور ایران که در منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار دارد باید به جای آن که منابع آبی را خشک کرد باید کالاها را بر اساس آب مجازی تقسیم کرد.

وی تاکید کرد: باید یکی از مولفه‌ها در تعیین راهبردهای کشاورزی آب مجازی باشد و اگر الگوی آبیاری اصلاح می‌شد با این مشکلات روبرو نبودیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه دریاچه ارومیه به دستور رییس جمهور، اظهار داشت: راهکارهای احیای دریاچه ارومیه که سازگار با شرایط محیط است، مشخص شده است.

به گفته ابتکار، انتقال آب بین حوزه ای برای احیای دریاچه ارومیه مورد تایید کارشناسان محیط زیست نیست و بسیار پرهزینه است و توجیه ندارد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اصلاح الگوهای کشاورزی، سد سازی، لایروبی رودخانه ها می تواند در بهبود شرایط این دریاچه کمک کند، تاکید کرد: اگر در همه دستگاه ها بر اساس برنامه ها، سیاست ها و مطالعات تعیین شده، عزم ملی صورت گیرد، احیای دریاچه ارومیه امکان پذیر است.

به گفته رییس سازمان حفاظت محیط زیست مهمترین راهکار احیای دریاچه ارومیه، اصلاح بخش کشاورزی است.

تشکیل ستاد ویژه برای مقابله با ریزگردها

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که ریزگردها پدیده ای است که در 5-4 سال اخیر شدت یافته است، گفت: اواسط دولت هشتم گزارش‌هایی به صورت مقدماتی به دلیل خشک شدن نواحی تالابی در عراق با وجود جنگ، ناامنی و عدم مدیریت صحیح سرزمین عنوان و برنامه های مقدماتی برای این موضوع پیش بینی شد.

به گفته وی خشک شدن تالابها در کشور می تواند منشاء ریزگردها باشد ولی منشاء اصلی ریزگرد در کشور عراق، بخش هایی از عربستان، بخش مرز اردن و سوریه است.

معصومه ابتکار با اشاره به اقدامات بین المللی برای مقابله با پدیده ریزگردها گفت: در نامه تبریک رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل، ‌راه اندازی صندوق منطقه ای برای مهار ریزگردها تاکید شده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست 23 استان کشور را درگیر پدیده ریزگرد عنوان کرد و گفت: ستاد ویژه ای برای مقابله با پدیده ریزگردها با حضور کارشناسان متخصص منابع طبیعی کشور تشکیل می شود.

وی در ادامه به آلودگی صنایع و مشکلات ناشی از آن در استان مرکزی اشاره کرد و گفت: تالاب میقان در اراک به سمت خشکی پیش می رود که حتماً به این استان سفر خواهم کرد و موضوع رسیدگی می شود.

ساخت و ساز در اطراف دکل ها ممنوع است

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه دکل ها بر سلامتی افراد تاثیر دارد،‌ گفت: امواج موضوع نگران کننده‌ای است که باید تحت ضابطه شهرسازی قرار گیرد و شهرداری ها مسئولیت پیگیری دکل ها در سطح شهر را دارند.

وی محدوده مجاز دکل ها برای سکونتگاه را 500 متر عنوان کرد و گفت: ساخت و ساز در اطراف این دکل ها، به ویژه دکل های فشار قوی ممنوع است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: دکل ها باید از سطح شهرها جمع آوری و به زیرزمین منتقل شوند.

45234

کد خبر 316226

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سمناني IR ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    0 2
    الحق كه اصلاح طلبي.مثل مرد وايستادي
  • احسان A1 ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    7 7
    درود بر معصومه ابتکار و دولت روحانی که به امید خدا منجی این کشور پهناور و ثروتمند از تمام گرفتاری هایی خواهند بود که سال ها گرفتارشون بودیم.
  • بی نام A1 ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    7 3
    خدا کند . خانه ات آباد
  • ناصر A1 ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    3 5
    خانم ابتکار وقتی کارشناس فوق لیسانس در سازمان شما داره 850 حقوق میگیره اول یه فکری به حال حقوق اون بد بخت کنین تا بعدش اون هم به فکر اجرای برنامه های شما برای احیا تالابها و مهار ریزگردها باشه!!
  • بی نام A1 ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    6 1
    لطفا شعار ندهيد. انجام بدهيد.
  • بی نام IR ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    3 0
    دریاچه اورمیه بیشتر از حرف نیازمند اقدام های علمی و عملی و البته فوری هست
  • بی نام IR ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    2 1
    درود بر دکترابتکار بخاطر این خبر مسرت بخشی که به ملت دادند.
  • بی نام IR ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    4 1
    با سلام خدمت سركار خانم ابتكار من به عنوان يك دوست دار محيط زيست اين خبر را نگه مي دارم براي روز محاسبه و ان شاء ا... پايان كار اين دولت ولي قبل از آن بايد مشخص فرماييد چه ميزان از درياچه را نجات مي دهيد. رودخانه كارون خاطرتون هست اين را هم ساماندهي كرده اند بدين ترتيب كه نيمي از بستر رودخانه را با نخاله هاي ساختماني انباشتند و قير پاشيدند و جاده ساحلي كشيدند و درميانه ترافيك شبانه ماشين ها رودخانه كوچكي هم ديده مي شود با جزائر سر برآورده كه آرام و بي شكوه اهواز را سير مي كند و به مصب اروند سر مي خود اين همان تنها رودخانه قابل كشتيراني كتاب هاي جغرافياي مدارس است. ياد كشف رود بخير!
  • محمد IR ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    5 0
    اگر واقعا قصد نجات درياچه اروميه را دارند يك فراخوان بين المللى بگذاريدو از بهترين طرح كه توسط يك شركت معتبر كه داراى تجربه عمليات احياء درياچه باشد استفاده كنيد وگرنه اگر كار به دست داخلى ها بيفتد از الآن فاتحه درياچه خوانده است.
  • بی نام A1 ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    1 0
    اگه این کار رو انجام بدید که تا همیشه تو تاریخ ایران و دل مردن جای میگیرید. خبر خواهشا چاپ کن
  • بی نام A1 ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    7 3
    زاینده رود چی پس؟؟؟
  • هواشناس A1 ۲۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    3 0
    سرکار خانم ابتکار، با تشکر از پیگیری دولت. ولی اگر انتقال بین حوزه ای نباشد حق آب طبیعی فقط برای حفظ وضعیت فعلی دریاچه کافی است. اگر بخواهد با حساب تبخیر سالانه حداقل بین 300 تا 400 میلی متر از آب دریاچه(1.5 تا 2 میلیارد متر مکعب) در چهار سال دولت با سالی ورودی حق آب طبیعی 3 میلیارد متر مکعب فقط می توانید 1 میلیارد متر مکعب در سال اضافه کنید که برای جبران 12 میلیارد متر مکعب دولت 12 ساله لازم دارید!!!! خانم دکتر مشاوره اشتباهی بهتون دادند. ناچار به انتقال بین حوزه ای هستید. لطفاً هیچ مشاوره ای را بدون محاسبات دقیق نپذیرید. روشهای دیگر مثل باروری ابر فقط 10 تا 15 درصد آنهم در تئوری اثر مثبت دارد که عملاً بی اثر است.
  • بی نام US ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    10 3
    درود بر خانم ابتكار. طبيعت ايران سخت نيازمند كارهاى مستمر و جدى شماست.
    • سارا A1 ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۴
      3 19
      آخه من نمیدونم نیومدن بارون و خشک شدن دریاچه ارومیه چه ربطی به دولت داره ؟!
  • بی نام A1 ۰۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۴
    7 7
    خانم ابتکار شایسته است ابتدا فکر کنید بعد حرف بزنید
  • بی نام IR ۰۵:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۴
    0 2
    انشا الله بتوانید چنین خدمتی را انجام دهید.اما یک نکته باقی میماند که چرا با وجود چنین سازمانی هر کسی بر سر کار میآید میتواند به راحتی چنین خرابیهایی به بار بیاورد بدون آنکه ناظرین طرح اصلا به او ایرادی بگیرند.بعد از احیا کاری کنید که از گزند دوباره ایمن بماند این نعمت خدا
  • بی نام A1 ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۴
    2 1
    راهی جز پ ر کردن 30 هزار حلقه چاه و بیخیال شدن کشاورزی بیرویه نداره
    • بی نام IR ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
      1 0
      بخدا بی خبری در مورد سدها و پل میانگذرش چیزی نمیدونی ولی به عمد حرف از چاه میزنی
  • کیهان A1 ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۳
    0 0
    الکی شعار ندید شما نمیتونید آب به دریاچه منتقل کنید فکری به نمک دریاچه بکنید محصولاتمان ازبین رفت
  • کیهان A1 ۲۰:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۳
    0 0
    الکی شعار ندید شما نمیتو
  • کیهان A1 ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۳
    0 0
    99درصددریاچه خشک شده التماس میکنم اقدام کنید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین